Anmeldelse: ’Somebody I Used to Know’ er en typisk rom-com med få særpræg

Somebody I Used to Know anmeldelse
Kiersey Clemons og Alison Brie i ‘Somebody I Used to Know’ / Foto: Scott Patrick Green/PrimeVideo/© 2021 Amazon Content Services LLC

’Somebody I Used to Know’ på Prime Video vinder ingen priser for originalitet, men er stadig en af de bedre romantiske komedier i sin samtid.

Mød Ally (Alison Brie), skaberen og showrunneren på realityprogrammet Dessert Island. En bagekonkurrence, hvor deltagerne er mere optaget af at knalde med hinanden og stikke deres paletknive i hinandens rygge.

Hun drømmer om at lave dokumentarer, men ligesom TV3, så prøver hun at overbevise sig selv om, at reality-tv også er en form for dokumentar. Da showet bliver aflyst, pitcher hun sin nudistdokumentar-idé. Den bliver hurtigt skudt ned af hendes manager. Uden et job, og ingen fremtidige projekter i horisonten beslutter Ally at tage tilbage til sin hjemby og besøge sin mor (Så er der virkelig ikke andet at tage sig til).

Ally render ind i den gamle flamme Sean (Jay Ellis), og han bringer en helt ny side frem i hende, eller snarere, en gammel side frem i hende. De deler en fantastisk dag sammen, og da Ally tilnærmer sig Sean, trækker han i land. Ally finder på uheldigvis ud af, at Sean skal giftes med den unge, frie ånd, Cassidy (Kiersey Clemons).

Ally vil have ham tilbage, fordi hun mener, det vil løse hendes problemer, og hun er ikke bange for at bruge beskidte tricks for at drive Sean og Cassidy fra hinanden.

All play and no work

Ally bliver solgt som en arbejdsnarkoman, men det kommer aldrig rigtig frem i filmen. Fra det øjeblik hun ser Sean, forsvinder alt, der hedder arbejde ud af filmen indtil slutningen.

Somebody I Used to Know vælger at fortælle os, hvilken type person Ally er, i stedet for at vise det. Ally har altid travlt med at arbejde, får vi at vide, men vi ser det kun lige i starten. Hvis det er den type karakter, de gerne vil vise, så er Morning Glory med Rachel McAdams et bedre bud på, hvordan man gør det.

Når man ser nærmere på filmen, virker det til, at Sean har mere hovedpersonspotentiale, end Ally har. Han er den mere interessante karakter. Han har i højere grad brug for at gøre op med fortiden, og han har brug for mere selverkendelse, end Ally har. Det er egentlig kun et plus, da ingen af de tre primære karakterer bliver fuldstændig tilsidesat.

Der skal være plads til lidt drama

Præmissen kan ikke siges at være original, men når det kommer til romantiske komedier, er originaliteten også ret svær at finde. Somebody I Used to Know tager de moderne rom-com-konventioner og giver dem til tider et mere dramatisk twist, men beholder stadig humoren.

Med dens mørkere belysning og mangel på de mere platte elementer som overdrevent skuespil, slap stick-humor og personer med meget spøjse karaktertræk, skiller Somebody I Used to Know sig en smule ud fra den stereotypiske romantiske komedie, der begyndte at opstå fra midt 00’erne.

Du har set det før, men det er stadig godt

Som nævnt er humoren ikke glemt, og særligt den smålighed der udspiller sig mellem Ally og Cassidy giver anledning til latter, og er det mest gennemgående element i filmen. Allys åbenlyse flirten og lokkende beklædning kan kun beskrives, som Cassidy gør det: “This bitch”. Seans bedste ven Benny (Dany Pudi) får også indskudt nogle sjove bemærkninger hist og her.

Det er en film, hvor du nok har set alle elementerne i den før, men den formår at binde det hele sammen til en tilfredsstillende oplevelse. Der er også plads til små afstikkere, og en smule grafisk indhold i form af blottet penis, bryster osv.

Hvis du er kørt træt i at se de mere klassiske romantiske komedier fra 80’erme og 90’erne, så kunne du finde meget værre at se end Somebody I Used to Know.

Fakta om ’Somebody I Used to Know’:
Instruktør: Dave Franco
Manuskriptforfatter: Dave Franco og Alison Brie
Medvirkende: Alison Brie, Jay Ellis, Kiersey Clemons, Danny Pudi, Olga Merediz, Haley Joel Osment, Julie Hagerty m.fl.
Land: USA
Produktionsår: 2022
Dansk premieredato: 10. februar 2023
Dansk streamingtjeneste: Prime Video

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Den nye Disney-film ‘Strange World’ er en fiasko på næsten alle planer

LÆS OGSÅ: Brad Pitts 6 bedste film og 2, der ramte helt ved siden af

LÆS OGSÅ: Store film, der kommer på SkyShowtime i 2023

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like