10 film og serier du skal glæde dig til i 2021

I 2020 blev vi i dén grad snydt for en masse film og serier, da pandemien kom i vejen for optagelser og premierer.

Heldigvis ser det ud til, at 2021 vejer op for det forgangne år. Til gengæld betyder det, at der er et hav af serier og film, der skal sættes tid af til.

I denne artikel guider vi dig til hvilke 10 film og serier der især er tiden værd, så du kan tage nogle kvalificerede valg. De udvalgte titler er serier og film, man kan være sociale om, og som er oplagte at tale med venner, familie og kollegaerne – når vi endelig mødes med dem igen.

På nedenstående liste finder du henholdsvis fem serier og fem film, som du skal glæde dig til at se i 2021.

5 film vi glæder os til i 2021

Lad os lægge ud med at sætte fokus på fem film, som du skal glæde dig til i det resterende af 2021. Nogle får premiere i biografen, mens andre (måske) udkommer direkte på streamingtjenester.

Marco Effekten

Premiere: 27.05.2021

Mange venter i spænding på at komme ind og se Marco Effekten – femte bog i Jussi Adler-Olsens krimiserie og femte film om Afdeling Q. Nogle er blot glade for at kunne se mere til den humørsvingende Carl Mørck og den positive og høflige Assad, mens andre er lidt mere spændte på det nye cast.

For hvor Nikolaj Lie-Kaas (Britannia, Forhøret) og Fares Fares (Westworld, Partisan) spillede Mørck og Assad i de første fire film, er de blevet udskiftet med Ulrich Thomsen (Vores mand i Amerika) og Zaki Youssef (Rita) til Marco Effekten. Vi håber, at det nyeste skud på stammen kan leve op til de andre film om Afdeling Q.

The Father

Premiere: 10.06.2021

BAFTA Award-vinder samt Golden Globes og Academy Award-nominerede The Father er en film, du simpelthen ikke kommer uden om. Filmen fortæller historien om Anthony (Anthony Hopkins, Westworld, Silence of the Lambs), der oplever forvirring og frustration, idet hans alder begynder at påvirke hukommelsen.

Anthonys datter, Anne (Olivia Colman, The Crown), forsøger sit bedste at hjælpe, men hun påvirkes naturligvis også af farens kamp. The Father er fyldt med fremragende præstationer, hvilket blot får filmen til at sætte endnu flere tanker i gang hos publikum.

No Time to Die

Premiere: 07.10.2021

Det er næsten ikke til at holde overblik over, hvor mange gange No Time to Die er blevet udskudt. Men forhåbentlig kan vi i oktober 2021 se den femogtyvende film om agent 007. No Time to Die bliver Daniel Craigs sidste optræden som James Bond. Man har endnu ikke fundet en afløser for ham.

Bond-filmene er naturligvis ideelle til en herreaften, men kan nu også sagtens nydes med familien, partneren etc. Og med Cary Fukunaga som instruktør kan du nok godt forvente en underholdende film. Du kan desuden glæde dig til at se Rami Malek (Bohemian Rhapsody) som skurk.

Hvidstengruppen 2: De Efterladte

Premiere: 25.12.2021

En film, der i den grad kan føre til berigende (og måske ophedede) samtaler, er Hvidstengruppen 2: De Efterladte. Du kender nok allerede til forgængeren, Hvidstengruppen. Og gør du ikke det, så ved du, hvilken film du skal se i aften.

Hvidstengruppen var en modstandsgruppe i området mellem Mariager og Randers. Flere medlemmer af gruppen med henrettet i 1944. Hvidstengruppen 2: De Efterladte fortæller bl.a. historien om døtrene af Marius og Gudrun Fiil, som blev sendt til Tyskland, samt hvordan samfundet reagerede efter tyskernes nederlag.

Margrete den Første

Premiere: Afventer endelig dato

Vi er simpelthen nødt til at nævne endnu en dansk film på denne liste over nye film og serier, du skal glæde dig til i 2021. Det skyldes, at en film om Margrete 1., som både var regent af Danmark, Norge og Sverige i perioder, er sat til at få premiere i slutningen af 2021.

Margrete den Første tager udgangspunkt i år 1402, hvor Margrete har samlet de nordiske riger, Danmark, Norge og Sverige, i en fælles union. Men på dette tidspunkt i historien er det ikke nemt at holde på magten – og da slet ikke for en kvinde. Du skal se filmen, hvis du vil vide mere om Margrete 1. og blive klogere på dansk historie. I hovedrollen som Margrete 1. ses Trine Dyrholm (Den Skaldede Frisør).

Andre titler, vi glæder os til at se i 2021 tæller bl.a. Black Widow, Dune, Don’t Look Up, West Side Story, Spencer, Fast & Furious 9, A Quite Place.

5 serier vi glæder os til i 2021

Hvis du er seriefan, har du meget at glæde dig til i de resterende måneder af 2021 – både når det kommer til nye serier, men også nye sæsoner af populære serier. Læs blot med her, og bliv guidet til fem serier, vi glæder os til i 2021.

