Anmeldelse: ‘Eternals’ har det hele men mangler tid

Eternals / Foto: Disney+
Eternals / Foto: Disney+

På Disney+ kan man nu langt om længe se Marvels seneste skud på stammen af superheltefilm (her ser vi naturligvis bort fra “Spiderman”, der stadig kan ses i biograferne). 

Som bekendt vinkede Marvel farvel til deres Avengers (hvertfald for nu) med den hjerteskærende End Game i 2019. Det har siden været forventet, at Marvel ville diske op med en ny dynamisk gruppe af helte, der kunne redde verden. Her er de så: The Eternals.

For evigt unge og klar til at beskytte alle

‘Eternals’ er en gruppe evigt unge væsner, der for 7.000 år siden blev sendt til jorden for at beskytte menneskeheden mod nogle monstre kaldet ‘Deviants’. 

De har fulgt med gennem hele menneskehedens udvikling og har også både hjulpet og vejledt undervejs. Deres oprindelige rolle var at agere som beskyttere for menneskeheden, men de har gennem årene udviklet følelser for mennesker og holder nu af dem og lever som en del af dem. 

‘Eternals’ kan ikke ældes og dør heller ikke en naturlig død. De kan kun slås ihjel. ‘The Deviants’ har holdt sig væk i mange år, hvilket har givet ‘The Eternals‘ mulighed for at leve stille liv, men da de vender tilbage, ser vores helte sig nødsaget til at slå sig sammen igen for at bekæmpe dem og beskytte menneskene. De har dog ikke alle samme motiver. Hemmeligheder kommer for dagens lys, og der bliver sat spørgsmålstegn ved hele deres eksistensgrundlag. Gruppen har et valg at træffe. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The Suicide Squad’ overgår sin “forgænger” med syvmileskridt

Et blandet og mangfoldigt cast

Eternals har et dejligt tilfredsstillende cast fyldt med interessante karakterer. Karaktererne har meget blandede personligheder, og så er de mangfoldige i tidens ånd. Vi har blandt andet en latinamerikansk, en indisk og en stum superhelt i denne film. 

Jeg ville vide mere, men vi løb tør for tid. Der er simpelthen for mange ukendte karrakterer, til at vi kan nå at lære dem alle ordentligt at kende. 

Eternals strækker sig over 2,5 time, hvilket lyder af meget, men når man tænker på alt det, der skal klemmes ind i de 2,5 time, er det slet, slet ikke nok. Hvis man kun har bevæget sig rundt i Marvel-filmenes univers og ikke kender noget til tegneserierne, er disse karakterer helt nye for de fleste seere.

Uforløste karakterer

Det tager tid at lære en karakter at kende og at forstå vedkommende. Det er tid, som denne film ikke helt har. Der er hvertfald langt fra nok tid til, at vi kan fordybe os i hver enkelt karakter. Det er ærgerligt, for samtlige karakterer havde meget at byde på og virkede spændende, men det endte desværre med en følelse af uforløsthed. Især Angelina Jolies (Tomb Raider) karakter ‘Thena’ havde en del traume med i baggagen fra sit lange liv, som vi slet ikke fik udforsket. 

Eternals opfylder alle kravene for en episk superheltefilm men ville desværre for meget. Det havde klart været at foretrække, at vi i forvejen havde kendt nogle af karaktererne fra tidligere film, så vi havde lidt baggrundshistorie på dem. Det er dog stadig en storslået film, som klart at værd at bruge en aften under dynen på. 

Husk husk husk at blive siddende efter filmen er slut. End credit-scenen gjorde det hele for mig, og jeg glæder mig til at opleve mere fra universet.  

Faktaboks – Eternals

Instruktør: Chloé Zhao
Manuskript: Chloé Zhao, Patrick Burleigh, Ryan Firpo og Kaz Firpo
Medvirkende: Gemma Chan, Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harrington, Kumail Nanjani.
Streamingtjeneste: Disney+
Premieredato: 12. januar 2021
Land: USA

LÆS OGSÅ: Nye film på Netflix i januar 2022
LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Black Widows sidste sejrsrunde bliver blot en overlevering til efterkommeren Florence Pugh
LÆS OGSÅ: De 5 bedste Ridley Scott-film

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like