Anmeldelse: ‘Mænd der ødelægger kvinder’ er en grusom fortælling, man ikke lige glemmer

Cover Mænd der ødelægger kvinder
Mænd der ødelægger kvinder / Foto: DR

Hurtcore og afpresning, detaljerede beskrivelser af ydmygende situationer. Podcasten ‘Mænd der ødelægger kvinder’ er ikke for sarte sjæle, men lytter man til den, glemmer man den ikke med det samme.

Podcasten Mænd der ødelægger kvinder er en utrolig, ubehagelig og ikke mindst ufattelig historie. Podcasten er bestemt ikke for sarte sjæle. Kan man holde til at lytte til de grumme fortællinger, får man som lytter en podcast, man sent glemmer.

I Mænd der ødelægger kvinder har DR fået kontakt til en ung mand, Kasper. Kasper befinder sig på den del af internettet, som de fleste almindelige mennesker ikke kommer i nærheden af. Han har her opdaget grufulde billeder og videoer af unge kvinder og piger.

Kasper tager kontakt til DR, da de tidligere har dækket Umbrella-sagen – den hidtil største sag om digitale krænkelser i Danmark. Kasper er en anonym kilde, da han for at kunne dele billeder og videoer med DR har overtrådt loven.

Hurtcore

De billeder og videoer, som Kasper har fundet og deler med DR, viser flere unge piger og kvinder i situationer, der vil være grænseoverskridende for alle. De fleste af dem er blevet afpresset til at filme sig selv i skamfulde og ydmygende situationer.

De 145 piger som DR får adgang til materiale på, er blevet udsat for fænomenet hurtcore. Ved hurtcore handler det for gerningsmanden om at nedgøre, ydmyge og torturere deres ofre.

Gerningsmanden i Mænd der ødelægger kvinder finder sine ofre på Snapchat eller Instagram. På disse medier starter han med at chatte med pigerne og opnå deres tillid. Langsomt begynder han at spørge om bikinibilleder, topløse billeder og andet. Når pigerne har sendt dem, begynder han at spørge om mere ydmygende ting. Gør pigerne ikke, hvad gerningsmanden beder om, truer han med at dele videoer og billeder af dem til deres familie og venner.

I podcasten går de i detaljer om, hvilke situationer gerningsmanden tvinger pigerne ud i. Det er i disse sekvenser, at podcasten bestemt ikke er for sarte sjæle. Situationerne, som pigerne bliver tvunget ud i, er forfærdelige, ydmygende og ubegribelige.

Flere gange overvejer man som lytter at slukke, så man kan få en puster fra de forfærdelige fortællinger.

Serieafpresning

Gerningsmanden holder dog ikke altid materialet for sig selv. På internettet sælger gerningsmanden de billeder og videoer, han tvinger pigerne til at lave. På nettet kan man finde prislister over de ting, han sælger.

DR får nys om denne sag i 2018, og får, med hjælp fra kilden Kasper, en masse materiale, som de deler med politiet. De fleste af de 145 piger kommer fra USA og England. Kasper finder dog også en enkelt dansker.

DR får kontakt til den danske pige. Hun fortæller hele sin historie, og at den gerningsmand, som Kasper har fundet, ikke er den eneste, der har afpresset hende.

DR finder i alt frem til ni mulige serieafpressere, der alle afpresser unge piger og deler det materiale, de tvinger dem til at udføre.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts om ufattelige svindelsager

Dommen falder

I én af de videoer, som Kasper deler med DR, viser gerningsmanden ved en fejl sit ansigt. Denne fejl fører til, at de amerikanske myndigheder, med hjælp fra Kaspers materiale, finder frem til gerningsmanden.

Gerningsmanden er fra Mexico og blev i 2022 dømt i den amerikanske stat Arizona. Han fik en straf på 34 år. Men der findes desværre stadig flere som ham, som ikke er blevet fanget og dømt for deres handlinger.

En perfekt sammenskruet podcast

Mænd der ødelægger kvinder er en podcast, man ikke lige glemmer eller lægger væk. Det er en historie, som passer perfekt til podcast mediet. De detaljerede beskrivelser af de situationer, som pigerne befinder sig i, gør, at man som lytter selv skaber billeder i hovedet. Selvom disse beskrivelser også kan blive for grufulde, understreger de, hvad podcast mediet kan.

Denne podcast er som nævnt ikke for alle. Er man sart, når der kommer til beskrivelser af seksuel karakter, bør man stærkt overveje, om man skal lytte til denne podcast. Kan man komme igennem de detaljerede beskrivelser, vil jeg kun anbefale at lytte med til denne fortælling. Faktisk kan jeg ikke anbefale Mænd der ødelægger kvinder stærkt nok til andre lyttere.

Fakta om ‘Mænd der ødelægger kvinder’

  • Vært: Maiken Steen Frederiksen, Frederik Hugo Ledegaard og Line Geertsen
  • Varighed: 7 episoder
  • Land: Danmark
  • Producent: DR Lyd
  • Streamingtjeneste: Apple Podcast, DR Lyd, Spotify og Podimo

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode true crime podcasts

LÆS OGSÅ: 5 oversete og absolut anbefalelsesværdige podcasts lige nu

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like