Anmeldelse: ‘Hustle’ viser igen, at Adam Sandler kan være god, når han vil det

(V-H) Adam Sandler som Stanley Sugerman og Kenny Smith som Leon Rich / Foto: Hustle/Scott Yamano/Netflix

Adam Sandler tager både sig selv og filmen seriøst, og det bidrager til, at ‘Hustle’ trækkes en smule over ren middelmådighed.

Stanley Sugerman (Adam Sandler) er en lidt kvabbet fyr. Han går konsekvent i tøj, der er to til tre størrelser for stort, og så er han en af de bedste talentspejdere for basketballholdet Philadelphia 76’ers. Efter mange år på farten rundt omkring i verden for at finde det næste store talent bliver han endelig gjort til assistenttræner for holdet.

Nu har han det hele. Sit drømmejob og mere tid med familien, der er blevet forsømt alt, alt for længe. Fornøjelsen er dog kortvarig, da holdets ejer dør, og Sugerman igen bliver sat på farten med løftet om, at finder han et talent, der kan skaffe holdet mesterskabstitlen, får han lov at blive assistent træner igen.

Ved et tilfælde overværer han en gadebasketkamp og finder der Bo Cruz (Juancho Hernangomez), det største naturtalent han nogensinde har set. Herefter minder filmen i høj grad om Jerry Maguire. Du kender resten af historien. Den skriver praktisk talt sig selv.

Spiller det?

Mange af de basketballspillere, trænere osv., der medvirker i filmen er rent faktisk professionelle spillere, nye som gamle. Jeg er ikke den store basketnørd, så jeg blev først gjort opmærksom på dette under rulleteksterne. Det var ikke noget, jeg bed besynderligt mærke i, hvilket kun kan siges at være godt for filmen, at det ikke føles som et cameo ekstravaganza.

Mest overrasket blev jeg dog over Juancho Hernangomez, der også er spiller i virkeligheden og har Hustle som sin eneste skuespillerkreditering. At hyre atleter til at spille dem selv eller lignende roller og stikke dem nogle replikker kan gå an, men Hernangomez skal bære meget af den følelsesmæssige last på sine skuldrer, og heldigvis kan de bære det.

Sandler og Hernangomez har god kemi, og tak Gud for det. Hustle ER deres forhold, og havde de to ikke været et godt match på skærmen, ville filmen være faldet fuldstændig fra hinanden. Det er deres forhold som hiver Hustle lige over middelmådighedsgrænsen.

Hustle kan til tider virke som et kærlighedsbrev til basketball, men tager i sidste ende det mere universelle budskab om at følge sine drømme og bruger blot basketball til at formidle dette. Det er en feel-good-film, der gør alt efter bogen. Den har kun en ting, der gør, at den skiller sig lidt ud, og selv det er mere tilfældighed end noget andet.

Adam Sandler er … god?

Adam Sandler er en sjov figur. Jeg mener ikke ha-ha-sjov lige nu, mere spøjs. Jeg har kunnet lide en del, han har lavet som skuespiller. Happy Madison, Punch Drunk Love og en personlig guilty pleasure i form af Anger Management.

Så tonede der en mørk periode over Sandlers karriere med Jack & Jill, Pixels og Grown Ups, der er noget af det mest klamme, horrible skrammel, der findes på film. De slags film blev der lavet mange af over flere år, og Sandler virkede til at have givet op, men PUF!, så kom Uncut Gems. Han gjorde et ærligt forsøg, og han blev lovprist for sit skuespil.

Han gjorde det i Uncut Gems. Han gør det også i Hustle, men i mindre grad. Han er ikke helt oppe og ringe rent skuespilmæssigt, men du kan se og mærke, at han tager det seriøst. Adam Sandler kan godt spille, når han vil. Det er bare ærgerligt, han ikke gør det noget oftere, men denne film er en af de bedre i hans karriere.

Det solide håndværk

Originalfilmene fra Netflix bliver sjældent rost for deres originalitet, men hvad Hustle mangler i originalitet, gør den til gengæld op for med sin udførsel. Bevares, den gør ikke noget ekstraordinært. Der er ikke nogen skud, hvor jeg tænkte ‘SÅDAN!’, eller en lydside der blæste mig bagover. Alt er bare godt nok.

Du ved, hvad du går ind til, når du sætter Hustle på og kan formodentlig gætte dig til det meste af filmens handlingsforløb, men det var stadig sjovt at se med, for den har styr på, hvad den gør. Selvom den ikke oser af originalitet, så har den hjertet på det rigtige sted og kompetencen til at gøre, hvad den kom for at gøre.

Info om Hustle:
Instruktør: Jeremiah Zagar
Manuskriptforfatter: Taylor Materne, Will Fetters
Medvirkende: Adam Sandler, Juancho Hernangomez, Queen Latifah, Ben Foster, Kenny Smith, Robert Duvall m.fl.
Land: USA
Produktionsår: 2022
Dansk premieredato: 3. juni 2022
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Første kig på den kommende Marilyn Monroe film fra Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Meltdown’ er ikke den atomkatastrofe-doku den gerne vil være

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘A Perfect Pairing’ er ikke nødvendigvis en perfekt film, men der er lyspunkter

Total
10
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like