Anmeldelse: Actionfilmen ’Ghosted’ er en tam omgang spionpladder

Ghosted anmeldelse
Chris Evans og Ana de Armas i den jævnt kedelige actionfilm ‘Ghosted’ på Apple TV+. /Foto: Apple TV+

Apple TV+-filmen med superstjernerne Chris Evans og Ana de Armas har få lyspunkter og er ellers en jævn og uinteressant streamingfilm.

På papiret burde alt klikke i Ghosted. Med Chris Evans – Amerikas røv – og Ana de Armas – eneste lyspunkt i den ellers rædderlige Blonde – i hovedrollerne, er det i hvert fald ikke på grund af manglende karisma, at Apple TV+-filmen skuffer.

Og instruktør Dexter Fletcher har tidligere med bl.a. Elton John-biopic’en vist, at han formår at orkestrere et underholdende spektakel.

Præmissen oser da også langt væk af kæmpe potentiale.

Den joviale bonderøv Cole (Chris Evans) er nok engang blevet dumpet. Han har det med at omklamre sine udkårne i en kvælende grad i et konstant kærlighedsbombardement af tilkendegivelser. Ved et madmarked møder han tilfældigt Sadie (Ana de Armas).

Efter lidt indledende frem og tilbage ender de to sammen på en date, der varer hele natten og ender i hendes seng tidligt om morgenen.

Han glemmer dog sin inhalator i hendes håndtaske. Og i stedet for, som et normalt menneske, at hente en refill på apoteket, vælger han at flyve til London, hvor hun skulle befinde sig.

Det viser sig, at Sadie er CIA-agent, og Cole er havnet midt i en heftig omgang international-spion-rabalder og våbenhandel. Med kuglerne flyvende om ørerne må de to kæmpe sig ud af alskens umulige situationer, samtidig med at de skal finde ud, hvilke følelser de har for hinanden.

Det kunne have været så godt, men er i realiteten en drøj omgang at komme igennem.

Minder om Ryan Reynolds

Der er hele fire forfattere tilknyttet på manuskriptsiden. Først og fremmest er der duoen Rhett Reese og Paul Wernick. Navnene i sig selv siger måske ikke så meget, men film som Zombieland og ikke mindst Deadpool er nogle af de mest underholdende action-komedie-film de sidste 15 år.

Derudover er den nyeste Spider-Man-trilogi-duo Chris McKenna og Erik Sommers også krediteret. I sig selv, er det ikke unormalt, at der kommer nogen og skal finpudse et første udkast. Men når man har in mente, at Reese og Wernick – der har fundet på historien – også har leveret manuskript til de u-inspirerende Netflix-film som 6 Underground og Spiderhead, begynder alarmklokkerne at røre på sig.

For Ghosted er inficeret med den her tø-hø-pubertære plathumor, der enten rammer plet eller er enormt irriterende – ligesom de fleste Ryan Reynolds-film.

Hvorfor nu nævne Reynolds? Fordi at nærmest alle Chris Evans’ replikker lyder om nogle, der var skrevet til Ryan Reynolds. Og det ikke på den spidsfindige måde. Nej, det er ord og sætningskonstruktioner, hvor det er tydeligt, at trykket på den enkelte stavelse er skrevet med henblik på, at de skal siges af Ryan Reynolds.

Og hvis man efterhånden er træt er den endimensionelle karikatur, så er Ghosted en lang omgang at komme igennem.

Actionscenerne er såmænd fine nok. Der er smæk for skillingen, og Ana de Armas sparker kompetent røv. Dog ikke i en grad, som vi ikke allerede har set udført bedre andre steder (No Time to Die). Kemien imellem de Armas og Evans er også fin, uden at man bliver blæst bagover. Dertil var der langt mere nerve og intensitet, da delte scener i Knives Out.

Her strander det mere i samme boldgade som duoens ditto jævne Netflix action-spionfilm The Gray Man.

Det er Ryan Reynolds!

Titlen, Ghosted, refererer til den praksis, hvor man fuldstændig undgår nogen og ikke svarer på deres beskeder og lignende. I forhold til, at det er filmens navn, så fylder det forbavsende lidt – måske fem minutter. Det er ikke fordi, der skal være en større mening med en films titel, men det fremstår som en sidste øjebliks tilføjelse.

Adrien Brody som Leveque føles decideret spildt og de egentlige højdepunkter er – udover Mike Moh, der overbevisende langer øretæver ud som håndlanger for Leveque – er nogle af de spøjse er-det-ikke-ham-cameos, som filmen byder på flere af.

Der bliver det sjovt at sidde og gætte med på, hvem mon den næste er. Desværre er der nok af dem (fire styks), og det minder i stedet en om, hvor jævn og kedelig resten af Ghosted er.

Den her følelse af at være en stor biograffilm, men udførslen gør alligevel en glad over ikke at have spildt penge på en biografbillet. Og det er efterhånden meget symptomatisk for streamingtjenesternes forsøg på actionfilm. Det er yderst sjældent, at man sidder og tænker ”Shit, den her ville jeg gerne have set i biografen”.

Hvis det er godt nok til at gå i biografen, så ryger det også derhen. Og det giver lidt bange anelser for nogle af de meget store prestigeprojekter som især Apple TV+ har på udgivelseslisten det kommende år – men mon ikke de bedste af dem ryger i biografen alligevel? Der kommer jo nogle Oscars, hvor man gerne vil have opmærksomhed.

Ghosted får i hvert fald ikke noget på den front.

’Ghosted’
Streamingtjeneste: Apple TV+
Premieredato: 21. april 2023
Genre: Action
Instruktør: Dexter Fletcher
Manuskriptforfatter: Rhett Reese & Paul Wernick, Chris McKenna & Erik Sommers
Medvirkende: Chris Evans, Ana de Armas, Adrien Brody, Mike Moh mfl.
Land: USA
Spilletid: 117 minutter

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ’John Wick: Chapter 4’ er årets actionfilm

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ’Blonde’ er et karaktermord på en af Hollywoods største legender

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The Gray Man’ benytter den klassiske action-formel, men ikke meget mere end det

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like