5 glemte glimt fra X Factor-scenen

Foto: X Factor/Ken Hermann_TV 2

Lise Rønne er vendt hjem, publikum er digitale og Thomas Blachman har spået om årets vinder. X Factor liveshows 2021 er skudt i gang!

 Fredag d. 26 februar løb 1. liveshow af X Factor 2021 over skærmen og skød dermed den 14. sæson af den populære talentkonkurrence i gang. Vi Elsker Streaming har gravet dybt i minderne og fundet fem glemte sangskatte fra X Factor-scenen, der fortjener en ekstra klapsalve.

Morten Benjamin: ”Titanium”

af David Guetta feat. Sia, 2012

”Jeg er rystet, jeg er rystet”, lød det fra den rørte Thomas Blachman, da han efter Morten Benjamins første optræden måtte forlade sin dommerstol og gå op på scenen for at give et stort, spontant kram til bamsebjørnen.

Morten Benjamin var blandt Pernille Rosendahls unge talenter i X Factor 2012 og imponerede både dommere og seere med sin version af megahittet Titanium af den franske DJ og musikproducer David Guetta.

LÆS OGSÅ: 5 hit-dokumentarer du kan streame i dag

Faktisk imponerede Morten Benjamin Thomas Blachman så meget, at dommeren i et senere liveshow valgte at sende sin egen gruppe, Tandberg og Østenby, ud af programmet til fordel for Morten Benjamin. Og det forstår man godt, når man hører Morten Benjamin synge en mild og sjælfuld udgave af Titanium.

Amanda: ’Lullabies’

af Yuna, 2013

”Stemmen passer til håret, håret passer til blusen, blusen passer til guitaren, guitaren passer til din måde at spille guitar på – hele lortet hænger bare sammen. Du er et unikum! Sådan er det bare!” Meget mere skulle der ikke til ved Amandas indledende X Factor-audition, før Thomas Blachman var solgt.

Han sørgede da også for at tage Amanda med hele vejen til semifinalen i 2013, hvor hun desværre måtte se sig overgået af de tre udvalgte finalister. I semifinalen optrådte Amanda med sangen Lullabies af den malaysiske singer-songwriter Yuna.

LÆS OGSÅ: Vild med ‘Spise med Price’ og sulten efter flere madeventyr?

Der stod hun så. Med en helt rolig mimik og en kjole, der var som smurt på hende, stod hun standhaftigt fast med begge ben solidt plantet på scenen og gav alle gåsehud. Med den måske mest musikalske vokal i X Factor 2013 er det svært at forstå, hvorfor Amanda måtte forlade talentkonkurrencen så tæt på målstregen.

Ivarsson, Bang og Neumann: ’White Winter Hymnal’

af Fleet Foxes, 2015

Talent-aspiranterne Ivarsson, Bang & Neumann stillede alle tre op som solister ved X Factor 2015, men blev med en hjælpende hånd fra Thomas Blachman sat sammen til en trio.

De kom ind på en skarp 3. plads ved X Factor-finalen i 2015. I sæsonens første liveshow overraskede de positivt med sangen ”White Winter Hymnal” af det amerikanske indie-folkband Fleet Foxes.

Med passager af et trestemmigt a capella og et look hentet direkte hjem fra 70’ernes svævende fredsommelighed formåede de i den grad at leve op til stemningen fra det originale band.

Embrace: ”Frit land”

af Ulige Numre, 2016

Embraces optræden ved 2. liveshow i X Factor 2016 er med stor sandsynlighed et øjeblik i X Factor-historien, som mange fortsat husker. Da Anilda og Azilda, som de to Embrace-søstre hedder, sang ”Frit land”, var de stadigvæk flygtninge og havde ikke dansk statsborgerskab.

Deres optræden faldt lige ned i en flygtningedebat, der var på sit højeste, og deres smukke performance blev et godt billede på mangfoldigheden. ”ALDRIG har det danske sprog lydt smukkere”, proklamerede Thomas Blachman til Remees gruppe. Søstrene gav sangen en personlig relevans og forstærkede Ulige Numres budskab med sangen: vi skal stå sammen mod frygten.

LÆS OGSÅ: De bedste true crime: 5 dokumentarer, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen

Embrace var fra første færd sat til at nå toppen af X Factor 2016 og formåede da også at hive sejren i land ved den store finale. Efterfølgende skiftede gruppen navn til NEW:NAME, da navnet Embrace allerede var optaget af et gammelt britisk indie-rockband. I dag er gruppens kunstnernavn Kaputa efter deres fars efternavn.

Sol og Christian: ”Sommer”

af AyOwA, 2018

Som to lysende engle gik de ind på scenen ved X Factor 2018’s første liveshow. Her sang de sangen Sommer af den danske synth-duo AyOwA. Trods den lettere dystre og elektronisk visuelle opsætning, som de var sat i denne aften, formåede Sol og Christian at lyse scenen op med deres blide, synkrone stemmer.

Duoen var endnu engang et af Thomas Blachmans mange mesterværker, der blev sat sammen på bootcamp. ”Ser man så gennemgribende godt ud sammen med et andet menneske, så må man også kunne noget sammen med det andet menneske”, fastslog Blachman, og han havde fuldstændig ret.

Men selvom de to lyshårede englebasser formåede at gøre et stort indtryk på seerne, måtte de alligevel se sig for anonyme i X Factor-karavanen og blev stemt ud af Remee ved 4. liveshow.

LÆS OGSÅ: De gode samtaler: 5 film vi altid taler med vores venner om

LÆS OGSÅ: Fik du set dem? 5 gode biofilm du kan streame nu

LÆS OGSÅ: De bedste: 5 favoritfilm of ALL TIME

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like