Anmeldelse: Jennifer Lopez er både det bedste og det værste i actionfilmen ’The Mother’

The Mother anmeldelse
Jennifer Lopez og Lucy Paez som mor og datter i Netflix actionfilmen ‘The Mother’ / Foto: Eric Milner / Netflix

Superstjernens nye Netflix-film er en blandet landhandel, hvor actionen ikke lever op til tidens standarder.

Jennifer Lopez’ store comeback-tour i filmland 2023 har indtil videre ikke været den store succes. Action-eventyret Shotgun Wedding skød med løst krudt tilbage i januar, og sidste års store romantiske komedie med Jenny fra blokken, Marry Me, forlod biograferne lige så hurtigt, som publikum forlod den.

Nu er turen så kommet til den hårdkogte actionfilm The Mother på Netflix.

I en verden, hvor John Wick- og Mission Impossible-filmene gang på gang sætter nye standarder for action-genren, er der en klar minimumsforventning, når det kommer til sparke røv-film.

Lopez spiller filmens titulære moder, en tidligere soldat og hitman i en stor forbryder-organisation. Vi ser, hvordan hun 12 år tidligere, højgravid forsøger at lave en handel med FBI. Det går galt, da en af hendes makkere, Adrian (Joseph Fiennes), dukker og skyder alle.

Hun undslap ved hjælp af kreativ snilde og hjemmelavede brandbomber, men indser samtidig, at den eneste mulighed for at sikre barnets sikkerhed er at overgive det til myndighederne.

Hvorfor hun ikke selv ryger med i vidnebeskyttelsesprogrammet, kan man godt undre sig over. Men ikke desto mindre sker det.

12 år senere får hun at vide, at nogen er ude efter den præ-pubertære datter, Zoe (Lucy Paez). Sammen med sin tidligere FBI-kontakt Cruise (Omari Hardwick) går moren nu i gang med alt, hvad hun kan for at beskytte Zoe og få hende væk fra de skumle personer fra fortiden.

Slå først Jennifer

The Mother er i og for sig en helt fin actionfilm.

Der er intensitet og en klar retning for, hvad der skal ske i filmen, og hvorfor det sker. Med en spilletid på lige knap to timer er den næsten en time kortere end årets hidtidige store action-oplevelse, John Wick 4.

Til gengæld er actionscenerne ikke på det niveau, vi efterhånden er blevet vant til. Der bliver alt for ofte klippet væk, så en stuntkvinde kan overtage Lopez’ plads. Det giver noget ekstra, når man kan se, at det er skuespilleren selv, der udfører de fysisk krævende scener.

For eksempel er en noget flad fornemmelse, når man ser Lopez på en motorcykel. 90% af tiden, er det tydeligt at se, hvordan skuespilleren ganske vist sidder på en motorcykel – men den er så monteret på en trailer.

Billedets beskæring afslører bedraget tydeligt. Den metode har efterhånden overskredet sidste salgsdato for lang tid siden. Skal man skille sig ud blandt de mange actionfilm, der bliver smidt i biograferne og på streaming månedligt, skal der sgu være mere smæk på. Eller man skal have en fængende historie, så man velvilligt ser bort fra de andre uskønheder.

Som mor, så datter

Det stærkeste kort i The Mother er Jennifer Lopez. Megastjernen. J. Lo. Samspillet med Lucy Paez og de scener, de har sammen, er nogle er dem, der fungerer bedst i filmen.

Ude i vildmarken, hvor moren har tilbragt de foregående 12 år af sit liv, formår de to at skabe en eller anden form for mor-datter-relation. Selvom moren rent faktisk ikke kan få sig selv til at sige, at hun er Zoes mor.

En vild ulv med hvalpe bliver en allegori for deres forhold og viser på samme tid deres ligheder, men også forskellene i deres personlighed. For det er en anden kvinde, som har været mor for Zoe i 12 år.

Instruktør Niki Caro – der stod bag den fremragende Whale Rider og liveaction-remaket af Disneys Mulan – sætter det hele fint i scene, uden at man bliver blæst bagover af nogen af delene.

Persongalleriet gør da heller ikke noget længerevarende indtryk. Den ellers altid seværdige Gael Garcia Bernal er kun med i fem minutter, ditto med ligeledes enigmatiske Edie Falco. Det er, som om der har været mange flere scener med dem, som er blevet skåret ud.

På bekostning af hvad, kan man med rette spørge, for ja, The Mother er en okay, gennemsnitlig actionfilm.

Men når man har Jennifer Lopez i hovedrollen, så forventer man sgu lidt mere.

’The Mother’:
Streamingtjeneste: Netflix
Premieredato: 12. maj 2023
Genre: Action, thriller
Instruktør: Niki Caro
Manuskriptforfatter: Misha Green, Andrea Berloff, Peter Craig
Medvirkende: Jennifer Lopez, Lucy Paez, Omari Hardwick, Joseph Fiennes, Gael Garcia Bernal mfl.
Land: USA
Spilletid: 1 time og 55 min.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Selv en god Jennifer Lopez kan ikke redde actionfilmen ’Shotgun Wedding’

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ’John Wick: Chapter 4’ er årets actionfilm

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ’Guardians of the Galaxy vol. 3’ runder historien af med et følelsesmæssigt brag

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like