5 børnebøger du skal høre med dit barn

narnia chapter
Foto: Chapter

Højtlæsning giver ro i hjemmet. Alle lytter og venter nemlig spændt på, hvad der mon sker i den videre fortælling.

Det kan være svært at finde den rette bog at lytte til. Især hvis du gerne vil have en bog, der ikke langsomt luller de voksne i søvn. Så i denne artikel guider vi dig til 5 børnebøger, som du skal høre med dit barn.

Vi kan lige så godt afsløre det fra start: Flere af bøgerne på listen er så spændende, at du får svært ved at stoppe igen. Og så er det heldigt, at de fleste er del af en bogserie. Der er således flere timers underholdning for både voksne og børn, hvis I har lyst til det.

Alle bøgerne kan lyttes til på Chapter.

Narnia-fortællingerne

Foto: Chapter

Du kender højst sandsynligt allerede bogserien om landet Narnia, skrevet af C. S. Lewis. Måske du selv har læst bøgerne, da du var yngre, eller set filmene på repeat. Uanset om du tidligere har stiftet bekendtskab med Narnia-fortællingerne eller ej, kan vi anbefale dig at sætte tid af til at lytte til historierne med dit barn.

LÆS OGSÅ: Guide til lydbogstjenester

Når man læser Narnia-fortællingerne, er man med fra landets spæde start. Man hører således, hvordan landet og dets beboere udvikler sig over tid – og hvilke udfordringer de står over for. Ofte følger læseren én eller flere børn fra vores verden, der finder vej til Narnia, hvor de oplever magien helt tæt på.

Fortællingerne om Narnia er skrevet til både børn og voksne i alle aldre. Faktisk kan man få rigtig meget ud af at lytte til fortællingerne, når man har fået lidt mere livserfaring. I alt er der syv bøger i serien. De er udgivet i følgende rækkefølge: Troldmandens nevø, Løven, heksen og garderobeskabet, Hesten og drengen, Prins Caspian, Morgenvandrerens rejse, Sølvstolen, Det sidste slag. Alle bøger i serien om Narnia kan både lyttes til og læses på Chapter.

Brødrene Løvehjerte

Astrid Lindgren står bag fortællingen om brødrene Karl og Jonathan, der mødes i eventyrlandet Nangijala, idet de begge har forladt vores verden. Nangijala er dog ikke himlen – og alt kan derfor ske.

LÆS OGSÅ: Fik du aldrig læst dem? 10 klassikere du kan lytte til

Brødrene Løvehjerte er en fortælling, der rammer lige i hjertet. Samtidig giver den en hel del tanker – om livet, kærlighed, døden, skæbnen m.fl. Det er således en bog, der udmærket kan lyttes til af både børn og voksne. Vær dog opmærksom på, at bogen anbefales til børn fra 6 år og opefter. Det er altså ikke en fortælling for de helt små.

Du finder naturligvis flere af Astrid Lindgrens andre historier på Chapter. Disse tæller bl.a. Karlsson på taget, historier om Lotte og Pippi Langstrømpe.

H.C. Andersens Eventyr

Foto: Chapter

Selvom vi egentlig kun skal anbefale 5 børnebøger du skal høre med dit barn, kan vi vist ikke komme udenom H.C Andersens forfatterskab. Også selvom det ikke som sådan tæller som én børnebog.

Du har nemlig mulighed for at lytte til en lang række eventyr af H. C. Andersen på Chapter. Disse tæller bl.a. Snedronningen, Den lille havfrue, Pigen med svovlstikkerne, Kejseren nye klæder m.fl. Som en ekstra bonus kan du endda høre eventyr som Klods Hans, Den grimme ælling og Svinedrengen med lydeffekter! Det gør måske højtlæsningen dét mere interessant for børnene (og for dig selv).

Danmarkshistorier for børn

Nu bevæger vi os lidt væk fra eventyr-fortællinger i vores gennemgang af 5 børnebøger du skal høre med dit barn. For hvorfor ikke gøre lytteoplevelsen til en lærerig én af slagsen? Dét er, hvad der sker, hvis du og dit barn lytter til Danmarkshistorier for børn.

LÆS OGSÅ: Se dem sammen: 10 film og serier I bør se i foråret 2021

Den danske forfatter Maria Helleberg har nemlig sat sig for at fortælle Danmarkshistorien på en sådan måde, at den også er interessant for yngre børn. Er du ikke selv en haj til den danske kongerække eller markante individer i dansk historie, vil du nok også selv lære en ting eller to.

Bogen Danmarkshistorier for børn er blot én af flere bøger med samme formål. I har således til mange timers underholdning, hvis I bliver grebet af historierne om Danmark.

De 100 mest gådefulde dyr

Foto: Chapter

Sebastian Klein sidder klar til at underholde dig og dit barn med bogen De 100 mest gådefulde dyr. I kommer til at høre om både den afskyelige snemand, Loch Ness-uhyret, enhjørninger og mange andre gådefulde dyr, som måske / måske ikke blot er myter.

Bogen giver god mulighed for at undres og tænke over forskellige muligheder. Klein giver endda selv sine bud på, hvad der mon ligger til grund for myterne. De 100 mest gådefulde dyr er ideel til meget nysgerrige børn. Og mon ikke du også selv har undret dig over, hvordan myten om Loch-Ness eller den afskyelige snemand er opstået?

LÆS OGSÅ: Verdens værste år: Måske var 2020 ikke det værste år…

Er dit barn ikke så meget til gådefulde dyr, kan I i stedet dykke ned i andre bøger af Sebastian Klein. Du finder også bøger om forhistoriske og ”almindelige” dyr, så der er god mulighed for at lære om alverdens dyr på Chapter.

Bonus: Kaninen der så gerne ville sove

Foto: Chapter

Vi vil gerne have lov til at nævne en lille bonus-bog, som enhver forælder bør kende til. Bogen Kaninen der så gerne ville sove er udviklet til at gøre det lettere for barnet at falde i søvn. Så har du problemer med at få dit barn til at falde til ro, når det er over deres sengetid, er denne bog din nye bedste ven.

Bogen vejleder voksne i, hvordan den skal læses højt for at få det bedst mulige resultat. Men hvis du gerne vil slippe for alt dette, kan du i stedet blot afspille den som lydbog via Chapter. Og bliver du eller dit barn træt af at høre Kaninen der så gerne ville sove hver aften, kan I veksle mellem en kanin, elefant og traktor, der alle rigtig gerne vil falde i søvn.

Bøgerne er indlæst af Lars Thiesgaard, der bl.a. har lagt stemme til tegnefilmskarakterer som Pumba, Grisling, Johnny Bravo, Scooby-Doo, Georg Gearløs og mange, mange flere. Thiesgaard kan altså noget med sin stemme, og derfor er dit barns søvn i gode hænder.

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like