Gode film og serier: 5 spændende og uhyggelige anbefalinger til den mørke tid

Joshua Jackson som Christopher Duntsch Foto: Scott McDermott/Peacock

Vinterens mørke er over os, og det er den helt rigtige sæson for os at krybe tæt sammen på sofaen og lade os skræmme af fiktionens (og virkelighedens) verden.

Men hvor skal man næsten starte med de mange serier, film og streamingtjenester?

Dr. Death

Vi starter det mest uhyggelige sted, nemlig i den virkelige verden. Virkeligheden har det desværre med at overgå selv vores vildeste fantasi.

Dr. Death er baseret på virkelige hændelser og kommer i forlængelse af den meget populære podcast-serie af samme navn. Joshua Jackson (kendt fra The Affair, Dawson’s Creek og When They See Us) spiller den unge og charmerende læge Christopher Duntsch som invaliderede eller dræbte over 30 af sine patienter under rutineoperationer i 2010’ernes Dallas.

Flankeret er han af levende legender Christian Slater (kendt fra True Romance, Mr. Robot og meget mere) og Alec Baldwin (The Departed, Will and Grace, Saturday Night Live og MEGET mere). De to erfarne herre spiller lægerne, der sætter sig for at bevise, at noget frygteligt er i gære. Og hvad er egentlig mere uhyggeligt end, at det sundhedspersonale, som man tror har dedikeret deres hverdag til at redde liv, egentlig er ude på det modsatte? Næppe noget så barnlig hyggeligt som Kastanjemænd? og så alligevel …

Dr. Death kan streames på C More.

Kastanjemanden

Hitserien på Netflix er på alles læber dette efterår og med rigtig god grund. Skaberne bag kæmpesucceser som Forbrydelsen, Når støvet har lagt sig, Nikolaj og Julie, Friheden og meget mere er gået sammen om at serieficere Søren Sveistrups roman Kastanjemanden.

I seks absurd velproduceret afsnit forsøger to betjente Thulin (Danica Curcic) og Hess (Mikkel Bo Følsgaard) at finde gerningsmanden bag nogle bestialske mord på kvinder, der alle ved siden af deres findested har placeret en lille creepy kastanjemand.

Selvom den klassiske krimiformel, som vi kender den fra mange serier før denne, er brugt, så formår Kastanjemanden at holde dig klistret til skærmen og fortære afsnit efter afsnit, indtil du måbende må se dig snøret af, hvem gerningsmanden i virkeligheden er.  En serie du absolut er nødt til at se for at kunne snakke med ved kaffemaskinen på jobbet, til familiemiddagen eller over en øl med vennerne.

Kastanjemanden kan streames på Netflix.

Squid Game

Endnu en serie, der er på alles læber. Den sydkoreanske serie Squid Game har lagt Netflix ned verdenen over, er blevet årets overraskelse, og er netop nu Netflix’ mest sete serie, nogensinde. Sydkorea rider på Bong Joon Hos bølge efter filmen Parasite og gør sig igen bemærket verdenen over. Denne gang med mindst ligeså meget galskab. Serien har nemlig måske det mest vanvittig plot, uden den er overnaturlig.

Forstil dig, at du skylder penge, rigtig mange penge, og bliver tilbudt at være med i en konkurrence, hvor det handler om at lege børnelege for at vinde en meget stor pengepræmie. No brainer, ikk? Der er bare lige den hage ved konkurrencen, at hvis du undervejs taber, så bliver du elimineret. Elimineret betyder dog ikke bare fra spillet, men fra livet selv. Der er derfor meget på spil for deltagerene.

Squid Game handler således syret nok om morale, etik, kapitalisme og medmenneskelighed. Det er uhyggeligt, hvad mennesker er i stand til at gøre i desperation for penge.

Squid Game kan streames på Netflix.

Joker

Fra den ene galskab til en anden. Joaquin Phoenix forsøger for første gang, men forhåbentlig ikke sidste, at portrættere den ikoniske karakter The Joker i denne mørke og dystre film. Filmen er historien om, hvordan Arthur Fleck, der grundet udstødelse fra omgivelserne og samfundet, bliver til en gal og manisk karakter, der tyr til vold og ødelæggelse.

Joaquin Phoenix spiller uhyggeligt godt den mentalt forstyrret standup komiker, der gradvist eskalerer mere og mere til et uhyggeligt monster, som man på baggrund af historien faktisk ender med at holde af og med på trods af den uhyggelige og uforudsigelige galskab, der får frit løb.

Hans skuespil står på et solidt fundament af en original lyd- og billeside, hvor der er kræset for detaljerne. Der er sågar gemt en lille skjult hilsen til Heath Ledger, der kort efter sin død modtog en Oscar for samme rolle tilbage i 2008 i The Dark Knight.

Joker kan streames på HBO Max.

Chucky

Måske husker du den afsindigt uhyggelige dræberdukke Chucky fra filmen Child’s Play (Dansk: Barneleg)? Dukken er tilbage på C More i en ny gyserserie med det simple navn Chucky.

Skaberen bag Chucky-dukken, Don Mancini, er tilbage bag kameraet, og sammen med ham kommer desuden den originale stemme til Chucky, Brad Dourif. Der er flere glædelige gensyn for dem, der er storfan af det første møde med Chucky, så hold øjnene åbne (hvis du tør), og spids ører.

Der er lagt op til masser af gys og gru, når den stille og sørgmodige fyr Jake efter et besøg på loppemarkedet får Chucky med hjem som sin nye roommate. Især i skolen, hvor Jake er lidt af en loner-typer, der er skolens boksepude for mobning, vækker en dukke mere af den uønskede opmærksomhed. Men Chucky skal selvfølgelig nok få sat dem på plads. Hvad er egentlig mest uhyggeligt; teenagere, når de er værst mod hinanden eller en levende dræberdukke?

Chucky kan streames på C More.

LÆS OGSÅ: 5 podcast du bør høre, hvis du elsker film og serier

LÆS OGSÅ: 5 film at pleje tømmermændene med

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Den nye Disney-film ‘Strange World’ er en fiasko på næsten alle planer

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like