5 film at pleje tømmermændene med

5 film til når du har tømmermænd
Lord Of The Rings: The Fellowship of the Ring / Foto: Mary Evans/Af Archive/New Line Cinema/Ritzau Scanpix

Du fik lidt for meget indenbords i går og tømmermændene står for døren. Du kan lige give dig hen til sofaen og tænde fjernsyet, men hvad skal du se? Vi giver vores bud på 5 film til når du har tømmermænd.

Måske har du allerede en ‘go-to’ film, når du døjer med tømmermænd. Den er din bedste ven dagen derpå, og har altid din ryg.

Det kan være svært at holde koncentrationen når hovedet dunker. Vi har derfor udvalgt film, der måske er let fordøjelige, eller er meget stemningsbaseret eller meget genkendelige. Så det ikke gør noget at du zoner ud en gang imellem.

Once Upon a Time in Hollywood

Tarantinos niende film Once Upon a Time in Hollywood fejrer fortidens filmhistorie, og giver et eventyrligt twist til et blodigt kapitel i Hollywood-historien.

Den falmende skuespiller Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) og hans stuntdouble Cliff Booth (Brad Pitt) prøver at arbejde sig op til toppen af kendislandskabet i slutningen af Hollywoods guldalder.

Meget af filmen går med de skønne dialoger Tarantino er så kendt for, men også bare det at vise slut 60’ernes Los Angeles. Man bliver nærmest sat i en trance under disse sekvenser, og der findes ikke meget, der er lige så godt at flade ud til som det.

Once Upon a Time in Hollywood kan streames på Viaplay.

Ringenes Herre: Eventyret om Ringen

En film som mange kender ud og ind, og som man aldrig kan få nok af. Den første film i Ringenes Herre trilogien er perfekt at sætte på, når du ikke ved hvad du skal sætte på.

Følg Frodo (Elijah Wood) og han følgesvende fra de hyggelige bakker i Hobbiton til The Prancing Pony i Bree og under jorden i Moria miner, når han sætter ud på sin færd for at ødelægge den ene ring.

Med en spilletid på tre timer går der noget tid, inden du igen skal vælge, hvad du skal have kørende. Hvis du stadig ikke ved det efter rulleteksterne annoncerer deres ankomst, så er efterfølgeren Ringenes Herre: De to Tårne jo et oplagt valg.

Ringenes Herre: Eventyret om Ringen kan streames på Prime Video og HBO Max.

The Blues Brothers

Med udgangspunkt i den kendte Saturday Night Live sketch er The Blues Brothers en film, der ingen fanger tager og har fart over feltet.

Efter at være blevet løsladt fra fængslet tager Jake (John Belushi) og Elwood (Dan Akroyd) ud på en mission for at redde det børnehjem de voksede op i. De vil samle deres gamle band og holde en koncert, der skraber nok penge sammen til løse alle deres problemer. Det bliver en rejse der bringer dem forbi en redneck bar, Illinois nazister og hele byens politistyrke. Med numre fra flere musiklegender som Aretha Franklin og Ray Charles

En energisk film med et banger soundtrack, der vil give liv i selv den sløveste sofakartoffel. Vågn op til herlig dans og musik i denne bizarre musikalske komedie.

The Blues Brothers kan streames på DRTV, Netflix og Viaplay.

Ferris Bueller’s Day Off

Få film fanger den optimistiske, lettere fandenivoldske side af ungdommen som John Hughes-filmen Ferris Bueller’s Day Off (Dansk: En vild pjækkedag).

Ferris Bueller (Matthew Broderick) er livsnyder af første rang, og hvorfor ikke? Livet kan faktisk være noget så fantastisk en gang imellem. Med en måned til dimission er Bueller fast besluttet på at tage en sidste pjækkedag. Han tager sin kæreste og bedste ven med til en sidste fantastisk dag, inden voksenlivet så småt banker på. Alt imens prøver både hans søster og rektor at afsløre Bueller for den narrepels, han er.

Hvis du vil starte året med en film der emmer af livsglæde, så er Ferris Bueller’s Day Off et solidt bud. Livet bevæger sig jo ret hurtigt, og hvis du ikke stopper op og ser dig omkring en gang imellem, så kan kan det være du misser det.

Ferris Bueller’s Day Off kan streames på C More.

Min nabo Totoro

Mesteranimatoren Hayao Miyazakis film fra 1988 er en fantastisk, stille og rolig måde at starte året med.

To piger flytter ud på landet med deres far for at være deres syge more nær. Helt alene er de ikke, for i den nære skov findes flere magiske væsener, som man kan blive venner med i en fortvivlet tid.

At se Min nabo Totoro er som at tage et varmt tæppe på og træde ind i en verden af hygge og magi. Let at se med en rørende fortælling og sprudlende af fantasi, og med en lydside der ikke får klokkerne til at ringe i det ømme hoved.

Om end du vælger at se den på det originale japansk, engelsk eller dansk, så er det en film alle kan være med på fra lille til gammel.

Min nabo Totoro kan streames på Netflix.

LÆS OGSÅ: De bedste film, vi så i december 2022

LÆS OGSÅ: Nye film på Netflix i januar 2023

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Matilda The Musical’ tager ingen fanger og giver fantastisk underholdning

Total
30
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like