5 gode kriminalgåder til en aften i godt selskab

Foto: The Missing/C More

Nogle gange skal hverdagen indeholde lidt ekstra godt, derfor har vi lavet en guide til fem stærke kriminalgåder I kan samles om.

Hvem elsker ikke en god kriminalgåde, der virkelig får tandhjulene i hovedet til at dreje rundt? Vi hos Vi Elsker Streaming har sammen med Grimbergen lavet en liste over krimifilm og -serier, som lægger op til kvalitetstid.

Nogen elsker at diskutere ‘whodunit’-teorier, mens krimien udspiller sig, andre har brug for at diskutere krimi-rejsen efter filmen/serien er slut. Og nogen har bare brug for at dele spændingen med en, man holder af. Den gode kriminalgåde formår uanset hvad at underholde, engagere og overraske os. Derfor er det den oplagte genre til en aften i rigtig godt selskab.

På listen kan du finde underholdning med kvalitet til filmaftenen, som skal stå på hygge og selvforkælelse. Så find bare lup og fedora frem, for her giver vi dig en guide til fem spændende film og serier fyldt med hemmeligheder, mystik og twists.

The Missing

Sæsoner: 3
Genre: Krimi, drama, mysterium
Streamingtjeneste: C More

Foto: The Missing/ Tchéky Karyo/ C More

Tony (James Nesbitt, The Hobbit trilogy) og Emily (Frances O’Conner, A.I. Artificial Intelligence), er taget på ferie i Frankrig med deres femårige søn. Ferien udvikler sig til enhver forældres mareridt, da sønnen pludselig forsvinder. Hurtigt går en hektisk og spændingsfyldt efterforskning i gang med detektiven Julien Baptiste (Tchéky Karyo, The Patriot) i spidsen.

The Missing bringer alle følelserne i spil og tager dig med på en nervepirrende jagt efter svar. En topkvalificeret serie til en hyggelig aften fyldt med underholdning af øverste skuffe.

LÆS OGSÅ: 3 Stærke Krimiserier: Månedens serietip på C More

Du kan finde både første og anden sæson på C More samt tredje sæson, som er en spin-off ved navn Baptiste. Med både Emmy- og Golden Globe-nomineringer i ryggen er denne anerkendte detektivserie et solidt valg, hvis aftenen skal stå på krimi med kvalitet.

Jägerne

Sæsoner: 2 (nyt afsnit af sæson 2 offentliggøres hver uge)
Genre: Krimi, nordic-noir, thriller
Streamingtjeneste: C More

Foto: Jægerne/Rolf Lassgård/C More

I skandinavien er vi kendt for vores helt unikke måde at lave drama på; stemningen, atmosfæren, melankolien – og Jägerne er bestemt ingen undtagelse.

Erik Bäckström (Rolf Lassgård, En Mand Der Hedder Ove) er vendt hjem til sin hjemby i Nordsverige efter en lang politikarriere, som endte i konflikt. Nu lever Erik et tilbagetrukken liv i det lille samfund, der plages af korruption og kriminalitet, men da et rovmord begås i byen opdager Erik en dyster hemmelighed, og snart hober fjenderne sig op.

LÆS OGSÅ: Video: 3 film og serier der er tiden værd

Holder du af skandinavisk drama, så er C Mores originalserie Jägerne en oplagt serie til at slukke krimi-tørsten. Denne populære Nordic Noir-serie er et spin-off af de to svenske film fra 1996 og 2011 ved samme navn. Du kan se alle seks afsnit af første sæson på C More samt et nyt afsnit af anden sæson hver mandag.

Se traileren til Jägerne sæson 1

The Drowning

Sæson: 1
Genre: Drama, thriller, mysterium
Streamingtjeneste: C More

Foto: The Drowning/C More

Siden Jodies fire-årige søn forsvandt under en picnic ved en sø, har hun forsøgt at genopbygge sit liv. Ni år efter ser Jodie en dreng, som hun er overbevist om er hendes søn. Alle troede sønnen var druknet i søen på trods af, at man aldrig fandt hans lig, men nu føler Jodie nyt håb.

Jodie vil afsløre, at manden, som passer drengen, er hans kidnapper – ikke hans far – men kan hun bevise det?

LÆS OGSÅ: Romantik i luften: Er du mand nok til at se de her film og serier

Vil du se, hvad der er nyt inden for britisk krimi, kan denne spritnye miniserie være noget for dig. Er du en af de mange fans af den populære britiske sæbeopera Eastenders, vil du genkende Jill Halfpenny i hovedrollen som Jodie. The Drowning indeholer fire spændende afsnit, som alle kan streames på C More.

Se traileren til The Drowning

The Little Things

Genre: Krimi, drama, thriller
Streamingtjeneste: Blockbuster

Foto: The Little Things/Copyright@ 2021 Warner Bros

Vicesheriffen for Kern County, Joe “Deke” Deacon (Denzel Washington, Training Day) bliver sendt til Los Angeles for at indsamle bevismateriale. En smuttur forandrer sig i stedet til en hektisk jagt på en grusom seriemorder. Deke teamer op med Jim Baxter (Rami Malek, Bohemian Rhapsody) fra L.A. Sheriff Department, men snart begynder Dekes fortid at spænde ben for efterforskningen.

Når Denzel Washington er hovedrolleindehaveren, er vi altid sikre på at se en gennemført optræden fra en mand, der virkelig kan sit håndværk. I denne film ser vi, hvor langt Washingtons karakter – Deke – er villig til at gå, for at fange en morder.

LÆS OGSÅ: Podcast: Vores 3 favoritfilm og -serier of all time

The Little Things er en spændende krimi-film som er skrevet og instrueret af talentfulde John Lee Hancock (The Blind Side, Saving Mr. Banks). Står aftenen i selvforkælelsens tegn, er du i godt selskab med denne helt nye og stjernspækkede krimi-thriller. Du kan leje denne stemningsfyldt film på Blockbuster.

Se traileren til The Little Things

Prisoners

Genre: Krimi, drama, thriller, mysterium
Streamingtjeneste: Netflix

Foto: Prisoners/Jake Gyllenhaal/Netflix

Denne Oscar-nominerede thriller følger bortførslen af to små piger i Pennsylvania, og den efterfølgende politiefterforskning. Da politiet løslader en ung mistænkt, vokser desperationen for at finde pigerne, og en af fædrene beslutter sig for at tage sagen i egen hånd.

På den imponerende rolleliste finder du bl.a. Hugh Jackman (X-Men), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler) og Viola Davis (Widows). Bag kameraet finder du den Oscar-nominerede instruktør Denis Villeneuve (Arrival).

LÆS OGSÅ: Tidligere ‘Station 2’-værts krimiroman bliver til tv-serie

Prisoners er en fascinerende, hjerteskærende og tankevækkende film, som kryber dybt ind under huden på dig. Find Prisoners på Netflix, hvis du er tørstig efter et pragteksemplar af en krimi-thriller.

Se traileren til Prisoners

Gratis adgang til C More

Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

På C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Blandt andet kan du følge med i unge Harry og de andre tryllestavssvingende troldmænds liv i Harry Potter-filmene. Se med hos C More allerede fra i dag!

LÆS OGSÅ: Video: 3 film og serier vi altid anbefaler

LÆS OGSÅ: Kærestetid: 5 film og serier I kan se sammen i foråret

LÆS OGSÅ: De gode samtaler: 5 film vi altid taler med vores venner om

Total
21
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like