5 film fra 2021 du aldrig skal se

Foto: ©2021 Warner Bros. Entertainment In / Space Jam – A New Legacy

Er du træt af film, som skuffer dig, er du ikke den eneste. Derfor har vi samlet fem bud på, hvad du ikke skal se af film fra 2021. 

Når du logger ind på dine streamingtjenester, er det ikke til at vide, hvilke film du skal holde dig fra. Nogle gange kan du se en film, hvor det efterfølgende føles, som om du har spildt 2 timer af dit liv. 2021 har på mange måder både været et godt og et dårligt film år. Der har været værker, som har bragt fantastiske historier med sig, hvor andre har føltes helt uden ende. Vi har samlet fem bud på film fra 2021, du skal undgå. De kommer i uprioriteret rækkefølge trods numrene – og i bunden finder du links til en stribe film og serier, vi synes, du skal se i stedet.

1. Chernobyl 1986 

Da Chernobyl 1986 blev annonceret på Netflix, var der store forventninger til den nye katastrofefilm. Især med tanke på den fremragende miniserie på HBO Max. Dog skulle filmen vise sig at blive en kæmpe skuffelse. For det første føles den, som om den varer fem timer, og du sidder konstant og tjekker, hvor lang tid der dog er tilbage. For det andet bliver du hevet ind i en sløset kærlighedshistorie, der ikke appellerer til dine følelser overhovedet. Alle filmens mangler gør, at du som seer ikke får en emotionel relation til karaktererne, og det gør historien enormt uinteressant. 

Endvidere hvis du starter filmen i håb om at lære noget om den tragiske ulykke, kan du godt tro om igen. Højst sandsynligt bliver du efterladt med flere spørgsmål, end før du trykkede afspil. Chernobyl 1986 er et sørgeligt eksempel på en gengivelse af ulykken, der samtidigt fejler på basale filmiske elementer. 

Anmeldelse: ‘Chernobyl 1986’ ender aldrig!

2. Space Jam: A New Legacy 

Hvis du som barn har set Space Jam, så hoppede og dansede du af nostalgi, da nyheden om en 2’er kom. Dog blev filmen ikke helt den oplevelse, som du – og alle vi andre – havde håbet på. Hovedrollen bliver spillet af den store basketballhelt LeBron James, som desværre heller ikke lever op til seernes forventninger. Space Jam: A New Legacy er fuld af akavede dialoger og statisk skuespil, der er tåkrummende at være vidne til som seere. Yderligere vil det være svært at forklare, hvad filmen egentlig handler om. Det er noget med, at en skurk er fanget i en virtuel verden, hvor han forsøger at komme ud ved at vinde en basketballkamp. Filmen har så mange sidespring, at man slet ikke aner, hvad der foregår. 

På trods af at Space Jam: A New Legacy vækker barndomsminder, bryder den også med traditionelle elementer fra den første film. Blandt andet er filmen kendt for formatet, hvor hovedrollen er i menneskeform i ’Toon World’, hvilket 2’eren ikke lever op til. Det ødelægger filmen for seere, som forventer en nostalgisk oplevelse. Selvom filmen er en grafisk oplevelse, er Space Jam: A New Legacy ikke tiden værd. 

LÆS OGSÅ: De mest skuffende film i 2021

3. The Marksman 

Hvis du absolut skal se en film fra denne liste, skal det nok være The Marksman. Hovedrollen spilles af Liam Neeson (Taken) men trods en god præstation af ham, mangler filmen bare et eller andet. The Marksman handler om Jim Hanson, som bor alene nær den mexicanske grænse, hvor han støder på en mor og søn, der er på flugt. Moren går bort efter en skudkamp, og så står Jim med ansvaret for hendes søn. Som seer følger du deres rejse til Chicago, mens de bliver jagtet af filmens skurke.

Det føles som en feel-good film på et roadtrip men uden nogen form for spænding. Yderligere virker skurkenes grundlag for at jage en almindelig mand og en uskyldig dreng meget uklar. Alt i alt er historien intetsigende, da vi har set dette format mange gange før. The Marksman er simpelthen enormt svær at blive grebet af.

4. Things Heard and Seen 

Denne film er en komplet katastrofe, og den bliver værre og værre, jo længere du når hen i den. Det sørgelige er, at potentialet er der, for begyndelsen er fængende. Things Heard and Seen handler om et ungt par, som flytter til en lille by, hvor der sker en masse overnaturlige hændelser. Det viser sig, at i huset, de bor i, døde de tidligere ejere på brutal vis. Det lyder som den typiske handling, vi har set mange gange før, men i Things Heard and Seen sker der faktisk meget mere.

Problemet er, der sker alt for meget, som ingen betydning har for filmens handling. For eksempel er manden voldelig og utro, samtidig med konen har en spiseforstyrrelse, og deres hus er hjemsøgt. Derudover udvikler filmens handling sig markant og meget hurtigt, hvilket gør, at vi seere ikke rigtigt bliver draget ind i noget af det. Umiddelbart lyder det som elementer, der er til at overse, men filmens slutning er den endelig prik over i’et. Den er helt igennem ringe og giver ingen afrunding på noget som helst. Spild af tid.

5. Thunder Force

Denne film har højest fået to stjerner i anmeldelser, efter den kom ud, hvilket der er gode grunde til. Thunder Force handler om et venindepar, som forvandler sig selv til et superhelteteam, de kalder ”Thunder Force”. I fællesskab skal de bekæmpe nogle ondsindede skurke. På trods af at skuespillerne Melissa McCarthy (Spy) og Octavia Spencer (Ma) udstråler diversitet, er filmen en kæmpe skuffelse. Selve manuskriptet er fyldt med dårlige og slidte jokes, som enhver seer bliver træt af i længden. Selvom der er enkelte guldklumper af jokes mellem alle de ringe, bliver de gentaget om og om igen, hvilket ødelægger det humoristiske element i filmen fuldstændig. 

Yderligere er det en superheltesatire, der virker mere åndsvag end sjov, og hvor jokes bliver værre, jo længere du kommer i filmen. Det virker, som om instruktøren ingen energi har haft under hele produktionen,  og den er en af de værste film i 2021. 

LÆS OGSÅ: De bedste i november: 5 filmanbefalinger

LÆS OGSÅ: Gode film og serier: 5 spændende og uhyggelige anbefalinger til efteråret

LÆS OGSÅ: De 5 bedste film og serier i 2021 indtil videre

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like