Anmeldelse: Nyt underholdningsshow er en klods om benet i bedste sendetid

Foto: LEGO Masters/TV2

Lego Masters er langt og fladt på en festlig fredag aften.

Hver fredag hyldes Danmarks stolthed, legoklodsen, på TV2.

Det gør den i bedste sendetid, når programmet Lego Masters løber over skærmen.

Men selvom Lego er et dansk produkt, er Lego Masters langt fra noget, vi kan (og bør) tage æren for i legoklodsens fødeland.

Et velkendt koncept

Lego Masters havde første gang præmiere i august 2017 i England, hvor programmet har sin oprindelse. Senere blev det solgt til Australien og USA, og nu er Danmark så også redet med på bølgen. Hvilket måske var på tide. Og dog.

LÆS OGSÅ: Du må godt: 5 reality-programmer du vil elske

Ligesom i Den store bagedyst, og andre underholdningsprogrammer af samme skabelon, består Lego Masters af deltagere, der dyster om at være den bedste til at bygge Lego. Otte par – i første afsnit er det ene par i corona-karantæne – kæmper om at bygge den bedste model i legoklodser ud fra et givent tema.

Hver uge stemmes et par ud, og til sidst kåres de to bedste Lego-byggere. De vinder en Lego-pokal og får lavet en Lego-model af sig selv, der udstilles i Legoland i Billund.

Som en sodavand uden brus

Den amerikanske og australske version af Lego Masters blev kendt på at være en mere moderne version af det britiske koncept. Her er der fart på, humor og nørdede deltager, der alle er en karakter i sig selv. Der bliver jublet og givet sig 100 %, ligesom Lego-studierne oser af farvestrålende rekvisitter og en energi, der er langt ud over, hvad der bør være menneskeligt muligt.

I den danske version flyder deltagerne sammen og ligner mest af alt bare 12 gule Lego-figurer med hver sin paryk på. Der er ingen tvivl om, at deltagerne er dygtige. De kommer næsten alle sammen fra det omtalte ”Lego-miljø”, og der er absolut heller ingen tvivl om, at det er her, de bruger deres tid.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Ingen kan være alene i vildmarken uden dårlig ånde, fuldmåneceremonier og drømme om ædeflip

Det er tydeligt, at deltagerne er castet, fordi de er dygtige amatører, men tv-stjerner bliver de næppe. Det virker som om, at deltagerne har lidt for god tid, og vi mærker ikke presset og sveden pible fra panden – programmet varer 1,5 time, og vi har ikke travlt.

Deltagernes Lego-modeller er flotte og detaljerige, men vi bliver ikke blæst bagover. Så spændende er det heller ikke at se en gruppe voksne mennesker lege med legoklodser.

Værten samler brikkerne op

I alle udgaver af Lego Masters har man valgt at have en komiker som vært. I den danske version er det komiker Victor Lander, som de fleste nok kender fra tredje sæson af Stormester, som han vandt. Han er langt fra et A-navn inden for dansk komik og tv, men alligevel er han det bedste element i showet.

Victor Lander opfører sig mest af alt som en glad skoledreng og er et rigtigt legebarn. Han leverer sine far-jokes til perfektion, selvom de tydeligvis er øvet fra et manuskript. Det er sjovt, når han selv sammenligner programmet med Den store bagedyst og ironisk sætter deltagerne i gang med samme countdown som bagermester Tim Vladimir gør det på DR1.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Over Atlanten’ er interessant og underholdende reality-TV

Viktor er ikke bleg for at lave sjov med deltagerne og prikke lidt til de akavede amatører. Samtidig har han en utrolig god pingpong med den danske brickman, Søren Dyrhøj. Søren er seniordesigner i Lego og bedømmer parrenes kreationer ud fra tre parametre: opfindsomhed, historiefortælling og teknisk kunnen.

Selvom Victor Lander formår at samle brikkerne op og bygge et stabilt fundament for deltagerne, er det danske Lego Masters næppe noget, vi kan være lige så stolte af som legoklodsen i sig selv.

Info om Lego Masters

Antal afsnit: 4/7
Land: Danmark
Dansk premieredato: 16. april 2021
Dansk streamingtjeneste: Hver fredag kl. 20 på TV 2. Snigpremiere for næste afsnit hver fredag på TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: 3 realityserier jeg elsker at hade

LÆS OGSÅ: Ny trailer til kommende Viaplay-serie fra Anders Morgenthaler

LÆS OGSÅ: 5 glemte glimt fra X Factor-scenen

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like