Anmeldelse: Mand uden ansigt er en sag med flere lag end først antaget

Foto: Chapter

Dennis Jürgensen er langt om længe tilbage med en helt ny krimiserie om efterforskningsparret Lykke Teit og Rudi Lehman.

Mand uden ansigt finder sted i det mørke Jylland i en lille by ved navn Melum. Makkerparret bliver sat på en opgave, der til start ligner et mord, men viser sig at have flere lag.

En skræmmende tur i skoven

Skolelærer Lasse og hans elev Villads er på tur i skoven, da de i søen opdager noget mystisk.
Der ligger et lig. Midt i al forvirringen og tågen bliver Lasse overfaldet, mens Villads bliver kidnappet. Lasse er meget slemt tilredt, og hele byen leder efter Villads.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Anne Mette Kirks Låst kan virke skræmmende

Der er før set en lignende sag i den jyske by Melum, omhandlende en forsvunden pige. Et år forinden forsvandt en 6-årig pige, som der stadig ikke er fundet nogle spor efter. Stemningen i den lille by Melum er trykket, og alle kigger sig over skulderen og står med det store spørgsmål “Hvem iblandt os kan finde på det her?”

Forbrydelsen har fundet sted i nærheden af Vadehavet, og kræver derfor et samarbejde mellem dansk og tysk politi.

Godt samarbejde mellem efterforskere

Lykke Teit og Rudi Lehman er navnene på vores to efterforskere. Lykke har netop mistet sin datter på brutal vis, og drukner sin sorg i arbejdet. Hun prøver således at fortrænge sin krise med arbejde.

LÆS OGSÅ: 5 lydbøger, der får tiden til at forsvinde

Rudi er en ældre og mere erfaren efterforsker, som bidrager med tyske gloser og god humor. Især hans sarkastiske humor kommer som regel på de rigtige tidspunkter, og løfter humøret i de dystre situationer. Han kæmper selvfølgelig også selv med nogle indre dæmoner. Rudi har bl.a. en forsvunden bror og en familietragedie i bagagen, som jeg er sikker på, at vi kommer til at høre mere om i de kommende bøger.

Forholdet mellem de to hovedpersoner fungerer super fint, og de supplerer hinanden godt både professionelt og personligt. Det er formentlig, fordi de på et personligt plan kæmper med ret ens ting. De er et makkerpar, som bliver spændende at følge igennem tiden. Jeg ser frem til at lære dem meget bedre at kende.

Mere end bare et mord i en sø

Lykke og Rudi får hænderne fulde med en sag, der indeholder flere elementer, som bl.a. mord, pædofili og kidnapning. Hvem er den døde mand i søen? Hvor er Villads blevet af? Hvad har det her af forbindelse til sagen fra sidste år? Kan det hele mon være forskellige sager uden nogen form for tilknytning til hinanden?

LÆS OGSÅ: De 5 bedste true crime-podcasts

Vi gætter med hele vejen igennem og gætter som regel også rigtigt. De helt store plottwists udebliver, men vi er stadig underholdt.

Tilfredsstillende krimi – men heller ikke mere end det

Selve kriminal-delen er godt skruet sammen, men dog meget basal, og jeg tror ikke rigtig, at jeg på noget tidspunkt virkelig blev overrasket eller chokeret. Men jeg nød hovedpersonerne og deres interne ageren.

Det ene kapitel tog det andet og bogen fangede min opmærksomhed fra start. Bogen har et fint og flydende sprog. Stemninger og miljø er velbeskrevet.

Jeg ser allerede frem til andet bind i serien, som jeg er sikker på kommer til at fungere lige så godt.

Lydbogen Mand uden ansigt varer 8 timer og 30 minutter. Den kan findes på Mofibo, Bookbeat, Saxo og Nextory.

LÆS OGSÅ: Bonusviden og bagland: De officielle podcast-kompagnoner til tre serie-mesterværker

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Seduced: Inside the NXIVM Cult’ giver seeren et uhyggeligt indblik i en af USA’s mest berygtede sexkulter

Total
1
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like