Anmeldelse: Kevin Hart er tilbage i en noget utraditionel rolle i Netflix-dramaet ‘Fatherhood’

Foto: FATHERHOOD: KEVIN HART as MATT. Cr. PHILIPPE BOSSE/NETFLIX © 2021.

Fatherhood byder på en historie, der ikke er lige så original, som den er rørende.

Matt og Liz venter sammen deres første barn, og alt ånder glæde og idyl for det lykkelige og spændte par.

Da Liz skal føde, er hun imidlertid tvunget til at føde ved hjælp af kejsersnit, hvilket hun knap når at komme sig over, før hun rammes af en blodprop i lungen. Matt ender med at stå alene tilbage med deres nyfødte lille pige Maddy. Udfordringerne og familiens tvivl på, hvordan Matt skal løfte opgaven står i kø.

Herefter følger godt halvanden time med en relativt forudsigelig, men på samme tid utroligt fornøjelig historie om, hvordan Matt tager sig af sin datter i en by langt væk fra resten af hans familie med alle de udfordringer, der nu kan opstå, når man er ene mand om at opfostre sin datter.

Kevin Hart er en fornøjelse i en underspillet og atypisk rolle

Matt bliver spillet af Kevin Hart, der ikke behøver nogen større introduktion. Han er en af de største stjerner i Hollywood, men kvaliteten af hans film har altid været af tvivlsom karakter. Han er kendt for at være ret så over-the-top i sine roller. Vi er på mange måder mere vant til at høre ham råbe og skabe sig end at snakke i et normalt toneleje.

I Fatherhood har Kevin Hart skruet ned for sit skråleri og leverer faktisk en rigtig stærk, dramatisk præstation, krydret med underspillet komik, som klæder ham utroligt godt.

Kevin Hart suppleres mest nævneværdigt af Alfre Woodard, der leverer en stærk præstation som den evigt tvivlende svigermor.

Lil Rel Howery og Anthony Carrigan, som spiller hans to bedste venner og komiske side-kicks, supplerer også Kevin Hart ganske fint mens Melody Hurd også leverer en stærk præstation i rollen som hans datter Maddy.

Der er dog ingen tvivl om at dette er Kevin Harts film. Der er minimale, hvis overhovedet nogen, scener, som han ikke er en del af.

Det kræver sin mand at være alenefar

Historien følger Matt og hans håndtering af rollen som far, fra Maddy er nyfødt og indtil de første par år af hendes skolegang.

Undervejs er der mange udfordringer i forhold til arbejdet, en svigermor og en omgangskreds, der tvivler på, om han kan magte at være alenefar samt en datter, der stiller spørgsmålstegn ved den manglende familie omkring dem.

Der er i vanlig Kevin Hart-stil selvfølgelig blandet en masse sjove elementer ind i filmen, hvor særligt Lil Rel Howery får lov til at skinne med sin akavede humor og manglende situationsfornemmelse.

Fatherhood er en dejlig følsom film, som efterlader os med en god følelse i kroppen. Det kan godt være, at både Matt og Maddy har mistet den vigtigste person i deres liv, men der er håb forude, og sammen skal de to nok klare alt, hvad verden har at byde dem.

Dette er en dejlig historie om familie, venskaber og kærligheden mellem far og barn.

LÆS OGSÅ: Sommerens 10 bedste feel good-film 

LÆS OGSÅ: 3 lydbøger, du kan relatere til som forælder

LÆS OGSÅ: 5 børnebøger du skal høre med dit barn

Total
12
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like