3 gode podcasts, du skal høre i oktober

Foto: The No Sleep Podcast

Ny måned er lig med nye podcasts, der skal høres, og oktober byder på en masse underholdning. Dette er vores bud på, hvad du skal høre af podcasts i oktober.

Efteråret er stille roligt faldet til, hvilket tyder på mørkere tider og koldere dage. Det er podcastens sæson.

Oktober byder især op til de mere uhyggelige genre med mystiske fænomener og gyserhistorier.

LÆS OGSÅ: 3 underholdende podcasts til din opvask

Spørgsmålet er bare, hvad du skal lytte til, da der er så meget at vælge i mellem. Men der er du heldig, for vi har samlet vores forslag til 3 gode podcasts, som du skal lytte til i oktober.

Mørkeland

Foto: Mørkeland/Podtail

Du har sikkert allerede hørt om Mørkeland, da det er Danmarks mest populære true crime podcast. Dog ændrer det ikke på, hvor god den er.

Konceptet for Mørkeland er at have et sted, hvor danskere kan have en dialog om mørkets sider. Værterne Kristine og Camilla vælger hver en sag, som de præsenterer for hinanden, hvor de efterfølgende diskuterer mærkværdige øjeblikke i historien. Eksempelvis morderens motiver og drivkraft.

LÆS OGSÅ: De bedste podcasts: hvad du skal høre lige nu

Det er autentiske historier, hvor lytteren bliver draget af blodige detaljer og uforglemmelige billeder, som sætter sig på nethinden. Yderligere fortæller værterne også om vilde overlevelseshistorier, hvor du ikke kan tro dine egne øre.

Lige nu er der over 150 afsnit tilgængelige, så hvis du ikke har hørt Mørkeland endnu, har du timevis af underholdning til gode. Oktobers mørke aftener går hånd i hånd med Danmarks bedste true crime podcast.

No sleep

Foto: The No Sleep Podcast

Vi fortsætter lidt endnu i den uhyggelige genre, dog går vi også et niveau højere op. No sleep er en gyserpodcast, hvor en vært læser uhyggelige historier op fra den berømte app Reddit.

Podcasten er baseret ud fra et forum på Reddit, hvor folk kunne uploade deres mest skræmmende historier om deres livsoplevelser. Værten udvælger et par historier, hvor han med sin fængende oplæserstemme drager lytteren ind i de uhyggelige detaljer, som giver koldt sved ned ad ryggen.

LÆS OGSÅ: 3 true crime podcasts, der får det til at løbe koldt nedad ryggen

Historierne varierer lidt mellem paranormale fortællinger og mystiske fænomener, men uanset hvad bliver det uhyggeligt. Hvis du formår at lytte til et helt afsnit, uden at pause det for at genoverveje din beslutning om at høre episoden, så fortjener du en medalje.

På trods af de uhyggelige historier er No Sleep også en online version af, at man sidder rundt om et bål og fortæller om mystiske legender sammen med sine venner.

Hvis man elsker gys og uhyggelige historier, så er podcasten lige noget for dig. Husk dog på at man lytter på egen risiko.

Mors afskedsbrev

Foto: Mors afskedsbrev/DR

Hvis du ikke er til gysergenren, så er Mors afskedsbrev en kæmpe anbefaling herfra. Den er produceret af DR-P1, og følger journalist Adrian Hughes på sin rejse til at forstå sin mors mærkværdige afskedsbrev, som hun efterlod ved sin bortgang.

Normalt vil et afskedsbrev være fuld af betænksomme tanker til de efterladte. Dog er dette ikke tilfældet her. Til hendes sønners overraskelse var afskedsbrevet fyldt med bitre tanker og svidende kommentarer til hver og en.

LÆS OGSÅ: Kunne du lide ’Mors afskedsbrev’, vil du elske …

Lytteren kommer med på en opdagelsesrejse om Hughes´ mors tragiske liv til at forstå hendes handlinger. Hun havde en tendens til at fravælge betydningsfulde mennesker som sine sønner ud af sit liv. Rejsen byder på mistænksomme dødsfald og falske graviditeter i et luksuriøst miljø.

Lytteren hører som udgangspunkt om Hughes´ morfar, der var en berømt arkitekt i sin tid, og havde psykologiske selvdestruktive tendenser. Undervejs undrer Hughes sig over, om hans mor kunne bryde med farens psykologiske arv, og om han selv har påtaget sig sin mors.

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

Det er en mærkværdig historie, som lukker døren op for begivenheder, der ikke relaterer sig til lytterens normale hverdag. Derudover er det skuespiller Ghita Nørby, som læser morens tanker om livet op, hvilket ikke kunne være et mere perfekt match.

Du kan lytte til ovenstående podcasts på Apple podcast og Spotify.

LÆS OGSÅ: ‘Den Grå Side’ vender tilbage

LÆS OGSÅ: Film der minder om: Hvis du kunne lide ‘Dune’, vil du elske disse tre film

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like