Anmeldelse: ‘Love Is Blind’ er absolut stadig værd at se

'Love Is Blind' / Foto: Netflix
‘Love Is Blind’ / Foto: Netflix

Vores yndlings guilty pleasure ‘Love Is Blind’ er endelig tilbage på skærmen efter en pause på to år.

Seerne stiftede for første gang bekendtskab med Love Is Blind i begyndelsen af 2020, hvor Nick og Vanessa Lachey agerede tovholdere på programmet. Parret er selvfølgelig vendt tilbage for at styre os gennem endnu en sæson.

Dengang udkom programmet med noget nær perfekt timing. Mens vi alle sad i vores isolerede bobler, kunne vi følge med i, hvordan deltagerne skabte forbindelser til hinanden ved at tale gennem en væg.

Vi kunne i den grad relatere til følelsen af ikke at se folk og ses på afstand. Dengang gav første sæson et dejligt lille afbræk.

Samme opskrift som sidst 

En masse forventningsfulde heteroseksuelle deltagere har tilmeldt sig programmet i håb om at finde den eneste ene person, som de skal dele resten af livets op- og nedture med. 

Præmissen er ganske simpel: I løbet af nogle uger skal deltagerne speed-date forskellige mennesker, for at se hvem de kommer bedst ud af det med. Det er den helt særlige gnist og følelsen af det helt særlige bånd, de leder efter.

Der er dog den hage ved det, at parrene sidder i hver deres bås og er adskilt af en væg. De kan altså kun høre hinanden, men de kan ikke se personen, de taler med. Målet er at gå fra programmet som ægtefolk. 

Frisk pust og et spændende eksperiment 

Med sin ret så unikke tilgangsvinkel adskiller programmet sig fra mange andre tilgængelige datingprogrammer. Programmet gør op med hele den moderne tilgang, der er til dating idag, hvor alle kan vælge at swipe hinanden til eller fra udelukkende baseret på udseende. 

Her er udseende irrelevant. Man bliver forelsket i personen, for den de er. Kerneværdier, humor, empati og generel menneskelighed vejer her mere, end hvor mange timer der er lagt i fitnesscentret.  

Først når deltagerne er sikre på, de har fundet kærligheden og er blevet forlovede, kan de få lov at se hinanden face to face. Derefter får de en måned ude i virkeligheden sammen, før brylluppet skal stå. I ugerne op til brylluppet skal de blandt andet lære at leve sammen og møde hinandens familier og venner. 

Love Is Blind er et spændende samfundseksperiment, hvor vores fordomme om folks udseende virkelig kommer på prøve. Kan man danne en forbindelse uden at se hinanden og blive forelsket kun i personligheden?

I realityverdenen er Love Is Blind et frisk pust med sit helt nye take på dating. I denne anden sæson af serien får vi lov at se mere af selve datingprocessen end i første sæson. Denne gang  er der tid til at lære deltagerne at kende. Vi ser også mere til, hvordan forholdene bliver opbygget, hvilket er medvirkende til, at vi bliver mere investerede i forholdene. 

Er kærligheden virkelig blind? 

Love Is Blind giver folk muligheden for at blive forelskede helt uden forstyrrelser og faktorer udefra. Glem alt om den “type”, du troede, du var til. Her kommer du helt tæt på en anden og lærer personen bag det ydre at kende. Spørgsmålet er bare, om den forbindelse, der dannes, er stærk nok til at overleve virkeligheden.  

Og det helt store spørgsmål er: Er kærligheden virkelig blind? Eller bare lettere nærsynet? Kan deltagerne se gennem fingre med de fejl og mangler, deres partner har, og vælge at bruge resten af deres liv sammen med en, de havde en særlig forbindelse med uden at se dem?

Som seer sidder vi med en god sund balance af både håb og skepsis. 

Ny film af Adrian Lyne: Se den officielle trailer til ny erotisk thriller med Ben Affleck og Ana de Armas

Samfundspresset

Der er ingen tvivl om, at deltagerne er blevet typecastet og sikkert også på en måde sammensat på forhånd, men intet af dramaet virker planlagt. Konflikterne, der opstår, virker til at komme fra deltagernes egne usikkerheder og i visse tilfælde selvdestruktive adfærd.

Konceptet prøver ikke at passe ind i de konventionelle kasser, man som regel forbinder med reality- eller datingprogrammer. Deltagerne derimod har et klart behov for at passe ind i særlige kasser. 

Love Is Blind viser os tydeligt, hvordan mange mennesker mere eller mindre er blevet programmeret af samfundet til at tro, at det er vigtigt at blive gift. De er villige til at overse samtlige røde flag og uacceptabel opførsel, deres partner præsterer, bare for at passe ind i den kasse, som samfundet i kraft af deres alder fortæller, de tilhører. 

Lidt til enhver smag

Love Is Blind sæson 2 dækker de fleste behov, og når du først har tændt for det, er det svært at slukke igen. Programmet har en god blanding af drama, humor og kærlighed og skal nok tilfredsstille dit underholdningsbehov, om det så er romantik eller kærlighedstrekanter, du har brug for. For kærlighedstrekanterne skal der naturligvis også være plads til. Når alt kommer til alt, kan det godt være, de fleste af os elsker kærlighed, men vi kan ikke løbe fra, at drama og konflikter bare er bedre tv. 

Love Is Blind sæson 1 og 2 kan findes på Netflix. 

Fakta om ‘Love Is Blind’

Idé: Chris Coelen
Produktionsselskab: Kinetic Content
Længde: 2 sæsoner med i alt 25 afsnit á 45-75 minutter
Genre: Reality/Dating
Streamingtjeneste: Netflix                                                                                                            

LÆS OGSÅ: Nye film på Netflix i marts 2022

LÆS OGSÅ: De bedste: 5 favoritfilm of ALL TIME

LÆS OGSÅ: Film der skal udforskes i marts

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like