5 gode krimigåder i film og serier

Gode krimigåder i film og serier
Foto: Prisoners/Wilson Webb/LFI/Ritzau Scanpix

Nogle gange skal hverdagen indeholde lidt ekstra godt, derfor har vi lavet en guide til fem stærke kriminalgåder I kan samles om.

Hvem elsker ikke en god kriminalgåde, der virkelig får tandhjulene i hovedet til at dreje rundt?

Nogen elsker at diskutere ‘whodunit’-teorier, mens krimien udspiller sig, andre har brug for at diskutere krimi-rejsen efter filmen/serien er slut. Og nogen har bare brug for at dele spændingen med en, man holder af. Den gode kriminalgåde formår uanset hvad at underholde, engagere og overraske os. Derfor er det den oplagte genre til en aften i rigtig godt selskab.

På listen kan du finde underholdning med kvalitet til filmaftenen, som skal stå på hygge og selvforkælelse. Så find bare lup og fedora frem, for her giver vi dig en guide til fem spændende film og serier fyldt med hemmeligheder, mystik og twists.

The Missing

Tony (James Nesbitt, The Hobbit trilogy) og Emily (Frances O’Conner, A.I. Artificial Intelligence), er taget på ferie i Frankrig med deres femårige søn. Ferien udvikler sig til enhver forældres mareridt, da sønnen pludselig forsvinder. Hurtigt går en hektisk og spændingsfyldt efterforskning i gang med detektiven Julien Baptiste (Tchéky Karyo, The Patriot) i spidsen.

The Missing bringer alle følelserne i spil og tager dig med på en nervepirrende jagt efter svar. En topkvalificeret serie til en hyggelig aften fyldt med underholdning af øverste skuffe.

Med både Emmy- og Golden Globe-nomineringer i ryggen er denne anerkendte detektivserie et solidt valg, hvis aftenen skal stå på krimi med kvalitet.

Begge sæsoner af The Missing kan streames på C More. Første sæson kan også streames på Filmstriben.

Jägerne

I skandinavien er vi kendt for vores helt unikke måde at lave drama på; stemningen, atmosfæren, melankolien – og Jägerne er bestemt ingen undtagelse.

Erik Bäckström (Rolf Lassgård, En Mand Der Hedder Ove) er vendt hjem til sin hjemby i Nordsverige efter en lang politikarriere, som endte i konflikt. Nu lever Erik et tilbagetrukken liv i det lille samfund, der plages af korruption og kriminalitet, men da et rovmord begås i byen opdager Erik en dyster hemmelighed, og snart hober fjenderne sig op.

Holder du af skandinavisk drama, så er C Mores originalserie Jägerne en oplagt serie til at slukke krimi-tørsten. Denne populære Nordic Noir-serie er et spin-off af de to svenske film fra 1996 og 2011 ved samme navn. Du kan se alle seks afsnit af første sæson på C More samt et nyt afsnit af anden sæson hver mandag.

Jägerne kan streames på C more.

The Drowning

Siden Jodies fire-årige søn forsvandt under en picnic ved en sø, har hun forsøgt at genopbygge sit liv. Ni år efter ser Jodie en dreng, som hun er overbevist om er hendes søn. Alle troede sønnen var druknet i søen på trods af, at man aldrig fandt hans lig, men nu føler Jodie nyt håb.

Jodie vil afsløre, at manden, som passer drengen, er hans kidnapper – ikke hans far – men kan hun bevise det?

Vil du se, hvad der er nyt inden for britisk krimi, kan denne spritnye miniserie være noget for dig. Er du en af de mange fans af den populære britiske sæbeopera Eastenders, vil du genkende Jill Halfpenny i hovedrollen som Jodie. The Drowning indeholer fire spændende afsnit, som alle kan streames på C More.

The Drowning kan streames på C More.

The Little Things

Vicesheriffen for Kern County, Joe “Deke” Deacon (Denzel Washington, Training Day) bliver sendt til Los Angeles for at indsamle bevismateriale. En smuttur forandrer sig i stedet til en hektisk jagt på en grusom seriemorder. Deke teamer op med Jim Baxter (Rami Malek, Bohemian Rhapsody) fra L.A. Sheriff Department, men snart begynder Dekes fortid at spænde ben for efterforskningen.

Når Denzel Washington er hovedrolleindehaveren, er vi altid sikre på at se en gennemført optræden fra en mand, der virkelig kan sit håndværk. I denne film ser vi, hvor langt Washingtons karakter – Deke – er villig til at gå, for at fange en morder.

The Little Things er en spændende krimi-film som er skrevet og instrueret af talentfulde John Lee Hancock (The Blind Side, Saving Mr. Banks). Står aftenen i selvforkælelsens tegn, er du i godt selskab med denne helt nye og stjernspækkede krimi-thriller. Du kan leje denne stemningsfyldt film på Blockbuster.

The Little Things kan streames på HBO Max.

Prisoners

Denne Oscar-nominerede thriller følger bortførslen af to små piger i Pennsylvania, og den efterfølgende politiefterforskning. Da politiet løslader en ung mistænkt, vokser desperationen for at finde pigerne, og en af fædrene beslutter sig for at tage sagen i egen hånd.

På den imponerende rolleliste finder du bl.a. Hugh Jackman (X-Men), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler) og Viola Davis (Widows). Bag kameraet finder du den Oscar-nominerede instruktør Denis Villeneuve (Arrival).

Prisoners er en fascinerende, hjerteskærende og tankevækkende film, som kryber dybt ind under huden på dig. Find Prisoners på Netflix, hvis du er tørstig efter et pragteksemplar af en krimi-thriller.

Prisoners kan streames på Netflix, Prime Video og Viaplay.

LÆS OGSÅ: De bedste film, vi så i november 2022

LÆS OGSÅ: 10 klassiske film fra 80’erne, vi ikke glemmer

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like