Anbefaling: 3 danske fantasybøger, der er et lyt værd

Foto: Tellerup

Jeg elsker fantasy, og vil til enhver tid ryste på hovedet ad dem, der tror, at fantasy kun er til børn. Det er efter min mening en stor misforståelse.

Der findes masser af fantasy til voksne – også gode, danske fantasybøger. Desværre afmærkes det som regel i kategorien ”børn/unge” på landets biblioteker. Det er en fejl, som jeg håber, man på et tidspunkt vil udbedre.

LÆS OGSÅ: 5 lydbøger, der får tiden til at forsvinde

Med det in mente bliver du i denne artikel guidet til 3 danske fantasybøger, der kan lyttes til som lydbog, så du kan få lidt fantasy ind i hverdagen. Kort sagt er der tale om tre fantastiske fantasy-bogserier.

Louise Haiberg: Dæmondræberen

Louise Haibergs dæmondræber-trilogi er noget af det mest overbevisende fantasy, jeg har læst i de sidste mange år. Bøgerne handler om den fandenivoldske dæmon Dominic, der har gjort oprør mod de andre dæmoner, og som nu slår dem ihjel – med englenes velsignelse.

Han lever i nutiden, men vi får også et indblik i hans fortid. Først som villig dæmon og senere som deres indædte modstander. Iklædt læderjakke og med en smøg i kæften, kæmper han nu for menneskenes sikkerhed mod de andre dæmoner, og han har altid en kvik bemærkning, lige meget, hvad der sker.

LÆS OGSÅ: 5 fortællinger, der gør dig klogere

Haiberg skriver, så man næsten kan høre hendes personer tale, og hele trilogien er en sand fornøjelse at læse.

Er du til spænding, blod, mord og udødelig kærlighed? Så kan jeg ikke anbefale disse bøger nok. Alle tre bøger i serien kan streames både som e- og lydbøger hos bl.a. Saxo Premium og Mofibo.

Malene Sølvsten: Ravnenes Hvisken

Foto: Lindhardt og Ringhof

Ravnenes Hvisken er ikke til at komme udenom, hvis du læser fantasy. De er overlegent velskrevet, og man bliver suget ind fra første side i første bog.

Bøgerne handler om gymnasieeleven Anne, der kan se ting, som er sket i fortiden. Denne evne får hende til at se et gammelt mord. Pludselig sker der lignende mord på egnen, og guder og halvguder fra den nordiske mytologi begynder at vise sig.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ´Aftentid og morgengry´ illustrerer, at Follett stadig er på toppen

Er det selveste Ragnarok, der er ved at gøre sit indtog? Forbered dig på at blive underholdt fra start til slut. Der er fem bøger i serien. Alle kan streames som e- og lydbøger hos Chapter, Mofibo, Saxo Premium og e-Reolen.

Nathalie og Bettina Liane: Kaldet fra Galathea / Arven fra Fortiden

Foto: Turbine

Awen-serien af Nathalie og Bettina Liane er spændende og gennemført dansk fantasy. Den handler om tvillingerne Aia og Peter, som bliver kaldet til et magisk skib, hvor de skal gå i en form for magisk skole.

Det er et unikt og meget nordisk univers, forfatterne skaber. Jeg skulle selv lige læse et par kapitler af Kaldet fra Galathea, før jeg var fanget, men så slugte jeg resten af bogen, og det samme gør sig gældende for efterfølgeren, Arven fra Fortiden.

LÆS OGSÅ: Guide til nye podcasts: 5 podcasts du kan høre i juni

Hvis du elsker klassisk fantasy, hvor de gode kæmper mod de onde, er Awen-bøgerne ikke til at komme udenom. Jeg venter selv i spænding på 3’eren.

To bøger er udkommet i serien. Begge kan streames som e- og lydbøger på streamingtjenesterne Chapter og Saxo Premium.

Bonus-bog – Deborah Harkness: Heksenat

Foto: Lindhardt og Ringhof

Okay, vi snyder en smule nu. For selvom vi allerede har guidet dig til 3 fremragende, danske fantasybøger, vil vi egentlig også gerne have lov til at nævne en bogserie af den amerikanske forfatterinde Deborah Harkness.

Heksenat er første bind i Harkness’ trilogi om heksen Diana og vampyren Matthew. Diana er historiker, og da hun en aften får fingrene i en magisk bog på universitetsbiblioteket i Oxford, sætter det gang i voldsomme begivenheder.

LÆS OGSÅ: Forår i luften: 5 romantiske lydbøger

For der er mange overnaturlige væsner, som er på jagt efter bogen. Diana må nu erkende sin identitet som heks, samtidig med at hun indleder et forbudt forhold til Matthew. Bogen adskiller sig fra de fleste fantasybøger med sine voksne hovedpersoner, og det er forfriskende.

Der er masser af spænding, romantik og magi her – og det er helt bestemt fantasy til voksne. Heksenat efterfølges af Nattens Skygge og Livets Bog. Alle tre bøger kan streames som e- og lydbøger på Nextory, BookBeat, Saxo Premium og Chapter.

Vi må også hellere nævne, at historien måske vil virke velkendt for nogle læsere. For det er denne bogserie, der står bag TV-serien A Discovery of Witches, som kan streames på HBO Nordic.

LÆS OGSÅ: Podcast: film og serier vi altid bliver i godt humør af

LÆS OGSÅ: 10 film og serier du skal glæde dig til i 2021

Total
1
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like