Anmeldelse: Anne Mette Kirks Låst kan virke skræmmende

Låst chapter
Foto: Låst/Chapter

Låst er rå og unik læsning, der fanger læseren, og sætter tankerne i gang.

Læs vores anmeldelse af Anne Mette Kirks nye bog Låst – og bliv klogere på, hvorfor lydbogen er værd at sætte tid af til.

Anne Mette Kirk er tidligere journalist på Station 2, og hun har derfor et anderledes indblik i begivenheder omhandlende voldssager o.l. Selvom bogen kun har været på hylderne og lydbogstjenesterne i et par måneder, er den allerede ekstremt populær.

LÆS OGSÅ: Tidligere ’Station 2’-værts krimiroman bliver til tv-serie

Relatérbar hovedperson danner et godt udgangspunkt

Clara og Ronja er top klar til at starte på psykologisstudiet sammen. Clara har brugt sommeren som praktikant hos en psykologiprofessor, og de to piger har været heldige nok til at finde den helt perfekte lejlighed midt i København.

Det bliver hurtigt tydeligt for læseren, at Clara kæmper nogle forskellige interne kampe. Dette gør hende straks til en spændende og relatérbar hovedperson. Man fatter hurtig sympati med hendes sårbare sind, og ønsker hende det bedste.

Så snart de får nøglerne til lejligheden, holder pigerne en lille fest, for at fejre indflytningen sammen med en flok venner. Festen udvikler sig til en bytur, som udvikler sig til, hvad der skal vise sig at være vennegruppens værste mareridt.

På dametoilettet bliver Clara på brutal vis overfaldet og voldtaget. Mens Clara svæver mellem liv og død, kæmper hendes pårørende med hver deres dårlige samvittighed.

LÆS OGSÅ: Vi griner så vi ikke græder: Krimi og krampelatter til true crime-entusiasten

Alle har de gjort nogle ting, som de føler har ledt til overfaldet, og alle holder de på forskellige dystre hemmeligheder. Men hvem overfaldt Clara, og hvad skete der i virkeligheden ude på toilettet?

Låst skiller sig ud fra andre bøger i samme genre

Låst er en super spændende thriller og spændingsroman, der hele tiden holder læseren på dupperne.

Vores hovedperson er indlagt i størstedelen af bogen, og det giver meget mere plads til hendes omgangskreds. Vi følger både Claras bror og bedste veninde, samt nogle andre, der var med til festen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Seduced: Inside the NXIVM Cult’ giver seeren et uhyggeligt indblik i en af USA’s mest berygtede sexkulter

Vi får som læser lov til at få et indblik i deres følelser og tankegang, hvilket er ret atypisk denne genre af bøger, hvor man som regel kun følger efterforskningen gennem efterforskerens synspunkt.

Det fungerer dog rigtig fint, at vi kommer tæt på mange forskellige personer. Det er medvirkende til, at vi som læser bliver ved med at gætte på, hvad der mon skete den skæbnesvangre aften, og hvem der var involveret.

En bog, der er svær at lægge væk

Låst er gribende, og dén slags bog, som er meget svær at lægge fra sig, når først man er kommet i gang med den.

Personerne er alle nuancerede og kæmper med hver deres mørke sider. Dialogen er realistisk og det hele fungerer.

LÆS OGSÅ: De 5 bedste true crime-podcasts

Bogen kommer på et meget relevant tidspunk, hvor der rundt i verden endnu en gang er fokus på mænd, der hader kvinder, kvinder, der føler sig utrygge og hele debatten om tonen som mænd fører mod kvinder. Fortællingen kan til tider virke voldsom og skræmmende, men man er underholdt hele vejen igennem.

Låst er den helt perfekte bog at have med i ørerne på alle forårets gåture. Den er intens og spændnede. Måske man bare skal sørge for at afslutte gåturen inden mørkets frembrud…

Bogen kan findes som lyd- og e-bog på Mofibo, Chapter, Saxo, BookBeat og Nextory.

LÆS OGSÅ: De bedste true crime: 5 dokumentarer, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen

LÆS OGSÅ: Fik du aldrig læst dem? 10 klassikere du kan lytte til

Total
11
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like