6 film du kan underholde dig med i påsken, og en du bør undgå

Foto: Arrival/Sony Pictures Releasing International Stage 6 Films/Paramount Pictures

Jeg kan huske engang i ikke så gamle dage, at jeg stod i videobutikken med en film i hver hånd. Skulle jeg vælge den højre, den venstre eller dem begge? Det blev jo tit dem begge.

I dag er det det samme. Der er vildt mange film på streamingtjenesterne, vildt mange stjerner, vildt mange genrer og så videre. Her i april har der igen været streamingpremiere eller -repremiere på en stor bunke lækre, episke, hurtige, fladpandede, men helt sikkert fantastiske film. Og du nåede ikke at se dem alle i biografen. Men hvad skal du vælge? Her kommer mit bud på, hvad der gibbede i mig, da jeg så den meget lange liste.

‘Mr. & Mrs. Smith’ vs ‘Hitman’s Wife’s Bodyguard’

Foto: Hitman’s Wife’s Bodyguard/David Appleby/Lionsgate

Hvis du er til gedigen action i verdensklasse, krydret med passende mængder humor og romantik, ville jeg vælge filmen, hvor selveste Brad Pitt og Angelina Jolie mødtes som superagenter. Mr. & Mrs. Smith er ikke dyb, og det er fedt. Den er til gengæld en fuldfed blockbuster, indrettet til de to kæmpestjerner. Meget lækkert og underholdende. Find den på Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ og HBO Max.

Hitman’s Wife’s Bodyguard har alt det samme bare drejet i en mere absurd retning og er på kanten til at rode lidt. Men det er også fedt, at de giver den gas. Den er meget nyere og har endnu flere stjerner. Hvis man får castet Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antinio Banderas, Gary Oldman og Morgan Freeman i samme film, er det altså en aften værd. Find den på Amazon Prime Video.

Og så bliver jeg også nødt til at advare mod The Tourist, når vi snakker romantisk action. Det er Johnny Depp og Angelina Jolie i et krimiplot i Venedig. Det er jo verdens lækreste ide, men på en eller anden måde er det koncept blevet kedeligt og helt ligegyldigt. Den ligger på C more og Netflix, men se de andre to først.

‘Arrival’ vs ‘Passengers’

Foto: Arrival/Sony Pictures Releasing International Stage 6 Films/Paramount Pictures

Tænksom sci-fi har vi set i en del film de sidste ti år. Her står Arrival som en af de helt store oplevelser for mig. Amy Adams er forskeren, der hidkaldes da et underligt formet rumskib ankommer og står svævende og urørligt. Det kan være både fjendtligt og venligt, og det er hendes job at finde ud af det. Det er en meget flot film med et smukt og ikke anmassende budskab i sidste ende. Den ligger på Viaplay og HBO Max, og du bør se den.

I Passengers er det mennesket, der er fremmed for sig selv. En sovende rumkoloni er sendt langt ud på rejse. Men nogen vågner før tid, hvilket forrykker balancen ombord. Det er et psykologisk og romantisk kammerspil mellem Jennifer Lawrence og Chris Pratt. Den mangler lige de sidste 10 % energi, men det er en supergod kærestefilm. Passengers kan ligeledes ses på Viaplay og Amazon Prime Video.

‘Jerry Maguire’ vs ‘Donnie Brasco’

Foto: Donnie Brasco/Columbia/TriStar

”Du kan ikke sætte Jerry Maguire og Donnie Brasco op mod hinanden, Christian”. Tom Cruise op mod Johnny Depp, den går ikke. Nej, og derfor skal du naturligvis se begge disse små mesterværker her i april. I begge film sættes en stor skuespiller ind i den perfekte ramme, der giver plads til at være netop en stor skuespiller.

Tingene går op i en højere enhed, og i disse to film ser du to vidt forskellige måder at være cool på. Overspillet vs underspillet. Ekstrovert vs introvert. Disse to film på samme aften er selvforkælelse på højt niveau. Se dem begge på C more.

James Bond vs …

Foto: Skyfall/Francois Duhamel /Danjaq, LLC/United Artists Corporation/Columbia Pictures Industries, Inc.

Mr. Bond skal ikke sættes i forhold til nogen. Men nyheden her i april er, at det igen er muligt at streame alle 25 Bond-film. Du kan bruge resten af måneden på det eller se én om ugen i et lille halvt år. Der er helt sikker nogen derhjemme, der skal opdrages fra bunden i James Bond, så bare kom i gang. Det er Viaplay, der tilbyder alle 25 film, point til dem.

LÆS OGSÅ: Steven Spielbergs bedste og værste film

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The King’s Man’ er en spicy cocktail med vidunderlig action

LÆS OGSÅ: Hvis du er fan af ‘Taxi Driver’, vil du nok også være fan af disse tre film

Total
1
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like