Anmeldelse: Man får lyst til at give Jennifer Garner en krammer i ‘Yes Day’   

Foto: Yes Day/Netflix

Selvom Jennifer Garner spiller godt som altid, så når den nye familiefilm på Netflix ikke helt i mål.

Allison og Carlos har altid været sjove mennesker. De tog chancer, havde det sjovt, rejste verden rundt og sagde “JA” til de alle de tilbud og muligheder, de fik. Alt var et eventyr for dem.

Sådan ser deres liv ikke længere ud. Tre børn senere har tilværelsen ændret sig, og de to tidligere livssnydere har været nødt til at leve et mere stille (og tør vi sige kedeligt) liv. 

Fra at leve et JA-liv til et NEJ-liv 

Nu har de tre andre liv at tage sig af, og med det ansvar følger en masser nej’er. 

Allison er ikke selv tilfreds med altid at være den sure mor, der siger nej. Hun ved godt, at hun er den slemme mor, som ikke giver sine børn særlig lang snor eller meget mulighed for sjov. Det er svært for hende at slippe børnene og lade dem gøre deres egne erfaringer. Hun har især svært ved at acceptere, at hendes ældste datter nu er teenager og har et behov for at løsrive sig. 

LÆS OGSÅ: Fra Zack Snyder til Leonardo DiCaprio: 5 film vi glæder os til på Netflix i 2021

Da Allison og Carlos bliver præsenteret for konceptet Yes day, er de først lidt tilbageholdende, men åbner stille og roligt op for det. Børnene er naturligvis 100 % med på en hel dag, hvor de sætter dagsordenen og skal have “ja” til alt – regler og vilkår gælder naturligvis. 

God start på dagen 

Ja-dagen begynder ganske hyggeligt med, at børnene giver deres mor en make-over spækket med glimmer og pangfarver og får noget, der ligner verdens største isdessert til morgenmad. Derfra kan vi hurtigt fornemme, hvordan børnene forventer, at dagen skal fortsætte – nemlig fuld af sjov og ballade. 

LÆS OGSÅ: Film og serier du vil elske, hvis du er til romantik

Selve dagen og dermed også filmen bliver aldrig nogensinde 100 % gennemført. Vi bliver som seere kastet rundt i det ene urealistiske scenarie efter det andet. Alt bliver vildere og vildere, og det bliver hurtigt til en “hvor meget kan lige gå galt her”-film.

Men det er en underholdende og familievenlig film, som især de yngre seere vil synes om. 

Gode skuespillerpræstationer hele vejen rundt

Jennifer Garner (Alias) er som altid en fornøjelse at se på skærmen. Den kvinde oser bare af godhed, og når børnene er stride ved hende, får man helt lyst til at give hende en krammer. 

Edgar Ramirez, som bl.a. tidligere på året på året brillierede i The Undoing, bringer også noget charme til sin rolle. De to har super god kemi, både med hinanden men også med børnene, der ligeledes alle tre gør det rigtig godt, som de nuttede men også til tider udspekulerede børn. 

Trænger man til at sætte en lille film på i løbet af weekenden for at underholde børnene lidt, kunne denne være et bud. Den er meget børnevenlig, og som voksen behøver du ikke følge alt for meget med i, hvad der sker. Den er meget nem at falde tilbage i, efter at man har været inde og hente flere snacks (eller har lavet aftensmad, eller har støvsuget, eller har ryddet op efter teenageren, eller …). 

Fakta om ‘Yes Day’

Instruktør: Miguel Arteta
Manuskriptforfatter: Justin Malen
Medvirkende: Jennifer Garner, Edgar Ramírez, Jenna Ortega m.fl.
Land: USA
Dansk premieredato: 12. marts 2021
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Tobias Lindholm skal instruere ny Netflix-thriller med Eddie Redmayne i hovedrollen

LÆS OGSÅ: Kærestetid: 5 film og serier I kan se sammen i foråret

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like