Anmeldelse: Selv en god Jennifer Lopez kan ikke redde actionfilmen ’Shotgun Wedding’

Shotgun Wedding anmeldelse
Jennifer Lopez som Darcy Rivera og Josh Duhamel som Tom Fowler i Shotgun Wedding / Foto: Ana Carballosa/Lionsgate

Actionfilmen ’Shotgun Wedding’ på Prime Video om et bryllup fra helvede og med verdensstjernen Jennifer Lopez i hovedrollen er ikke den storfilm, den selv tror, den er.

En af de største stjerner i verden omkring årtusindeskiftet var uden sammenligning Jennifer Lopez a.k.a. J. Lo.

Jenny fra blokken var både skuespiller, solgte millioner af albums som sanger og havde skabt sig et kæmpe brand, der blandt andet inkluderede tøj og parfume.

Filmkarrieren var dog noget svingende. For hver fremragende præstation i film som Selena og Steven Soderberghs Out of Sight var der også fiaskoer som horrible Gigli. En film, som i øvrigt blev lavet med hendes daværende kæreste Ben Affleck.

Her knap 20 år senere har ting på sin vis ændret sig og så alligevel ikke.

J. Lo er om muligt blevet et endnu større brand, som balancerer tiden mellem skuespil og musik. Præstationen i stripper-filmen Hustlers i 2019 var en kraftig kandidat til en Oscar-nominering, og året efter optrådte hun sammen med Shakira til Super Bowl.

Og sidste år blev hun sågar gift med Ben Affleck efter knap 17 års pause i deres forhold. Den aktuelle Prime Video-film Shotgun Wedding kunne sågar have været fast inventar tilbage i midt-00’erne. Forskellen på nu og dengang er, at den da ville være røget i biograferne og ikke på streaming – stedet, hvor film af tvivlsom kvalitet til tider bliver dumpet.

Filmen har da også haft en noget omtumlet tilværelse. Først var det meningen, Ryan Reynolds skulle spille overfor Lopez. Da han faldt fra, blev Armie Hammer valgt som erstatning. Da skandalen omkring ham ramte, trådte Josh Duhamel til.

Unægtelig et skridt ned i stjernestatus sammenlignet med Reynolds og Hammer, selvom Duhamel bestemt ikke er en dårlig skuespiller, hvilket han har vist i flere serier. Det er bare ikke samme niveau.

Hvilket på sin vis opsummerer Shotgun Wedding meget rammende.

En brud og et haglgevær

Darcy (Jennifer Lopez) og Tom (Josh Duhamel) skal giftes.

Det er et storstillet bryllup på en billedskøn ø i Filippinerne med hele den pukkelrygede familie og et hav af gæster. Inklusiv hendes succesfulde eks-kæreste Sean (Lenny Kravitz), og kort før ceremonien skal gå i gang, et par bådfulde pirater.

Men de to når lige nøjagtig ikke at blive fanget sammen med resten af selskabet, så det er op til Darcy og Tom at skaffe hjælp. Og på et resort, hvor der er elendig mobildækning og ingen wifi, er det lettere sagt end gjort.

Kemien mellem Lopez og Duhamel er rigtig god. Endda bedre, end filmen fortjener. Han er troværdig som den lidt pernitne tidligere baseball-spiller, der forsøger at skabe det perfekte bryllup. En rigtig groom-zilla bliver han kaldt op til flere gange. Duhamel får fint vist den underliggende hvad-fanden-skal-jeg-tilstand, som Tom befinder sig i, efter at han ikke har fået forlænget sin kontrakt med sin tidligere klub.

Især når millionærsvigerfar (Cheech Marin) konstant minder parret om, at han gerne ville have betalt for et større bryllup, og Sean holder en tale til prøvemiddagen, som bliver bedre modtaget end Toms.

Lopez er vanligt charmerende og fandenivoldsk. Det er en variation af en figur, som hun altid har excelleret i gennem sin karriere. Barsk og følsom, lige dele klar til at nappe et gevær og sprænge nogle pirater i luften med en håndgranat, og til at give hele sit hjerte til den, hun elsker allermest.

Så langt, så godt.

Men den del bliver også lige vel karikeret. Ligesom alt andet i filmen. Jennifer Coolidge, der har fået en skuespils-renæssance med The White Lotus, er underholdende ganske vel som Toms alt for pågående mor. Men det er også figur, hun har spillet talrige gange. Lige så med alle andre. Det er ren overflade uden dybere substans.

Sløvt eventyr

Det er ikke en gang, fordi den her genre – action-adventure – kræver den store dramatiske dybde.

God action, karismatiske hovedroller og en djævelsk skurk, så er alt godt. Vi behøver ikke at kigge længere tilbage end sidste års supercharmerende The Lost City med Sandra Bullock og Channing Tatum.

I modsætning til Shotgun Wedding kendte den sine begrænsninger og spillede udelukkende på sine styrker: rappe replikker leveret af dygtige skuespillere og fed rabalderaction.

Shotgun Wedding er discountudgaven af The Lost City og ikke mindst George Clooney- og Julia Roberts-filmen Ticket to Paradise. Den mangler stjernerne, Lopez undtaget (med al ære og respekt til Coolidge, så er hun ikke på det niveau), actionen er ikke noget særligt, og historien fænger ikke.

Og så kan det undre, at man vælger en person som Lenny Kravitz til en sådan film. For 20 år siden havde man næppe studset over det. Men i dag er det snarere datteren Zoë Kravitz, der ville være den store billetsælger og skuespiltalent til en blockbuster.

Det viser lidt om, at Shotgun Wedding er ikke på det niveau, den selv stræber efter. At man ikke får mere ud af en gudsbenådet kapacitet som Desmin Borges, der var intet mindre end fænomenal i dramakomedieserien You’re the Worst vidner alt om en film, som ikke får forløst sit potentiale.

Man kan tydeligt se, hvad den vil, og hvor det kunne blive rigtig godt. I stedet fremstår den bare ligegyldig og som det perfekte billede på den slags film, der bliver vurderet til ikke at kunne klare den i biografen og derfor smides på streaming.

Det var ikke sket for Jennifer Lopez for 20 år siden.

Fakta om ‘Shotgun Wedding’:
Instruktør: Jason Moore
Manuskriptforfatter: Mark Hammer
Medvirkende: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Jennifer Coolidge mfl.
Land: USA
Produktionsår: 2022
Dansk premieredato: 27. januar 2023
Dansk streamingtjeneste: Prime Video

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The Menu’ er en lækker satire, der er let at sluge

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ’The Pale Blue Eye’ er uhyggelig langtrukken og rodet

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Guillermo del Toros ’Pinocchio’ er intet mindre end et moderne mesterværk

Total
1
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like