3 podcasts om ufattelige svindelsager

Scamfluencers podcast cover

Svindelsager har taget en ny form i den digitale tidsalder. Kom tæt på en række vanvittige svindelsager med Podimo!

Svindel foregår i mange former og afskygninger – ofte på nettet eller over telefonen. Men hvorfor er det altid spændende og nervepirrende at høre om svindelsager? Og hvordan har nogle folk egentlig samvittighed til at svindle og udnytte andre?

I denne artikel har vi samlet tre spændende podcasts om svindelsager. Nogle af sagerne er klassiske, mens andre svindlere benytter sig af nogle af de nyeste tendenser inden for svindel.

Bitcoin-bedraget

Cover bitcoin-bedraget podcast
Bitcoin-bedraget / Foto: Podtail

Hvad er Bitcoin og hvorfor taler alle om det? Bitcoin er eksploderet i medierne de seneste år, og det er der en god grund til. Bitcoin er en kryptovaluta, som du kan købe og investere i med forhåbningen om, at den stiger i værdi, og du dermed også bliver rigere.

Havde du investeret i én Bitcoin for bare 5 år siden, havde dine 10.000 kr. i dag været hele 200.000 kr. værd. Den ekstreme vækst har også gjort, at flere millioner mennesker verden over har investeret i denne kryptovaluta.

Det kan være meget svært at overskue, hvordan man investerer i Bitcoin. Af den grund findes der flere tusinde hjemmesider, hvor du kan få hjælp til lige netop dette. Desværre står svindlere bag mange af disse hjemmesider, og de er kun interesserede i at få fingrene i dine penge.

Svindlerne er dygtige, og man stoler hurtigt på deres råd og vejledning. I podcasten Bitcoin-bedraget møder vi Nete, som har optaget utallige samtaler med svindleren Philip Graham. Lyt med, når journalisten Ole Hall indleder en jagt på den berygtede bitcoin-sælger.

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

Løgn og morfin

Løgn og morfin cover
Løgn og morfin / Foto: Radio4

Podcasten Løgn og morfin handler om en kvinde, der gennem 5 år har svindlet vagtlæger landet over. Det har hun gjort ved at få dem til at udskrive medicin ved brug af stjålne CPR-numre. Ja, du læste rigtigt. Kvinden har altså stjålet uskyldige menneskers CPR-nummer, og brugt dem til at snyde læger til at udskrive stærkt vanedannende morfinpiller.

Hvordan er dette muligt, tænker du? Det er forbudt at udskrive receptbelagt medicin over telefonen. Men kvinden i telefonen er så overbevisende og manipulerende, at det kan lade sig gøre i de fleste tilfælde.

I podcasten undersøger Radio4 historien nærmere, og undersøger kvindens metoder, samt motiver for bedraget. Lyt med nu hos Podimo og få de første 60 dage gratis. Derefter 59 kr./md. – opsig uden binding!

Scamfluencers

Scamfluencers podcast cover
Scamfluencers / Foto: Podtail

Tror du på alt, du ser online på de sociale medier? Mange udtrykker et perfekt liv med mange penge, sund livsstil og dyre biler. Influencere bruger deres massive følgeskare til at sælge diverse produkter og ydelser. Virker det for godt til at være sandt? Så er det nok også tilfældet.

I denne podcast tager vi et nærmere kig på cases, hvor det hele bare er svindel og humbug. Nogle influencere går så langt, at de lyver om at være kræftpatienter, medlem af den saudiarabiske kongefamilie og meget mere.

Hver uge dykker Scamfluencers ned i ny svindelsag begået på de sociale medier. Lyt med hos Podimo nu og undgå at blive snydt af det glamourøse liv, du ser på de sociale medier.

OBS! Denne podcast er på engelsk.

Lyt til eksklusivt indhold om svindlere på Podimo

Leder du efter endnu flere titler med svindelsager i fokus, kan du med fordel lytte med hos Podimo. De har nemlig en masse indhold, der undersøger diverse kriminalsager, herunder svindel af forskellig art.

Blandt Podimos eksklusive indhold om svindlere og svindelsager kan vi også anbefale Lovløs, Dobbeltliv og Løgne, The Dropout og Svindlerne. Men det er kun en brøkdel af det indhold, der venter hos Podimo!

LÆS OGSÅ: ‘Simon Spies´ privatsekretær’ afslører hidtil ukendt info om Spies’ såkaldte “morgenbolle-piger” på Podimo

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like