5 sjove lydbøger, der får dig til at flække af grin

morgenthaler HELLE EROBREREN forside 2 chapter
Foto: Chapter

Der er så mange lydbøger, og så lidt tid – især til at sidde og bladre liste efter liste igennem, for at finde noget let, hyggeligt og hamrende sjovt.

Af den grund giver vi dig i denne artikel vores bud på 5 lydbøger, der er så sjove, at de får dig til at flække af grin. Så får du nemlig mere tid til at lytte og grine frem for at bruge tiden på at beslutte dig for din næste lydbog.

LÆS OGSÅ: 5 lydbøger, der får tiden til at forsvinde

De følgende lydbøger kan alle læses og lyttes til på streamingtjenesten Chapter.

Lejemorderens guide til et smukt hjem

Forfatter: Hallgrímur Helgason
Indlæst af:
Bent Otto Hansen

Toxic er en hårdkogt, serbisk lejemorder, som må flygte fra New York, da han virkelig har trådt i spinaten. Han ender ved et uheld i Reykjavik, hvor han giver fuld skalle på rollen som karismatisk tv-præst.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Allen v. Farrow’ er en tragisk historie, som desværre efterlader seeren med flere spørgsmål end svar

Dét holder ikke i længden, og tingene begynder at krakelere omkring ham, da Toxic bliver indhentet både af kærlighed og fortiden. Der er tale om en hamrende sjov bog, som er fyldt med underlige og bizarre twists – og fyldt med humor, der får dig til at grine højt mindst et par gange!

Helle Erobreren

Forfatter: Anders Morgenthaler og Marie Louise Tüxen
Indlæst af:
Pernille Lyneborg

Hvad ville du gøre, hvis du pludselig fik chancen for at være en anden person? Hvis ikke det går alt for godt i hverdagen, kan dén tanke måske være indbydende. Det er den i hvert fald for Helle, der er arbejdsløs og ikke har det store indhold i livet. Så da hun en dag, på vej til jobaktivering på Nykøbing F. Sygehus, bliver forvekslet med en læge, er det et scenarie, der næsten er for godt at sige nej til.

Helle har dog ikke ligefrem erfaring som læge. Jovist, hun er ikke uvant til at skære i kød – men det plejer nu at være dyrekød, da Helle tidligere har arbejdet som slagter. Og nøj, hvor var hun en god én af slagsen. Men det forhindrede ikke verden i at smuldre omkring hende. Så måske er chancen for at være en ny (og bedre?) person lige dét, Helle står og mangler.

LÆS OGSÅ: Fik du aldrig læst dem? 10 klassikere du kan lytte til

Helle Erobreren er en sjov bog, der er skrevet af endnu sjovere mennesker, så man er godt underholdt og griner med bogen igennem – og den fortjener virkelig en masse kærlighed!

Charlie Hotel Oscar Kilo

Foto: Chapter

Forfatter: Camilla Stockmann og Maise Njord
Indlæst af:
Signe Skov og Signe Egholm Olsen

Kan man amme en Herman og hvordan redder man egentlig en mave, der ligner koldhævet surdej? Ja, det er blot nogle af de spørgsmål som bogen Charlie Hotel Oscar Kilo stiller. Men det holder langt fra dér. For hele præmissen for denne bog er at finde ud af, hvor godt man kender sig selv. Eller måske nærmere – hvordan man i en vis grad finder sig selv.

Bag denne enormt underholdende og behagelige roman står Camilla Stockmann og Maise Njord. De har tidligere udgivet bogen Michael Laudrups Tænder (som for øvrigt også er værd at læse). Og man kan blot konstatere, at de to kvinder fortsætter successen. For der er virkelig tale om en bog, som skiller sig ud fra andre titler.

LÆS OGSÅ: 5 børnebøger du skal høre med dit barn

Charlie Hotel Oscar Kilo er umiddelbart en bog for de fleste. For vi tør godt garantere, at du vil finde den underholdende, uanset hvilket stadie i livet du befinder dig i. Om du er nybagt mor, far til fire, teenager eller lidt højere oppe i alderen, skal du nok kunne finde råd, undren og en smule trøst i de spørgsmål, der bliver taget fat i.

De to kvinder skriver helt fantastisk og rammer lige ned i, hvordan det er at være forælder, midt i et forhold, med et ben ud af et forhold, en babs ude til amning og meget, meget mere – den er hamrende sjov og helt igennem værd at lytte til!

Britt-Marie var her

Forfatter: Frederik Backman
Indlæst af:
Thomas Guldstad

Britt-Marie har ventet hele sit liv på frihed til at leve. Hun er 63 år og fra storbyen. Hun har været gift med Kent i 40 år. Og nu skal Britt-Marie finde sig til rette i udkants-Sverige. Mere specifikt i den lille flække Borg, der har været hårdt ramt af Finanskrisen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Renegades: Born in the USA’ er mere end bare godt selskab

Som så mange andre steder har butikkerne i Borg ikke haft en reel chance under krisen. Men heldigvis har indbyggerne i byen noget andet at gå op i: fodbold. Problemet ligger dog i, at Britt-Marie absolut hader fodbold. Men måske er Borg alligevel det rette sted for Britt-Marie at komme op på hesten igen?

Britt-Marie var her er en hysterisk morsom bog, skrevet af samme hjerne bag En Mand Der Hedder Ove, og fortjener klart at blive hørt.

Doppler

Foto: Chapter

Forfatter: Erlend Loe
Indlæst af:
Caspar Juel Berg

Nogle gange er det bare bedst at pakke alt sammen og flytte ud i skoven, så man kan være helt for sig selv. Dét er i hvert fald sådan Doppler har det. Selvom han er familiefar og egentlig ikke har det værste liv, så orker han bare ikke at leve, som han gør. For hvem gider egentlig bekymre sig om renovationer, sociale medier, trivielle spekulationer m.fl.?

LÆS OGSÅ: De fem bedste krimiforfattere du ikke kommer udenom

Vi kan anbefale dig at lytte til Doppler, hvis du ønsker at høre en humoristisk fortælling om en mand midt i en eksistentiel krise. Bogen får dig ikke blot til at grine, men faktisk også sukke med. Og måske du endda kender til nogle af Dopplers frustrationer. Så er det nok meget rart at vide, at du ikke er den eneste med de tanker.

Find flere sjove lydbøger hos Chapter!

LÆS OGSÅ: Fra Zack Snyder til Leonardo DiCaprio: 5 film vi glæder os til på Netflix i 2021

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Twin Peaks i ørerne med The Secret History of Twin Peaks

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like