Anmeldelse: ‘The Colony’ fangede aldrig min fulde opmærksomhed

Sope Dirisu som Tucker og Nora Arnezeder som Blake / Foto: The Colony/BerghausWöbke Filmproduktion

Klimaforandringer, krig og pandemier forudsætter en ødelagt Jord. Men fremtidens folk har stadig håb for planeten i ‘The Colony’.

Det lover umiddelbart godt for denne sci-fi-film, der lægger op til en postapokalyptisk filmoplevelse.

Men holder den, hvad den lover?

Ikke en original idé

Der findes egentlig utallige film med samme idé som The Colony. Vi har det postapokalyptiske miljø i en fjern eftertid, et fremtidsbillede, der møder et primitivt folk og et ønske om at vende tilbage til planeten Jorden. I denne film er Jorden for længst ødelagt, hvilket har forårsaget, at en rig del af menneskeheden, som de kalder herskereliten, har bosat sig på planeten Kepler 209. To generationer senere skal Ulysses-projektet finde ud af, om de kan vende hjem til Jorden, da de ikke længere kan reproducere på deres nuværende planet.

Louise Blake, spillet af Nora Arnezeder, (Safe House), er en af astronauterne fra det andet udforskningsteam, eftersom første team forsvandt. Selv om dette hold af astronauter styrter ned, formår Blake at overleve sammen med astronautkammeraten Tucker, der bliver spillet af Sope Dirisu (Gangs of London). Men de opdager hurtigt, at de ikke er alene.

Til deres store overraskelse er der overlevende grupper af mennesker på Jorden, hvilket jo gør det hele lidt mere spændende. Især når én gruppe er bedre stillet end den anden. Men det er ikke blot et glædessyn for Blake, der venter nemlig også mørke hemmeligheder og skumle planer.

Jævne præstationer brager ikke igennem

Det kan være vanskeligt at kreere en troværdig sci-fi-film, og The Colony består af et særdeles simpelt plot, hvilket der ikke er noget galt med. Efter min mening er der bare andre faktorer, der skal opveje for det simple fundament, hvilket kunne være skuespillet.

Helt overordnet får vi jævnt gode præstationer fra skuespillerne, der forsøger at gøre mest muligt med, hvad de har fået givet. Dog formår Arnezeder ikke helt at bringe liv i hovedkarakteren Blake, som ellers kunne have været en god kvindelig frontfigur i en sådan science fiction-film.

Udover Nora Arnezeder og Sope Dirisu har vi også på rollelisten danske Sarah-Sofie Boussnina (Fasandræberne), Iain Glen (Game of Thrones) og Sebastian Roché (The Young Pope). På sin vis er de alle overbevisende nok i deres roller til, at man bliver hængende helt til slutningen.

Visuelt lige efter bogen

The Colony er visuelt en rigtig flot film, der på en god måde opbygger rammerne for det øde land, Blake sætter fødderne på. Tidevandet er en dominerende faktor og efterlader Jorden dækket af vand og sjappet terræn, der ikke udviser meget liv. Der er skabt et utiltalende miljø, hvor man nærmest selv kan mærke, hvor koldt og klamt, der er. Dette er noget, filmen gør rigtig godt.

Der er heller ikke meget at komme efter ved lyssætningen og de visuelle effekter, der stemmer fuldstændig overens med, hvad man kan forvente sig af en sci-fi-film. De mørke, kolde toner og overeksponerede lys går hånd i hånd med den dystre stemning, filmen forsøger at opsætte.

Vi får da også leveret nogle overraskelser hen ad vejen, men aldrig noget, der får dig til at måbe.

The Colony lufter relevante temaerne om klasseforskelle, og hvem der har ret til at befolke planeten. På samme måde er det, der forudsætter hele filmens handling – nemlig klimaforandringer, krig og pandemier – også enormt aktuelt. Dette kommer dog mest til udtryk i det miljø, der er i filmen.

Alt i alt kan man sige, at The Colony leverer varen. Vi får den rette setting, de rigtige farvetoner og dystre plot. Dog fangede den aldrig min fulde opmærksomhed. Det, der var mest fængslende ved oplevelsen, var de utroligt flotte billeder, der efter min mening var lige efter bogen.

Fakta om ‘The Colony’:
Instruktør: Tim Fahlbaum
Forfattere: Tim Fehlbaum, Mariko Minoguchi, Jo Rogers og Tim Trachte
Medvirkende: Nora Arnezeder, Iain Glen, Joel Basman, Sarah-Sofie Boussnina m.fl.
Land: Tyskland, Schweiz
Sprog: Engelsk
Varighed: 1 time og 44 minutter
Streamingtjeneste: Viaplay

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Streaming anbefaler: 10 film, du skal se i august

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Prey’ har gode idéer, men når aldrig sit potentiale

LÆS OGSÅ: Nye film på Netflix i august 2022

Total
7
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like