Friends reunion

Premiere: Afventer endelig dato

Vi kan simpelthen ikke tale om nye serier i 2021 uden at komme ind på Friends Reunion-afsnittet. Og selvom vi endnu ikke har en decideret dato, er alles håb, at det bliver inden alt for længe. Optagelserne er begyndt, så der er ikke andet at gøre end at vente.

LÆS OGSÅ: 5 hit-serier, du (måske) ikke vidste startede som film

Men hvad kan du så forvente af det nye Friends-afsnit? Umiddelbart skal du ikke regne med, at Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc eller Matthew Perry genoptager deres sædvanlige roller som henholdsvis Rachel, Ross, Monica, Phoebe, Joey og Chandler. I stedet kommer de til at optræde som sig selv. Men hvad det mon betyder, må vi vente lidt endnu for at finde ud af.

You, sæson 3

Premiere: Afventer endelig dato

Hvis ikke man er lidt ekstra påpasselig efter at have set You, så har man simpelthen ikke fulgt godt nok med. For serien You handler om stalkeren Joe Goldberg (Penn Badgley, Gossip Girl), og hvad han egentlig vil gøre for kærligheden. Eller måske rettere sagt: hvad han vil gøre for at lede hans udkårne til ham. I anden sæson blev seerne efterladt med noget af en overraskelse, da Joe formåede at møde en kvinde, der praktisk talt er lige så forstyrret som ham.

LÆS OGSÅ: 5 gode kriminalgåder til en aften i godt selskab

Du skal sætte tid af til at se You, hvis du er vild med krimi. Om dette så er klassiske kriminalserier eller true crime. Du vil nemlig få pulsen i vejret og blive præsenteret for en del mystik igennem serien. Umiddelbart er det en serie, hvor man for det meste sidder ude på kanten af sofaen eller sengen.

Så hvis du vil have en serie, der suger dig ind, og som du nemt kan få mange timer til at gå med, er You det helt rette valg. Og du kan jo sagtens nå at binge de to første sæsoner, inden tredje sæson bliver udgivet senere i 2021.

Euphoria, sæson 2

Premiere: Afventer endelig dato

Den prisvindende serie Euphoria vender tilbage med anden sæson i løbet af 2021. Der er endnu ikke en decideret dato, som vi kan klynge os til, men mon ikke det bliver i slutningen af året. Det betyder, at du sagtens kan nå at se første sæson og de to særafsnit, der udkom i slutningen af 2020 – eller gense dem for den sags skyld.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: “At høre podcasten ‘I Weigh’ er som at tage den røde pille i Matrix”

Du har muligvis allerede hørt om Euphoria, da det er en lidt skelsættende serie. Den sætter nemlig fokus på både stoffer, sex og identitetsspørgsmål, hvilket gør denne serie til en lidt små-barsk én af slagsen.

Vi følger den 17-årige Rue, som spilles af den spirende stjerne Zendaya (Spiderman: Far From Home, The Greatest Showman), idet hun prøver at vende tilbage til hverdagen efter at have tilbragt noget tid på en afvænningsklinik. Men selv med gode mennesker omkring én kan det være svært at se lyset i mørket.

Sygeplejeskolen, sæson 4

Premiere: Afventer endelig dato

Vi er også nødt til at nævne den danske Sygeplejeskolen på vores liste over nye serier, vi glæder os til i 2021. Allerede i 2020 blev det nemlig varslet, at fjerde sæson af Sygeplejeskolen ville ramme skærmen i 2021. Som med de fleste andre titler på listen, er der dog endnu ikke en præcis dato at gå efter.

LÆS OGSÅ: Fik du aldrig læst dem? 10 klassikere du kan lytte til

Sygeplejeskolen er en dansk tv-serie, der tager udgangspunkt i uddannelsen af sygeplejersker i 1950’erne i København. Normalt ses erhvervet som sygeplejerske som en kvindelig gesjæft, men i mangel af sygeplejersker bliver det muligt for mænd at få uddannelse. Det er dog ikke en dans på roser, eftersom den ældre generation har en række fordomme.

Peaky Blinders, sæson 6

Premiere: Afventer endelig dato

Optagelserne til sjette og sidste sæson af den britiske hit-serie Peaky Blinders begyndte i starten af 2021 – efter at være blevet udskudt grundet Covid-19. Hvis den nuværende tidsplan holder, kan du således regne med se mere til Shelby-familien i slutningen af 2021. Men det er nu stadig usikkert, præcis hvornår vi kan forvente at kunne streame sjette sæson.

Fans af Peaky Blinders vil dog nok ønske, at det sker ”sooner rather than later”. For femte sæson endte trods alt ret åbent, hvorfor der er mange spørgsmål, vi ønsker besvaret. Det bliver også spændende at se, om serien kan give en værdig afslutning til karakteren Polly. Hun blev spillet af Helen McCrory, der desværre gik bort den 16. april 2021.

Vi glæder os også til timers underholdning med serierne Loki, Hawkeye, Inventing Anna, DMZ, Sexeducation (sæson 3), Forhøret 2, Sunday (sæson 4), Gossip Girl (reboot), Stranger Things (sæson 4) m.fl.

LÆS OGSÅ: Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke

LÆS OGSÅ: Film og serier du vil elske, hvis du er til romantik

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like