Anmeldelse: ’Beckett’ leverer flotte sekvenser, men plottet halter lidt

Foto: Yannis Drakoulidis/Netflix

John David Washington fra den prisvindende film ‘Tenet’, er tilbage i den nye Netflix actionthriller, ‘Beckett’.

Men selvom der ligger meget talent til navnet Washington, så er begejstringen for denne Netflix-produktion ikke just tilstedeværende.

LÆS OGSÅ: Tjeklisten: Film du skal streame på Netflix lige nu

Filmen portrætterer Beckett (John David Washington), der med sin kæreste er på ferie i Grækenland, alt imens en tragisk bilulykke, politiske optøjer og konspirationer påvirker Becketts skæbne og gør ham til centrum for en manhunt uden lige.

Politiske sammensværgelser og protester

Det klargøres forholdsvis hurtigt for os, at der er politiske aspekter, der ulmer under samfundets overfladen, hvorfor Beckett og hans kæreste April (Alicia Vikander, Tomb Raider) må tage af sted fra deres hotel, som er lokaliseret omkring pladsen, hvor en politisk demonstration skal afholdes.

Foto: Beckett/Yannis Drakoulidis/Netflix

Men et uheld på køreturen gør Beckett til en eftersøgt mand, da han kører ud over en skrænt og ind i et gammelt forladt hus, hvor han ser noget, han ikke burde have set. Med et kort øjekast i huset ser han en lille dreng, der viser sig at være en kidnappet nevø til en kontroversiel politiker som en handling af alle protesterne – så langt så godt.

Ikke desto mindre bliver denne politiske sammensværgelse aldrig helt tydeliggjort for seeren, og der går længe før man egentlig forstår filmens drejepunkt.

Et plot der halter

Denne politiske sammensværgelse er noget Beckett helt ufrivilligt bliver blandet ind i, men også pludselig vælger at prøve at bekæmpe. På sin flugt fra en korrupt betjent og en kvinde man ikke rigtig ved hvem er, udover hun er en del af de politiske konspirationerne, forsøger han at komme til bunds i denne sag.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Hvad ´Torsdagsmordklubben´ mangler i skarphed opvejes i dens charme

Filmen bliver næsten helt forudsigelig, da man nærmest kan sige ”nå, nu dukker de nok op rundt om hjørnet” ved hver flugtscene, der er. Dermed kan det siges, at filmen trækkes i langdrag, da det i forvejen er meget de samme scenarier, der udspilles.

Beckett flygter, bliver fundet, slås og sådan kører den bare på repeat. Så selvom man tænker en film med en klassisk manhunt er lige hvad, der kan ‘spice’ en fredag aften op, så er Beckett meget langsomlig i sit tempo.

Foto: Beckett/Yannis Drakoulidis/Netflix

Samtidig kan man ikke undgå at være lidt skuffet over præstationen af instruktør Ferdinando Cito Filomarino, der har været medskaber til den Oscarvindende film, Call Me by Your Name, hvor han stod for optagelse af billeder og sekvenser.

Billederne er i særdeleshed ikke noget, man kan tage fra Beckett, der er optaget på en måde, hvor den helt rette stemning af de græske gader fanges. Dog kan dette desværre ikke redde det lidt haltende plot.

Realismen i filmen

Selvom der er mange ting, som kunne have forbedret oplevelsen af filmen, er der også sekvenser, som giver Beckett en form for troværdighed. Egentlig er det en meget stille og rolig action – forstået på den måde, at det ses i et par eksplosioner og kaotiske bilflugt på den ene eller den anden måde.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts du skal lytte til i september

Men de forskellige man-to-man slåskampe virker meget reelle, hvilket giver Beckett sin styrke. Her er det nemlig ikke en karakter, der går fra et simpelt liv som it-tekniker til at kunne diverse bokseteknikker.

Beckett må være hårdfør og tage imod lammende slag, skud og brækkede lemmer, hvilket jo også gør ham til en lidt atypisk helt, som i virkeligheden nok også er, hvad denne actionthriller har brug for.

LÆS OGSÅ: Skaberne af serien ’29’ gør sig klar til første spillefilm

Alt i alt er Beckett en film, der sagtens kan ses, men den kan hurtigt blive meget langtrukket med det lidt uinteressant fremstillede politiske element, der desværre også er meget af drivkraften i filmen.

Netop disse konspirationer, der foregår, som man egentlig ikke helt forstår til fulde, fører til en lidt sløj slutning. Beckett kan i sandhed siges at være en samling af de værste scenarier, man kan blive blandet ind i, hvor man ikke kan vide sig sikker på noget.

Fakta om Beckett

  • Instruktør: Ferdinando Cito Filomarino
  • Manuskriptforfatter: Ferdinando Cito Filomarino, Kevin A. Rice
  • Medvirkende: John David Washington, Alicia Vikander, Boyd Holbrook, Vicky Krieps m.fl.
  • Premiere: 13. august 2021
  • Streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Film & seriequiz til hyggelige stunder

LÆS OGSÅ: Top 5: De bedste danske film nogensinde

LÆS OGSÅ: Bille August instruerer ny Netflix-film baseret på Karen Blixen-novelle

Total
9
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like