Anmeldelse af ‘The Kardashians’: Gammel vin på nye flasker

Foto: The Kardashians/Courtesy of Hulu

Kardashian-familien er tilbage i fuld fart med hverdagskontroverser og søstersolidaritet, men deres tilbagevenden er ikke uden mangler.

Da Kardashian-familien meddelte i 2021, at deres program sluttede, var det som en mavepuster for fansene. Igennem 20 sæsoner har trofaste seere fulgt med siden 2007, men nu var det på tide at trække stikket. Gudskelov er familien tilbage på skærmen med deres friske reality-serie The Kardashians på Disney+, der følger familien i deres kaotiske hverdag. Men på trods af den gode nyhed skal du holde tungen lige i munden allerede fra første afsnit.

Et ”nyt” kapitel

Reality-serien starter hårdt ud med episoden, der har den besnærende titel ”Burn them all to the f*cking ground”. Klikmaddingen til side, så får seeren en opdatering fra alle om, hvordan der er at være tilbage. Som forventet viser alle stor begejstring over for det nye program, men det høje humør varer ikke længe, da den første problematik allerede kommer inden for de første 10 minutter. Selvom man ikke vil klassificere problemet som melodramatisk, så viser det, at programmet er det samme forklædt i en ny intro og format. Alt er, som det plejer, når det kommer til hverdagsproblematikker, ingen kan relatere til, og familiens sammenhold. Men på trods af mangel på en frisk præmis, så slukker det ikke fuldstændig lysten til at se mere.

Når det så er sagt, så sidder programmet stadig fast i gamle kontroverser som Scott Disicks komplicerede følelser over for Kourtney Kardashians kærlighedsliv og Kris’ udfordringer som momager. Som seer får man følelsen af, at programmet nærmest begynder, hvor vi sluttede sidst, hvilket formindsker spændingen om et helt nyt program. Jeg krydser fingre for, at sæsonen ikke bare bliver en sæson 21 af det gamle program, hvor de roder i de samme problematikker.

Elefanten i rummet

Efter KUWTK sluttede, er der sket en hel del for familien. Kim og Kanye skal skilles, Kourtney blev forlovet, og Kylie blev gravid for anden gang. Som en nysgerrig fan var jeg ærgerlig over, at jeg ikke fik mulighed for at følge med i de store øjeblikke. Gudskelov har The Kardashians kommet mine bekymringer i forkøbet, da de italesætter alle hændelser fra, da Kim skulle være vært for Saturday Night Live i 2021, men man skal holde på hat og briller, da man får alle opdateringer pakket ind i én episode på 48 minutter, og det er lige før, man bliver mentalt forpustet.

På trods af episodens travlhed får seeren en dybdegående indsigt i de flestes søstres liv. Heriblandt Kourtney Kardashian og hendes store kærlighed, Travis Barker. Man hører om alt fra da de mødtes til, hvordan de ikke kan holde fingrene fra hinanden. Dette gælder også deres tendens til at kysse og nusse konstant i det offentlige rum, hvilket man har set flere gange på den røde løber. Det er dejligt at se, hvor glade de er for hinanden, men man kan næsten ikke være i det.

Yderligere var jeg spændt på, om familien ville italesætte den store problematik, som enhver seer tænker på. Nemlig Kim og Kanyes grimme skilsmisse, som har udfoldet sig igennem modbydelige beskeder og offentlige instagram opslag. Svaret er heldigvis ja, men kun kortvarigt, da tidslinjen ikke er nået til de eskalerende momenter endnu. Om sæsonen dedikerer et par episoder om skilsmissen senere hen, må tiden vise, men mon ikke den gør.

Autentisk og iscenesat på samme tid

I løbet af første episode kan man mærke seriens ønske om at fremstå mere autentisk og troværdig end sidste program. Men seriens desperate forsøg har desværre den modsatte effekt. Produktionen har eksempelvis valgt at indsætte tåkrummende klip, der hørmer af iscenesættelse, hvor de medvirkende kigger direkte ind i kameraet og taler til seeren. Ikke nok med at det er akavet, så er det svært ikke at trække på smilebåndet over, hvor tydeligt iscenesat det er. Jeg håber ikke, at de pinlige klip er en kontinuerlig tendens fra programmets side, da det skriger af dårligt reality. Selvom man er bevidst om, at reality-genren er opsat, så behøver det ikke at blive fremhævet med fed skrift.

Men inden alt håb var ude på den autentiske front, udtrykker Scott Disick sine følelser om Kourtneys nye forhold, hvilket ramte et helt andet sted. På trods af at kontroverserne mellem forældreparret er blevet malket en del, så bringer de en ny vinkel til bordet, hvor Scott føler, at han har mistet hende på et venskabeligt niveau. Jeg tog mig selv i at træde væk fra min anmelderrolle, da Disick udtrykte sine følelser, fordi øjeblikket fremstår hudløst ærligt. I dette moment blev mine bekymringer om iscenesat pladder afkræftet en smule, men de skal passe på, da godt reality skal virke ægte, selvom det ikke er.

Jeg bliver nødt til at se resten

Om man elsker at hade dem eller beundrer dem, kan man ikke løbe fra, at The Kardashians på Disney+ er ekstremt underholdende. Jeg glæder mig til at se flere store øjeblikke, da jeg stadig var klistret til skærmen på trods af nogle mangler. Samtidig blev min lyst til at se med hver torsdag forhøjet af et klassisk Kardashian-sneak peak af, hvad den nye sæson bringer med sig. Men hvis du er fan af det gamle program, er der en del, som man skal vænne sig til. Heriblandt de tåkrummende klip og det nye format. Ikke desto mindre er det svært at blive skuffet over The Kardashians, da de trods alt italesætter private momenter, samtidig med at vi kan følge med i deres kaotiske hverdag.

Derfor giver jeg The Kardashians på Disney+ 5/6 stjerner, da de stadig indtager førstepladsen som det bedste program indtil videre, når det kommer til reality-genren. Men lad os håbe, at de skruer ned for charmen, når det kommer til at fremstå autentisk, da serien kan miste point i sidste ende.

Fakta om serien

Producer: Ben Winston og Ryan Seacrest.
Medvirkende: Kim Kardashian, Khloé Kardashian, Kourtney Kardashian, Kris Kardashian, Kylie Jenner og Kendall Jenner.
Antal afsnit: 10.
Varighed: 48 minutter.
Land: USA.
Produktionsår: 2022.
Dansk premieredato: 14 april 2022.
Dansk streamingtjeneste: Disney+.

LÆS OGSÅ: Her er de 5 mest vanvittige reality-programmer

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: The Andy Warhol Diaries’ er en exceptionel belysning af ikonet Andy Warhol

LÆS OGSÅ: Oscar-showets største øjeblik havde intet med film at gøre

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like