5 succesfulde film og serier, der er inspireret af bøger

Foto: Lindhardt og Ringhof

Et hav af succesfulde film og serier bygger reelt på bøger. I de fleste tilfælde er der ændret en smule ved fortællingen, for at få den til at fungere på det store lærred eller hjemme i stuerne. Af den grund kan man sagtens sætte tid af til at læse bogen, selvom man allerede kender til filmen eller serien.

I denne artikel kan du få et indblik i 5 gode lydbøger, der har været inspiration for succesfulde film og serier. Der er naturligvis rigtig mange gode bøger at vælge imellem. I flæng kan der nævnes alt fra Harry Potter, Komplottet mod Amerika, Game of Thrones, The Handmaid’s Tale, To All the Boys I’ve Loved Before m.fl.

LÆS OGSÅ: Guide til lydbogstjenester

De udvalgte titler på den nedenstående liste er alle bøger, der vil give dig et velfortjent pusterum i hverdagen. De giver et sted, hvor du kan søge hen, når du har brug for lidt alene-tid. Vi lover dig, at du vil blive opslugt af de fem bøger på vores liste. Og så kan de alle lyttes og læses på streamingtjenesten Chapter, så du behøver blot ét abonnement for at få adgang til mange timers adspredelse.

Bridgerton

Foto: People’s Press

Har du ikke allerede set Bridgerton på Netflix? I så fald kan vi kun anbefale dig at gøre det. Serien er den mest streamede Netflix Original serie gennem tiden, hvilket meget godt illustrerer seriens evne til at fange seeren. Og hvad bedre er – det gør bøgerne bag serien også!

Så selv hvis du allerede har set Bridgerton (måske endda flere gange), og nærmest har abstinenser i forhold til at følge overklasselivet i London i 1800-tallet, kan du med fordel kaste dig over bøgerne i nærmeste fremtid.

LÆS OGSÅ: Derfor kæmper vi! 3 øjenåbnende doku-podcasts til din kampdag

Du kan læse de første fem bøger (ud af otte) af Julia Quinn på dansk via lydbogstjenesten Chapter. Den første bog, Den ugifte hertug, tager knap 11 timer at lytte til.

Vi må desuden hellere nævne, at man både kan lytte til Bridgerton-bøgerne som almindelig lydbog og som lydbog med understøttet musik til handlingen. Så ønsker du at komme i den helt rigtige stemning, kan du med fordel lytte til sidstnævnte.

After

Vi bliver i det romantiske hjørne lidt endnu. For hvad bedre er der at dykke ned i henover foråret end en kærlighedshistorie, der rammer plet i hjertet. Og hvis du ikke er så meget til historiske fortællinger, kan du i stedet kaste dig over bogserien After.

LÆS OGSÅ: 5 gode film du skal se i marts

Bogserien er skrevet af den amerikanske forfatter Anna Todd. Oprindeligt blev den udgivet på Wattspad, men da Todds fortælling om Tessa og Hardin fik megen opbakning på sitet, blev den til sidst udgivet som en reel bogserie.

De fem bøger i After-serien kan lyttes til på Chapter, hvor den første bog i serien, After – Mødet, tager omkring 15 timer.

Dronninggambit

Foto: Lindhardt og Ringhof

Dronninggambit, eller The Queen’s Gambit som den hedder på engelsk, fik i den grad seere og anmeldere op at køre i 2020, da den blev udgivet som serie med Anya Taylor-Joy i hovedrollen. Men før den blev et hit på Netflix, var fortællingen om den forældreløse Beth Harmon en velskrevet bog. Bogen The Queen’s Gambit er skrevet af den amerikanske forfatter Walter Tevis, og blev udgivet i 1983.

I fortællingen følger vi Beth Harmons udvikling, idet hun opdager skakkens verden. Man kan umiddelbart godt kalde Beth for et skakgeni, men hvor meget skal hun mon ofre for at nå til tops? Det kan du selv finde ud af ved at læse Dronninggambit på Chapter. Den ligger desværre kun som e-bog for nu, men er nu stadig tiden værd.

Afdeling Q

Vi kan ikke gennemgå en liste over succesfulde film og serier, der oprindeligt er inspireret af bøger, uden at inddrage den danske forfatter Jussi Adler Olsen. Indtil videre er fem ud af otte bøger i serien om Carl Mørck blevet filmatiseret. Kvinden i buret, den første bog og film, var den mest sete film i Danmark i 2013. Bogserien er en krimiserie om den såkaldte Afdeling Q, der opklarer henlagte sager.

LÆS OGSÅ: Verdens værste år: Måske var 2020 ikke det værste år …

Du kan roligt glæde dig til timers underholdning og fortællinger, der kryber ind under huden, hvis du sætter dig for at lytte til bøgerne på Chapter. Vi kan endda fortælle, at bøgerne i serien har vundet flere priser, heriblandt De Gyldne Laurbær, Jussipublikumsprisen, Glasnøglen m.fl.

Det gyldne kompas

Foto: Gyldendal

Philip Pullmans fantasy-trilogi om pigen Lara, et gyldent kompas og flere verdener, der er forbundne, har godt nok et par år på bagen. Alligevel er det en serie, man ikke kommer helt uden om, når man taler om succesfulde film og serier, der er inspireret af bøger. Det skyldes, at bogserien både er kommet på det store lærred og hjem i stuerne som serie.

LÆS OGSÅ: Fik du aldrig læst dem? 10 klassikere du kan lytte til

Den første bog i serien blev filmatiseret i 2007, men projektet fortsatte ikke, selvom rollelisten ellers både bød på Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green m.fl. I 2019 blev bøgerne i stedet lavet til en serie, der kan ses på HBO Nordic. Nu kan du også lytte til bøgerne, der varer mellem 10 og 15 timer på Chapter. Vi må dog nævne, at det handler om at holde tungen lige i munden, når man lytter til bøgerne. Der er nemlig meget at holde styr på, hvis man vil forstå trilogien til fulde.

Det var vores bud på 5 succesfulde film og serier, der er inspireret af bøger. Har du andre gode  i tankerne?

Husk, at de alle kan lyttes til eller læses på Danmarks nye lyd- og e-bogstjeneste Chapter. Find det rette medlemskab til dit behov, og kom hurtigt i gang med at lytte til fremragende lydbøger.

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like