Anmeldelse: ‘Det der skiller os’ er en meget velskreven generationsroman

Foto: Gyldendal

Brit Bennet er tilbage efter successen med sin debutroman. Og sikke en roman hun er kommet med.

Det der skiller os har taget de amerikanske toplister med storm, er blevet en international bestseller og har på kort tid opnået stor succes.

LÆS OGSÅ: 3 lydbøger du kan glæde dig til i august

Jeg havde uden tvivl meget store forventninger, da jeg satte mig med denne roman. Jeg forventede mig at komme på en spændende rejse, der strakte sig over 40 år i USA, set igennem sorte kvinders øjne. Det var præcis, hvad jeg fik, og jeg er svært tilfreds.

Sorte piger i en hvid verden

Det der skiller os omhandler primært de to sorte tvillingesøstre Stella og Desiree Vignes. Pigerne vokser op i en lille flække sammen med deres mor. De er uadskillelige og hinandens bedste veninder.

Både Stella og Desiree var vidner til deres fars mord, hvorfor de har det traume tilfælles. De har begge to i en tidlig alder lært, hvad forskellen er på at være hvid  og sort.

LÆS OGSÅ: De Gyldne Laurbær: Få inspiration til din næste lydbog

Deres hverdag består i at hjælpe deres mor, og gøre rent hos hvide mennesker. De savner begge to eventyr og et bedre liv. Sammen stikker de af i en søgen på det bedre liv, men deres veje skilles dog.

Skæbnen binder dem sammen

Igennem bogen opdager vi, hvor forskellige liv begge kvinder har levet, og hvilken rolle deres hudfarve har spillet i, hvordan deres liv hver især har udformet sig, og de valg som de undervejs har truffet.

LÆS OGSÅ: Guide: 10 af de bedste film du kan streame i august

Efter at have været væk i nogle år vil skæbnen det, at Desiree vender tilbage til hjembyen sammen med sin datter. Stella, som ingen kontakt har haft med Desiree i flere år, lever et helt andet liv. Søstrenes skæbne er dog forbundet, og ligegyldigt hvad, der kommer imellem dem, ender de med at finde tilbage til hinanden igen.

Vigtige emner

Det der skiller os er en skøn roman, der behandler nogle ganske alvorlige emner som racisme, identitet, familie, kærlighed og venskaber bare for at nævne nogle få. De alvorlige emner bliver håndteret på en god og letfordøjelig måde, uden at bogen bliver for tung at komme igennem.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Let’s Not Meet: A True Horror Podcast’ er ægte true crime-underholdning, som formår at favne de fleste lyttere

Bogen har fokus på karaktererne, og det er således dem, som bærer hele historien. Man skal ikke gå i gang med denne bog, hvis man søger spænding eller et interessant plot. Der er ikke nogen handling som sådan, eller et mysterium, der skal løses. Der er rigtige mennesker og deres kampe og glæde. Det der skiller os strækker sig over 40 år, så vi kommer til at følge tvillingesøstrene igennem deres barndom og dele af deres voksne liv.

LÆS OGSÅ: Tæt på Forfatteren: Leonora Christina Skov

Det der skiller os er en meget velskreven generationsroman om to tvillingesøstre med vigtige og relevante tematikker. Især er der fokus på at være sort kvinde i USA, og hvilke problematikker der følger med det. Det er en anbefalingsværdig bog, som er vigtig. Selvom handlingen foregår mange år tilbage, er den stadig så relevant også i dag.

Lydbogen varer 11 timer og 43 minutter, og kan findes på Mofibo, Nextory, Bookbeat, Saxo og Chapter.

LÆS OGSÅ: De bedste podcasts: hvad du skal høre lige nu

LÆS OGSÅ: Den store bagedyst: De 5 mest geniale kager i tv-showets historie

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like