5 lydbøger om de kendte

Er du også nysgerrig på de kendtes glamourøse liv? Og om det nu er så fantastisk at være lands- eller verdenskendt, som mange tror?

Så kan du i denne artikel blive guidet til 5 gode lydbøger om kendte danskere. På den måde kan du få et intimt indblik i deres hverdag og tanker.

Hos Chapter finder du historier om det hurtige jetsetter-liv som verdenskendt skuespiller. Et uperfekt graviditetsforløb. Diagnosen ADHD. Og historier fra hverdagslivet, som vi alle kender det, kendt eller ej.

Sammen med Vi Elsker Streaming får du endda adgang til Chapters bogunivers gratis i 30 dage, hvis du benytter dig af følgende link.

Pilou Asbæk – Alting sker på en gang

Foto: Gyldendal

Du kender måske den populære danske skuespiller fra gigantsucces serien Game of Thrones, men herhjemme på dansk jord er Pilou Asbæk også kendt fra serierne Borgen og Efterforskningen, samt filmene Spies og Glistrup og Fasandræberne.

Pilou Asbæk har haft stor succes herhjemme, men de seneste år har også udlandet fået øje på ham, hvilket har ledt til mange udenlandsrejser og tid væk fra familie og venner.

LÆS OGSÅ: Bonusviden og bagland: De officielle podcast-kompagnoner til tre serie-mesterværker

I et år fulgte journalisten Kristoffer Zøllner Pilou Asbæk i hælene for at dokumentere det enestående liv på farten som succesfuld skuespiller. Et liv som for mange kan lyde glamourøst og misundelsesværdigt. Dog kan dét at have hele verden som arbejdsplads være ensomt og have skyggesider.

LÆS OGSÅ: 5 inspirerende biografier, der giver dig gåpåmod i hverdagen

Bogen, som hedder Alting sker på en gang, beskriver op- og nedture, valg og fravalg m.m. Den beskriver også en ung mand, der gerne vil det hele, og derved skuffer sine omgivelser. Bogen er navlepillende og grænser sig til en smule storhedsvanvid, men for fanden, det er en god række underholdende røverhistorier.

Manu Sareen – Hører du overhovedet efter

Foto: People’s

Tidligere minister for børn, ligestilling og integration og politiker Manu Sareen har i sit voksne liv fået diagnosen ADHD. Nu har han skrevet bogen Hører du overhovedet efter?. Titlen er et spørgsmål mange med samme diagnose oplever at få, og ofte er diagnosen forbundet med småbørn, der ikke kan sidde stille.

Af den grund er bogen blevet skabt i et forsøg på at italesætte, hvilke udfordringer diagnosen giver og hvordan man vender den til en superkræft, man kan bruge – også som voksen.

LÆS OGSÅ: 3 bøger, du bør give et lyt

Hører du overhovedet efter? giver et ærligt indblik i Manu Sareens indre liv, og hvordan ADHD påvirker hans hverdag i form af udfordringer med koncentration, planlægning, indre uro og konsekvensberegning. Han har skabt bogen med henblik på at aftabuisere ADHD og generelt psykiske lidelser, samt at give andre voksne noget at spejle sig i.

Især et forsøg på at hjælpe andre med de praktiske strategier til, hvordan man lever med diagnosen, er grundlaget for bogen. Så hvis du er nysgerrig for at høre om Manu Sareens liv eller vil blive klogere på, hvordan det er at leve med ADHD, så kan det virkelig anbefales at ligge øre til Nikolaj Kopernikus’ varme og velkendte stemme, som oplæser.

Sofie Linde – Fåcking Gravid – en fremmed flytter ind

Foto: Lindhardt og Ringhof

En anden meget ærlig og personlig bog er Sofie Lindes Fårking Gravid – En fremmed flytter ind. Det bliver vist ikke mere privat, end en dagbog fyldt med intense følelser og tanker, om det at være gravid på godt og ondt.

