5 gode podcasts du bør høre, som du (måske) aldrig har hørt om

Styr på historien podcast

De populære podcast-titler nævnes igen og igen, men hvad med de lidt mindre kendte værker?

Vi har samlet en liste over podcasts, som enhver podcast-elsker bør høre, men som de måske aldrig har hørt om – før nu. For det kan til tider være rart at blive præsenteret for gode podcasts, der ikke er på alles læber hele tiden. Blot for at lytte til noget nyt.

På den nedenstående liste finder du en række podcasts af forskellig længde, om diverse emner og med hvert deres udgangspunkt. Så der er helt sikkert én, som falder i din smag.

Forstå det på 10 minutter

Cover af podcasten forstå det på 10 minutter
Forstå det på 10 minutter / Foto: Podimo

Der findes et stort udvalg af mange forskellige typer af podcasts. Desværre bliver kategorier som Videnskab og Teknologi typisk overset – f.eks. til fordel for true crime-genren. Men det vil vi være med til at lave om på!

Hos Podimo kan du lytte til podcasten Forstå det på 10 minutter. Det er en podcast, der gør dig klogere på ting, du bør vide på blot 10 minutter. Emnerne kan f.eks. være ting, du lærte i skolen, men nu har glemt igen, life hacks eller bare ting, du generelt undrer dig over.

På bare 10 minutter kan du blive klogere på søvngængeri, depression, virusser eller hvorfor vi køber ting. Du kan lige nu finde 10 afsnit eksklusivt inde på Podimo.

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

Fixet

Fixet er en lidt anderledes podcast. Den handler om stofmisbrug og alt det tragiske, der medfølger i denne skæbnesvangre verden. Fixet giver et spændende indblik i de spørgsmål, vi typisk stiller os selv, når vi ser stofmisbrugere på gaden bundet til den farlige verden, de begår sig i. Hvordan er han endt der og hvad er hans historie? Hvad fører dem til jagten på det næste fix?

I skrivende stund kan du finde 8 episoder af Fixet hos Podimo. Podcasten har fået rigtig fine anmeldelser og den er helt sikkert tiden værd.

Styr på historien

Styr på historien
Styr på historien / Foto: Podimo

Vil du også gerne kunne snakke med under middagen, når historiske emner eller Verdenskrige bliver bragt op? Eller vil du bare gerne erhverve dig noget god almen viden til næste familiedyst i Bezzerwizzer?

Så skal du lytte med til Styr på historien med værten Anne Sofie Allarp. Du bliver taget med gennem nogle af historiens største begivenheder, så du kan blive klogere på, hvorfor lande går i krig, skabelsen af diverse diktatorer og meget andet.

Hvis du ikke lyttede med, da din lærer underviste i Verdenshistorien, så har du nu mulighed for at lytte med og få genopfrisket din hukommelse.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode podcasts om historie

Som en stifinder – med Poul Krebs

cover som en stifinder podcast
Som en stifinder / Foto: Podimo

Hvad får dig op af sengen om morgenen? Hvad inspirerer og tilfredsstiller dig i din tilværelse? Måske det er solnedgangen over havet, kvidrende fugle på en varm sommerdag, følelsen af at opnå noget. Svaret er formentlig forskelligt, alt efter hvem man spørger.

Men hvad kan vi lære af at stoppe op og lytte til hinanden? Dette har sangeren Poul Krebs sat sig for at finde ud af i denne podcast. For ham er svaret sang og musik.

Tag med på Krebs’ rejse rundt på landevejene, hvor han vil undersøge, hvad andre inspireres af. Slut hvert afsnit af med en dejlig sang, inspireret af de mange spændende mennesker han er i kontakt med.

Er du allerede medlem af Podimo? Så kan du nu give 2 gratis måneder medlemskab til dem, du holder af. Du får selv 1 gratis måneds medlemskab for hver ny tilmelding!

Crime Junkie

Cover for podcasten Crime junkie
Foto: Crime junkie

Du finder naturligvis også en true crime podcast på denne liste over 5 gode podcasts, du bør høre, som du (måske) aldrig har hørt om. Crime Junkie er vores bud på en undervurderet podcast, der leverer varen.

Hver uge får du et nyt afsnit, der er fuld af informative historier, som du ikke nødvendigvis kender i forvejen. Podcasten er indspillet på engelsk, men bringer true crime historier fra hele verden.

Hvert afsnit har en overskrift ved navn ”Murdered”, ”Kidnapped”, ”Serial Killer”, ”Missing” eller lignende. Herved kan man hurtigt sortere i de sager, man selv synes, er mest spændende.

Afsnittene har typisk en varighed på lidt under en times tid. Så du kan lige nå at lytte med under madlavningen eller på vej hjem fra arbejde. Har du brug for dit næste True Crime fix? Så er her svaret på dine bønner!

LÆS OGSÅ: 5 oversete og absolut anbefalelsesværdige podcasts lige nu

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like