Anmeldelse: ‘Power Rangers: Once and Always’ er et pinligt gensyn med (nogle) af de originale superhelte

Power Rangers: Once and Always anmeldelse
Steve Cardenas, David Yost og Catherine Sutherland som Rocky, Billy og Kat i ‘Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always’ / Foto: Geoffrey H. Short/Netflix

Filmen med den lange titel ‘Mighty Morphin Power Rangers: Once and Always’ får dig mere til at sige “No No!” end “Go Go! Power Rangers!”.

Med 30 år på bagen og med stadig nye serier, der udkommer hvert år, er Power Rangers gået hen og blevet noget af en institution. Tilbage i midt-90’erne kunne man næsten ikke sparke sig frem for Power Rangers-legetøj.

Med scener genbrugt fra det japanske Super Sentai, der startede i 1925, og stadig kører den dag i dag, kunne man producere det amerikanske Power Rangers uhørt billigt. Igennem tiden har der også været mange genforeningsafsnit, hvor man opstøver de gamle Rangers til at medvirke i.

I forbindelse med 30-års-jubilæet for den originale serie har Netflix lavet en ‘special’ med det gamle hold eller nogle af dem i hvert fald.

Genopstanden og død

Rita Repulsa (stemmelagt af Barbara Goodson) er vendt tilbage i robotform, og det er op til vores gamle hold af Power Rangers i original beklædning at stoppe hende. De originale dragter har en del kontinuitetsproblemer forbundet med sig, men vi ved godt, hvad denne ‘special’ er til for, så alt der hedder uoverensstemmelser med hændelser i serien, smider vi bare ud af vinduet.

Den gule ranger Trini bliver dræbt af Rita og tager til ‘den mørke dimension’ for at færdiggøre sin modbydelige plan. Vi samler derefter op et år senere, hvor den sorte ranger Zack (Walter Jones) er blevet værge for Trinis datter, Minh (Charlie Kersh). Rita vender tilbage og uskadeliggør den røde, grønne og pink ranger (fordi de tre skuespillere enten ikke kunne eller ville deltage). Billy (David Yost) og Zack tilkalder derfor Rocky (Steve Cardenas) og Kat (Catherine Sutherland), der førhen også har været den pink og røde ranger til at hjælpe i kampen mod Rita.

Det er trættende at beskrive handlingen, for der er næsten ingen tanker lagt i det. Bevares, stærke manuskripter har aldrig været Power Rangers’ spidskompetence, men denne film er ikke lavet til børn nu. Den er lavet til dem, der var børn for 30 år siden, og der er bare højere krav.

Billigt som bare helvede

Med fare for at lyde som en pladespiller, der er gået itu, så har høj produktionskvalitet heller aldrig været noget, som Power Rangers har haft. Det gør sig i den grad også gældende her. Det ene filmset efter det andet ligner flamingoplader, der er malet grå. Specials effects ligner en praktikants håndværk. Deres Zords (robotdinosaurer), der samler sig til Megazord er naturligvis computeranimeret i en kvalitet, der er på niveau med Sharknado-filmene.

For at toppe det hele af, så er skuespillet, som man kender det: dårligt. Det er svært at finde nogle skuespillere, der har medvirket i Power Rangers og er kendt for andet end det. Skuespillets kvalitet kommer ikke bag på mig, men det bør nævnes uanset. Det føles bare mere desperat end charmerende, når det er skuespillere i start 50’erne, der medvirker, end når det er folk i start 20’erne.

Mighty Morphin Power Rangers: Once and Always har den overordnede kvalitet, der er svær at sætte ord på. Man ser det samme med en fanfilm af relativ høj kvalitet. Det er godt lavet for, hvad det er, men man er ikke i tvivl om, at det er en fanfilm. Sådan føles det også at se Mighty Morphin Power Rangers: Once and Always, bare hvor det ikke er en fanfilm. Det er på sin vis en bedrift.

Det var dog ikke uden nogen form for underholdning. Jeg grinte flere gange i løbet af den time, denne special varer, men jeg grinte kun af den, aldrig med den. Mest af alt ramte det mig som en pinlig affære at se, hvordan jeg flere gange tog mig selv i se væk fra skærmen.

Nostalgitoget har for længst forladt perronen

Når der er dårligt skuespil, dårlige effekter og en dårlig historie, hvad har man så tilbage? Det gamle es i ærmet, der er steget i værdi de seneste par år: Nostalgi.

Hvis denne ‘special’ skulle have gjort noget for at fejre 30-års-jubilæet, så skulle det være at samle de fem originale rangers (Thuy Trang afgik desværre ved døden i 2001, så hun er undskyldt). Det kunne den ikke og mister dermed hele sit eksistensgrundlag.

I de første to og et halvt minutter får du alt du har brug for: alle seks rangers samlet, en kampscene og den obligatoriske kæmpeeksplosion, der kommer ud af ingenting med rangerne foran den, og alt sammen med den klassiske kendingsmelodi spillende i baggrunden.

Efter det kan du godt slukke. Det bliver ikke bedre end det.

2 hjerter

Mighty Morphin Power Rangers: Once and Always
Streamingtjeneste: Netflix
Premieredato: 19. april 2023
Genre: Action, adventure, familie
Instruktør: Charlie Haskell
Manuskriptforfatter: Becca Barnes og Alwyn Dale
Medvirkende: David Yost, Walter Jones, Charlie Kersh, Steve Cardenas, Catherine Sutherland, Barbara Goodson, Richard Steven Horvitz m.fl.
Land: USA
Spilletid: 58 min.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Space Jam: A New Legacy’ er en nostalgisk skuffelse

LÆS OGSÅ: Nye film på Netflix i april 2023

LÆS OGSÅ: ANN’befalinger: 5 koreanske film, der er værd at se

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like