Og så er bogen endda oplæst af Sofie Linde selv, hvilket tilføjer et ekstra element af personlighed. Heldigvis er bogen fyldt med masser af humor og glæde –  fuldstændig som man forstiller sig Sofie Linde være.

LÆS OGSÅ: 3 lydbøger, du kan relatere til som forælder

Sofie Linde fortæller, hvordan hun selv oplevede, hun følte, at hun skulle elske at være gravid, når det i virkeligheden var enormt hårdt. I mangel på bøger der beskrev de følelser hun oplevede, ville hun skabe et ærligt graviditetsmanifæst, en relations-bog for andre kvinder, der, ligesom hende selv, kun kunne finde faglige bøger om graviditet.

Bogen er ikke kun om graviditeten som sådan, men de livsforandringer der følger med, når man vælger at sætte et barn i verden. Bogen er til dig som er gravid, har været gravid eller gerne vil være gravid.

Casper Christensen – Casper

Foto: Politikens Forlag

Casper Christensen har noget af en karriere bag sig, og det er de færreste danskere, der ikke ved hvem han er og som har en fornemmelse for, hvordan han har levet livet.

Der er har været fart på siden karrieren startede som 20-årig, og i mange år levede Casper det vilde og festlige liv. Men nu har Casper Christen lagt sit liv fuldkommen om, og fortæller ærligt om, hvordan fortiden har banet vej for den livændret, han nu har stået overfor.

LÆS OGSÅ: Guide: 3 danske podcasts alle kan lytte med på

Sammen med Martin Kongstad forsøger Casper Christensen at finde ud af hvem han egentlig er. Han fortæller en historie om, at det aldrig er for sent at ændre på det liv, man lever.

Bogen er fyldt med vanvittige, underholde og skræmmende anekdoter, skandaler og røverhistorier, som var Casper Christensen. En meget personlig rejse gennem selvindsigt, selvforståelse og erkendelse fra manden selv. Bogen er oplæst meget specielt af den anerkendte skuespiller Claes Bang. Og når man først har vænnet sig til den opstemmende og husmorporno-egnet oplæsning, så er indholdet afsindig underholdene.

Rosa – Rosa uden filter

Foto: Peoples Press

Hvis du har været flittig seer af programmet Den Store Bagedyst, så ved du nok hvem den storsmilende Rosa Kildahl er. I 2017 charmerede hun danskerne med sit hjertelige smil, kække bemærkninger og ikke mindst sit bagværk. Rosa medvirkede året efter i Vild med Dans med partneren Esbern Syhler-Hansen, hvor hun også gav anledning til en masse smil og grin med sit livlige og ligefremme væsen.

Det har dog ikke altid udelukkende været latter og smil i Rosas liv. I bogen ”Rosa uden filter” fortæller hun om både op og nedture i hendes liv. Blandt andet hvordan det var at se meget andeledes ud end sine søskende, og andre børn, mens hun voksede op. Og hvordan det blev tiet ihjel, at hun var anderledes, og hvorfor.

LÆS OGSÅ: Du må godt: 5 reality-programmer du vil elske

Bogen handler også om, hvordan det er at blive voksen og opleve kærlighed, sorg og stress. Er du nysgerrig på, hvordan Rosa formår at være en positiv og livsglad kvinde på trods af livets mange op og nedture, så lyt med, når Tammi Øst oplæser historien om Rosa, uden filter.

Chapter er den danske bogbranches egen lydbogs-app. Derfor kan Chapter tilbyde dig en større litteratur-oplevelse end andre apps. I Chapters univers kan du lade dig inspirere af forfatterne selv, få anbefalinger fra vores redaktører og vælge din næste bog blandt tusindvis af lydbøger og e-bøger i alle genrer.

Med Chapter kan alle være med – og med deres fleksible priser behøver du ikke engang være en læsehest for, at det kan betale sig. Abonnementet Chapter Flex giver dig 12 timers forbrug for bare 69 kr./md. Og bruger du ikke alle timerne den ene måned, så overføres de helt automatisk til den næste måned.

Så det er bare op på lyttehesten, Danmark…

Total
16
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like