5 film og serier til dig, der elsker Bridgerton

Foto: Bridgerton/Liam Daniel/Netflix

Bridgerton har taget verden med storm med sine elegant klædte personer i en romantisk verden.

Men hvad skal du se, når du er færdig med Bridgerton, og eventuelt har genset den et par gange?

Bare rolig – der er masser af mulighed for forviklinger og romance i andre film og serier. Her kommer fem forslag på film og serier til dig, der elsker Bridgerton.

Love and Friendship

Love and Friendship er baseret på Jane Austens roman Lady Susan, og den er lige sagen for alle os, der elsker gammeldags romantik krydret med en god omgang bidende satire.

LÆS OGSÅ: Romantik i luften: Er du mand nok til at se de her film og serier

Hovedpersonen er den smukke og intrigante Lady Susan (Kate Beckinsale, Underworld), som manipulerer grusomt med sine omgivelser på den mest gennemførte måde. Det hele sker på engelske landsteder, og her er nok smukke adelsmænd, dydige skønjomfruer og hjerneforladte bipersoner til at tilfredsstille selv den mest hardcore Austen- og Bridgertonfan.

Love and Friendship kan ses på HBO Nordic.

The Spanish Princess

Der er drama for alle pengene i The Spanish Princess. Serien er fyldt med romantiske kærlighedsbreve og kongelige skandaler. Den foregår i 1500-tallet, og handler om den spanske prinsesse Catherine of Aragorn. Hun bliver sendt til England for at møde sin kommende mand, prins Arthur.

LÆS OGSÅ: Kærestetid: 5 film og serier I kan se sammen i foråret

Men da han pludselig dør, er Catherine alene og uønsket ved det engelske hof. Alle 16 afsnit af The Spanish Princess kan ses på Viaplay.

Outlander

Foto: Outlander / Nick Briggs / Netflix

Elsker du primært Bridgerton for dens hede kærlighedshistorie? Og kan du lide en historisk setting? Så skal du nok kaste dig over Outlander.

Her er spænding, drama og romantik for alle pengene i sagaen om sygeplejersken Clare Fraser, der som ufrivillig tidsrejsende møder kærligheden i 1700-tallets Skotland.

LÆS OGSÅ: 5 succesfulde film og serier, der er inspireret af bøger

Der er fem sæsoner at gå i gang med, så der er nok til at udfylde lidt af tiden, indtil Bridgertons næste sæson får premiere. Outlander kan ses på Netflix og Viaplay.

Sense and Sensibility

Sense and Sensibility er fra 1995, men lad dig ikke narre. Filmen er ligeså god i dag, som den var dengang. Den er en stjernespækket filmatisering af en af Jane Austens mest elskede romaner, og efter min mening den bedste filmatisering af en Austen-roman, der nogensinde er lavet.

LÆS OGSÅ: 5 film, der vandt en Oscar, de ikke havde fortjent

Den fornuftige Elinor (Emma Thompson) står i kontrast til den følsomme Marianne (Kate Winslet), og de to søstre møder derfor kærligheden med meget forskellige forudsætninger. Det er klassisk Austen med stille drama, der holder de elskende fra hinanden tilsat en god portion humor.

Elsker du Bridgerton, må du ikke snyde dig selv for denne perle. Sense and Sensibility kan ses på Netflix.

Pride and Prejudice

Vi kan ikke komme udenom Pride and Prejudice, når vi befinder os i denne genre. Jane Austens mest kendte værk er filmatiseret et utal af gange, og nej, jeg glemmer ikke tv-serien fra 1995 med Colin Firth som den ultimative Mr. Darcy.

LÆS OGSÅ: ’Downton Abbey’-filmen får opfølger

Den version kan desværre ikke streames, men det kan den udmærkede filmversion fra 2005 med Keira Knightley (Pirates of the Caribbean) og Matthew Macfadyen (Succession)i de ikoniske hovedroller. Skulle du mod forventning have misset denne perle, eller har du lyst til at se den igen, ligger den på Netflix.

LÆS OGSÅ: Top 5: De bedste Disney-film

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like