3 lydbøger, du kan relatere til som forælder

Foto: Dreamstime

Der er ret mange bøger, som omhandler opdragelse, det at blive forældre, hvordan man er de bedste forældre… Men hvad med de bøger, man føler, bare forstår, hvordan det er at være forælder og / eller blive forældre?

I denne artikel har vi samlet vores tre bud på lydbøger, du kan relatere til som forælder. Og det uanset om du allerede er forælder, skal til at være det eller måske blot går med tanken.

Du finder de tre lydbøger om dét at være forælder hos streamingtjenesten Chapter.

Min Mor Siger

Foto: Chapter

Forfatter: Stine Pilgaard
Oplæst af:
Helle Bøgeskov Mortensen

Alle mener det godt, når de forsøger at komme med gode råd eller opmuntring. Men det er bare ikke altid, at samtalen bliver opfattet lige positivt af begge parter. For nogle gange skal man bare have lov til at være sig selv. At give sig selv tid til at hele, og til at blive komfortabel i sin egen krop igen.

Og dét er netop, hvad Min Mor Siger stiller skarpt på. Vi følger jeg-personen, der netop er kommet ud af et forhold. Hun har svært ved at finde sig til rette, og skal hele tiden lytte til “gode råd” fra andre, der ikke står i samme position. Og dét kan virkelig være noget så træls at høre på.

LÆS OGSÅ: 5 børnebøger du skal høre med dit barn

Min Mor Siger er bygget lidt anderledes op end de fleste klassiske fortællinger. Der er nemlig tale om korte uddrag af samtaler mellem karaktererne. Men vi får også lov til at komme helt tæt på fortælleren, idet hun kæmper med erindringer, egne bekendelser, raserianfald m.fl.

Selvom det egentligt handler om kærligheden og raseriet mod forelskelse, er der et eller andet, der relaterer sig til forældre – jeg kan ikke helt sætte fingeren på det, men den føles ærlig og sand, når det kommer til den ubetingede kærlighed, man har til sit barn, selvom de driver en til vanvid.

Charlie Hotel Oscar Kilo

Foto: Chapter

Forfatter: Camilla Stockmann og Maise Njord
Oplæst af:
Signe Skov, Signe Egholm Olsen

Charlie Hotel Oscar Kilo rammer lige ned i, hvordan det er at være forælder – på både godt og ondt. Den beskriver situationer, som hvordan man egentlig er mor, hvordan man fortsat er forælder, selvom man pludselig skal skilles fra sin partner og meget, meget mere. Det er en fortælling, der sætter alt i perspektiv, og som giver stof til eftertanke.

LÆS OGSÅ: Terapi i ørerne: Tre gode psykologi-podcasts, der får dig igennem lockdown

De to forfattere, Maise og Camilla, har skrevet denne bog med udgangspunkt i at lære sig selv bedre at kende. For det er måske svært at finde ud af, hvem man er. Og især når der pludselig kastes ét eller flere børn ind i ligningen. Som deres tidligere bog, Michael Laudrups Tænder, er dette underholdende læsning, som i den grad et en lytning værd (når du altså har et øjeblik for dig selv).

Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere

Foto: Chapter

Forfatter: Frederik Backman
Oplæst af:
Torben Sekov

Den sidste lydbog, som vi gerne vil anbefale til forældre, er en smule mere tung. Og med dét mener vi ikke, at lydbogen er kedelig eller lang. Men nærmere at den kan være lidt af en mundfuld.

LÆS OGSÅ: 5 lydbøger, der får tiden til at forsvinde

Et tusind og flere følelser rammer én, når man hører den her bog. Den rammer lige ned i det essentielle af, hvad det er at elske betingelsesløst, samt at huske det gode og det dårlige. Det er én af de lydbøger, der nok har ramt hårdest i hjertekulen for mig.

Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere tager udgangspunkt i en samtale mellem farfar og Noah. De to har et stærkt bånd, hvor ingen spørgsmål er for store eller små til at blive talt igennem. I bogen bliver der sat ord på smerte, glæde, forvirring, frustration, undren, kærlighed m.v. Det er altså alle de store følelser, og til dels nogle af de små, der bliver talt om og konfronteret ved at lytte til denne bog.

LÆS OGSÅ: De fem bedste krimiforfattere du ikke kommer udenom

LÆS OGSÅ: Derfor kæmper vi! 3 øjenåbnende doku-podcasts til din kampdag

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like