Anmeldelse: Jeg krydser fingre for flere afsnit af ‘Den hvide væg’

den hvide væg anmeldelse

Anders Matthesens forsøg på en podcast har allerede taget en velfortjent plads på hitlisterne, hvilket ikke er uden årsag.

Danmarks kære Anders Matthesen har kastet sig ud i et nyt projekt, som skal distrahere ham væk fra sin rastløshed. Dette projekt kaldes Den hvide væg, og er en podcast, hvor lytteren kommer med backstage i Matthesens liv.

Man kommer bagom hans podcast proces, men også hvordan han udvikler og tænker, når nye jokes skal på bordet. Den hvide væg åbner døren for en ny side af Matthessen, som lytteren ikke har oplevet før.

Tag på arbejde med Anders

Som podcastværten Matthesen beskriver, så handler podcasten om at få nogle farver på den hvide væg, når rastløsheden rammer. Efter restriktioner og cornaramte tider er hans mentale væg hvidere end nogensinde før. Derfor udarbejder Matthesen podcasten, hvor han både tager lydprøver og tester udstyr dagen lang.

Hele den her proces, hvor hans kreativitet og tankemaskineri er i gang, er enormt interessant, fordi man får lov til at opleve én af Danmarks bedste komikeres tilgang til et nyt projekt. Ikke nok med at det er en fascinerende proces, så formår Matthessen også at gøre det underholdende.

Yderligere indeholder én episode en måneds arbejde for værten, hvor lytteren kommer med ud i arbejdsmarken. På den måde fungerer podcasten, som en slags verbal dagbog, hvor alle Matthesens tanker og overvejelser kommer til udtryk.

Hele det her backstage aspekt fungerer rigtig godt, da man får lov til at opleve komikeren væk fra hans naturlige habitat på scenen. Jeg vil ikke have noget imod, hvis podcastens næste episode handler om præcis det samme, fordi det er noget af det mest underholdende, jeg har hørt længe.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ´På Stribe´ er af anden kaliber

Jeg kunne lytte i timevis

Når det kommer til Anders Matthesen, så er det som om, at alt, han kaster sig ud i, bliver en succes. Vi har set ham lave store film, underholdende komikershows og nu også en podcast, som bare spiller.

Noget som han også skal have ros for er produktionen af podcasten. Man kan mærke, at den er velovervejet, hvor selv de dårlige lydprøver kommer i spil og fungerer som et underholdende element.

Dette er et smart træk som nybegynder af hele podcast gejlet, da Matthesens selvironiske humor kommer til udtryk, når han har lavet en lydprøve, som bare er skrald. Det er den klassiske Anden, som vi alle kender og elsker.

Endvidere udtrykker han undervejs, at han er bekymret for, at episoden er for langdragende og kedelig. Som lytter kan jeg fortælle, at dette ikke er min oplevelse. Faktisk kunne episoden have varet en time mere, og jeg vil stadig have hørt episoden færdig.

Man kan mærke som lytter, at der er blevet lagt meget energi og tanke i projektet, hvilket afspejler sig i episodens succes.

Flere episoder, tak

Ud fra alle de rosende ord er det tydeligt, at jeg håber på flere episoder. Dog er det ikke til at sige, om Matthessen vil fortsætte den gode stime ved at lave flere episoder af Den hvide væg.

Som lytter kan man ikke få nok af backstage indblikket blandet med hans naturlige humoristiske sans. Man må ligeledes tilkendegive, at Matthesen har fortjent sig til titlen som podcastvært allerede efter kun én episode.

Det er sjældent, at nybegyndere rammer plet første gang. Men som man kan høre igennem episoden, kom afsnittet hellere ikke til livs uden udfordringer. Endvidere kan vi håbe på, at hans rastløshed kommer tilbage, når væggen begynder at miste farve igen, så han bliver motiveret til at producere flere episoder.

Afslutningsvis får Den hvide væg af Anders Matthesen 5 ud af 6 stjerner, da podcasten er den perfekte underholdning til en podcastglad lytter. Det garanteres, at du får grint, samtidig med at du bliver draget ind i Matthesens proces.

Man kan kun krydse fingre for, at der kommer flere episoder i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode podcasts om historie

Info om Den hvide væg

  • Forfatter: Anders Matthesen
  • Medvirkende: Anders Matthesen
  • Antal afsnit: 2 (i skrivende stund)
  • Varighed: Lidt over én time
  • Land: Danmark
  • Premieredato: 31. december 2021
  • Dansk streamingtjeneste: Spotify, Podimo og Apple podcast

LÆS OGSÅ: 5 podcasts du skal høre, hvis du nyder autentiske fortællinger

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like