5 oversete og absolut anbefalelsesværdige podcasts lige nu

Cover af podcasten er du sindssyg
Foto: Er du sindssyg/Podtail

Der er utallige podcasts, som ender i glemmebogen på baggrund af sin manglende placering på toplisten. Det betyder dog ikke, at de ikke er værd at lytte til.

Hvis du elsker at lytte til podcast, har du sikkert allerede hørt de titler, der er endt på diverse toplister. Vi er her for dig, hvis du mangler ny inspiration til valg af podcasts.

For heldigvis gemmer der sig nogle skjulte perler, som ikke har været heldige at få en høj placering på toplisterne, men som stadig er et lyt værd.

Dette indebærer både personlige fortællinger og vilde historier, der fortjener toplisternes anerkendelse, men aldrig fik det. Derfor har vi samlet en oversigt over fem oversete podcasts, som absolut er anbefalelsesværdige.

Alt er nu

Alt er nu fortæller om en stærk kærlighed mellem to mennesker, som bliver ramt af uforudsete udfordringer. Kæresteparret Titan og Stine har lagt planer for deres fælles fremtid. De vil både giftes, have børn og alt det der fører med.

Dog bliver deres planer sat på pause, da Stine opdager, at hendes kræft er kommet tilbage. På tidspunktet af opdagelsen har Titan og Stine kun været kærester i to år, men de tager alligevel udfordringen op i fællesskab.

Podcasten italesætter, hvordan det er at være forelsket i en, som er dødelig syg, hvor håbet om en fremtid sammen bliver mere og mere urealistisk. Det er en historie, der utroligt nok ikke har opnået en stor lytterbase, men som i høj grad fortjener det.

Du kan lytte til Alt er nu på Apple Podcast og Spotify.

Er du sindssyg?

Cover af podcasten er du sindssyg
Foto: Er du sindssyg/Podtail

Denne podcast dykker ned i forfatteren Karen Fastrups psykiske forløb efter en psykotisk episode hjemme ved sin daværende kæreste. Ud af ingenting trak Fastrup en køkkenkniv frem, hvor hun truede med at slå sig selv ihjel foran sin svigerfamilie.

Denne episode har ført til mange indlæggelser og sammenbrud, hvilket forfatteren undersøger nærmere. Hun opsøger bl.a. sine indlæggelsesafdelinger, hvor hun taler med behandlere om sit forløb, samt de pårørende til episoden.

Man kommer både tæt på Fastrups barndom, som var fuld af angstfulde tider, men også den skam, hun føler i dag, i forhold til sin psykiske lidelse. Yderligere er podcasten enormt nuanceret, hvor lytteren bliver lukket ind i en psykiatrisk verden, som ikke alle kender til.

Du kan lytte til Er du sindssyg? på Apple Podcast og Spotify.

LÆS OGSÅ: Terapi i ørerne: Tre gode psykologi-podcasts, der får dig igennem lockdown

Stalker – Mit fatale Tindermatch

Cover af podcasten stalker mit fatale tindermatch
Foto: Stalker – mit fatale tindermatch/Podimo

Stalker – Mit fatale Tindermatch fortjener en plads på listen over oversete podcasts, der er værd at anbefale. Podcasten fokuserer på en kvinde ved navn Eydis Dali og hendes stalkeroplevelse, der varede halvandet år.

Historien starter med en kærlighedssøgende Dali, som swiper på datingappen tinder, hvor den 50-årige mand Karsten kommer frem. Dette swipe til højre var starten på deres forhold, som i begyndelsen blomstrede af kærlighed.

Efter en uheldig episode på et diskotek beslutter Dali, at deres forhold skal være forbi. Dette har Karsten svært ved at acceptere, hvilket er begyndelsen på Dalis værste mareridt.

I løbet af halvandet år kan hun ikke gå ud fra sin lejlighed eller tage bussen hjem fra arbejde, uden at Karsten er der. Samtidig bruger han Dalis vennekreds til at få sympati for sit knuste hjerte, hvilket sætter hende i en ensom situation.

Podcasten fremhæver, hvordan det er at være udsat for en stalker, som kan sit greb, så det virker til, at der er ingen udvej for offeret.

Du kan lytte til Stalker- mit fatale Tindermatch på Podimo.

Robert og Thetanerne

Den velkendte podcastproduktion Third Ear dykker ned i Robert Dams historie, der tidligere har været tilhænger af Scientology. Igennem sin søgen på universets hemmelighed, begynder han at tvivle på religionens tro, hvilket bliver starten på Dams exit.

Som lytter kommer man med helt fra starten af, hvor Dam vandrer igennem sit liv uden fremtidsplaner. Interessen for religionen fanger Dam hurtigt, hvilket bliver starten på hans tid som tilhænger.

I løbet af episoderne uddanner Dam sig til at blive personalechef for Scientology, hvor han med høje pengebeløb strejfer efter at blive et supermenneske. Efter 12 års medlemskab og utallige episoder begynder Dam dog at planlægge sin udvej. Dette skal vise sig ikke at være helt nemt.

Robert og Thetanerne bidrager med et enkeltstående indblik i religionen, hvor lytteren får enhver uhåndgribelig detalje med. Hvis du er interesseret i religionens tro og metoder, så er denne podcast lige noget for dig.

Du kan lytte til Robert og Thetanerne på Spotify og Apple Podcast.

Aftermath

Cover af podcasten Aftermath
Foto: Aftermath/Podchaser

Aftermath er en amerikansk podcast, der taler med overlevende, som har været udsat for våbenvold. I skrivende stund har podcasten én sæson på otte episoder, der gennemgår otte forskellige ofres historier.

Hver fortælling går i dybden med ofrenes situationer, der kunne have haft i fatale konsekvenser. Selve historierne er meget forskellige, og handler om alt fra personlige skyderier til tilfældige masseskyderier.

Oveni det sætter Aftermath fokus på, hvordan man navigerer livet efter at have oplevet en brutal situation med et våben for tæt på. Aftermath er på trods af sin manglende placering på skandinaviske hitlister en anbefaling til lyttere, som har en interesse indenfor true crime.

Du kan lytte til Aftermath på Spotify og Apple Podcast.

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

LÆS OGSÅ: De bedste podcasts i 2021

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like