Anmeldelse: Igen i år slås desuden et vigtigt slag for samkønsdansen – og hvilket ét!

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Fredag aften skød TV 2 sin 18. sæson af Vild med dans i gang, og det var ikke uden overraskende præstationer fra flere af nydanserne.

Denne anmeldelse er baseret på første afsnit af Vild med dans sæson 18.

En ny sæson melder klar

Siden 2005 er Vild med dans rullet over skærmen på TV 2 i bedste sendetid i flere tusinde danske hjem. Fredag aften lød startskuddet til 18. sæson, som blandt andet har TV-vært Lise Rønne, iværksætter og influencer-dronning Mascha Vang, tidligere Bagedyst-finalist Micki Cheng, musiker Jacob Haugaard og OL-guldvinder Pernille Blume på rollelisten over amatørdansere.

Veloplagt er den vanlige dommerbesætning bestående af Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm, Britt Bendixen, Marianne Eihilt og Jens Werner samt, for fjerde sæson i træk, den dynamiske værtsduo, Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller.

Listen over nydansere i dette års sæson bærer præg af at være et ungt felt med hele seks ud af 12 deltagere under 35 år, hvilket måske kan medvirke til at tiltrække yngre seere. Herudover er der, i modsætning til tidligere års overvejende dominans af musikere og skuespillere, sket en stigning i antallet af deltagere med rod i influencer-branchen.

Årets første show stjæles af charme, livsglæde og rendyrket kvindepower

Først og fremmest er Vild med dans synonymt med kultfænomener som de velkendte, rytmiske toner fra Danseorkestrets Regndans, spraglede kostumer, Jens Werners dramatiske hoveddrej i dommerintroen og Britt Bendixens altid to par briller i panden.

Igen i år slås desuden et vigtigt slag for samkønsdansen – og hvilket ét! Samspillet mellem Claudia Rex og nydanser Freja Kirk er en sand fryd for øjet, fordi de både komplimenterer hinandens forskelligheder samt optræder med præcision, små, subtile detaljer i koreografien og symbiotisk ynde.

Blandt andre positivt overraskende præstationer fortjener både Mascha Vang og Micki Cheng at blive fremhævet. Sjældent har jeg set så skøn og sprudlende energi på dansegulvet – endda med overskud til store smil – som smitter helt hjem i de danske stuer.

Et spændende felt med masser af potentiale

Overordnet set giver konkurrencens første afsnit et billede af et bredt midterfelt, som forhåbentlig forskydes, når den værste nervøsitet og usikkerhed er pillet af. Personligt øjner jeg et stort teknisk potentiale hos flere af nydanserne – også blandt nogle af dem, der, i denne omgang, er placeret i bunden.

Uden at ’spoile’ alt for meget, håber jeg, at Jacob Haugaard, Abdi Ulad og Jannie Faurschou, der, ifølge dommerne, leverede aftenens svageste præstationer, får en chance for at tage revanche i næste uge.

Vild med dans er et format, som ufortrødent kører på 18. sæson, fordi det produceres med kærlighed til dem, der kender og elsker det. Som seer er du altid sikret samme præmis, der hvert år præsenteres i ny, glitrende indpakning. Se med, hvis du – ligesom jeg – fascineres af dansens livsbekræftende magi og glæden ved at se uslebne diamanter formes for åben skærm.

Fakta om ‘Vild Med Dans’
Medvirkende: Mascha Vang, Michelle Kristensen, Freja Kirk, Pernille Blume, Lise Rønne, Michael Katz Krefeld, Micki Cheng, Lakserytteren, Jimillian, Jannie Faurschou, Abdi Ulad, Jacob Haugaard m.fl.
Antal afsnit: 12
Land: Danmark
Produktionsår: 2021
Dansk premieredato: 10. september 2021
Dansk streamingtjeneste: TV 2 Play

LÆS OGSÅ: Top 5: Realityshows på Netflix

LÆS OGSÅ: Film & seriequiz til hyggelige stunder

LÆS OGSÅ: Top 5: De bedste danske film nogensinde

Total
1
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like