Anmeldelse: The Suicide Squad overgår sin “forgænger” med syvmileskridt

Foto: The Suicide Squad / HBO Max

Suicide Squad-filmen fra 2016 er et makværk. Så det var med en vis skepsis, vi gav os i kast med James Gunns (Guardians of the Galaxy, Super, Movie 43) nye udgave, som kan streames på HBO Max. Kan den noget? Find ud af det her.

Ved første øjekast ligner The Suicide Squad på mange måder David Ayers film fra 2016. Vi har et cast bestående af mere eller mindre ukendte skurke. De er blevet hvervet af staten til at forme en hemmelig task-force, der skal udføre en vigtig mission, som er dømt for farlig for andre. Begge film er baseret på DC-tegneserien af samme navn.

Heldigvis er der stor forskel på de to film, og The Suicide Squad ender faktisk med at kandidere til titlen som bedste superheltefilm i 2021. Skyldes det så bare ekstremt lave forventninger? Nej, faktisk ikke. The Suicide Squad leverer, hvor den skal, og formår både at overraske og underholde uden at tabe tempo undervejs i løbet af filmens tre akter. 

Det er tydeligt at se, det er James Gunn, der har instrueret filmen. Flere gange undervejs får man et Guardians of the Galaxy-vibe fra filmen blandt andet gennem humoren og brugen af musik, men The Suicide Squad har stadigvæk sin egen stil og berettigelse. Derudover er The Suicide Squad selvfølgelig en del af DC Comics, hvor Guardians of the Galaxy hører til Marvel, og der er jo en verden til forskel mellem de to tegneserie-giganter.

Her kan du se ‘Eternals’ fra 12. januar 2022

Et solidt cast

En af de ting, som The Suicide Squad har kørende for sig, er valget af medvirkende skuespillere. Idris Elba (Beasts Of No Nation, The Losers, Luther, Thor: Ragnarok) er for eksempel både sjov og samtidig frygtindgydende som super-lejemorderen Bloodsport, der sidder inde for at have sendt Superman på hospitalet med en patron i brystet lavet af kryptonit.

Idris Elba er med i nogle af de sjoveste scener i filmen, og hans alvorsfulde persona er den perfekte modvægt til alle de bizarre ting, der udspiller sig omkring ham. Ros til James Gunn for ikke at caste Idris Elba i rollen som Deadshot, der blev spillet af en ellers veloplagt Will Smith (Rap fyr i L.A., I Am Legend, Men in Black, Wild Wild West)  i 2016-udgaven. Idris Elbas præstation kan sagtens stå på egne ben.

Et andet fantastisk valg er John Cena, tidligere wrestler og omvandrende meme, der har rollen som Peacemaker. En selvtægtsmand, der med John Cenas egne ord bedst kan beskrives som en umoralsk og uforudsigelig udgave af Captain America. Peacemaker har nogle af de bedste replikker i filmen, og hans udvekslinger med Idris Elbas Bloodsport er nogle af filmens bedste øjeblikke. 

Peacemaker får i øvrigt sin egen serie i 2022 på HBO Max, hvor karakteren fra filmen får lov til at leve videre.

Scorsese ville ikke være fan

The Suicide Squad er er en god og underholdende popcornsfilm, men er du ligesom Martin Scorsese og leder efter en film, der har lidt tyngde, er den formentlig ikke noget for dig. Samtidig er James Gunns forbryderfilm heller ikke uden fejl. Eksempelvis hænger plottet ikke altid helt sammen, og der ligger for mig at se noget karakterstridigt i, at hovedpersonerne pludselig føler sig moralsk forpligtede til at være gode og hjælpe – hvor super-onde er de så egentlig?

Det er sjovt nok mange af de samme problemer, der gør sig gældende både for den her version og David Ayers fra 2016. Det er dog meget mere udpræget i 2016-filmen, der, foruden de problemer de to film deler, også har sine helt egne svipsere at kæmpe med.

Alt i alt lyder der dog en kæmpe anbefaling herfra til The Suicide Squad. Det er en morsom og atypisk actionfilm, der formår at danse uden om mange af de huller, som superheltefilm ofte falder i. Det er ren underholdning, der passer perfekt til en filmaften med drengene. Leder du omvendt efter en film, der har et vigtigt budskab, og som du kan lære noget af, skal du – ikke overraskende – finde noget andet at se. 

Faktaboks – The Suicide Squad

Instruktør og manuskriptforfatter: James Gunn
Medvirkende: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Michael Rooker, Viola Davis, Sylvester Stallone, Sean Gunn, m.fl.
Streamingtjeneste: HBO Max
Premieredato: 5. august 2021
Land: USA

LÆS OGSÅ: Tiden Værd: De bedste film og serier i 2021

LÆS OGSÅ: De bedste: 5 favoritfilm of ALL TIME

LÆS OGSÅ: Vi anbefaler: 5 film du skal se i juleferien

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like