Anmeldelse: ‘Too Hot to Handle’ kan redde en kedelig fredag aften

Foto: Too Hot To handle/Netflix

Too Hot to Handle tager seeren på en speciel rejse, som de nødig glemmer. Dog er det svært at bedømme, om det er på den gode måde.

Too Hot to Handle på Netflix handler om unge, smukke mennesker, som har svært ved at skabe længerevarende relationer på grund af deres sexlyster. Selve programmet tester om deltagerne kan afholde sig fra seksuel kontakt, hvis der er en fælles pengepræmie på spil.

Har vi ikke set noget lignende før?

Too Hot to Handle er en speciel støbning, som har ligheder med andre klassiske realityshows. Selve programmet virker som en blanding af Ex on the Beach og Love is Blind, hvor unge deltagere bliver sat på en luksuriøs ø for at lære at skabe romantiske relationer uden seksuel kontakt.

LÆS OGSÅ: Top 5: Realityshows på Netflix

Deltagerne er omringet af det klassiske sceneri med strand, luksusvilla og attraktive mennesker, hvor kærlighed skal finde sin vej ind på baggrund af personlighed. Dog spiller dette primitive koncept dårligt med kærlighed, da programmet ikke virker til at vide, hvad dets formål er. Det virker til, der er en præmis om, at deltagerne skal lære dem selv at kende, hvor de skal se, hvilke fejl de laver i relation til forhold.

LÆS OGSÅ: 10 filmklassikere du kan se på streamingtjenesterne denne sommer

Yderligere modsiger programmet præmissen med deres valg af nogle af deltagerne. For eksempel har vi australske Harry, som bruger rigtig umodne udtryk om sex. Han virker på ingen måde som en type, der deltager for andet end en hyggelig tid med masser af kvinder og sex, hvilket går imod programmets formål, om at “nudge” deltagerne til at lære, hvad de gør forkert. 

Castingen redder hele programmet

Man kan sige, at der er én grund til, at dette program er én af de mest populære realityprogrammer på Netflix. Hvis du spørger mig, så er det castingen, der redder programmets modsigende koncept.

Deltagerne er stereotypiske mennesker, som den dumme, den kloge og den person, som gerne vil finde kærlighed, men har svært ved det på grund af tillidsproblemer fra tidligere forhold.

Foto: Too Hot to Handle/Tom Dymond/Netflix

Eksempelvis har vi Chloe, som er elskværdig for seeren, da hun virkelig gerne vil prøve at finde den eneste ene, men bliver mødt af mennesker, som kun vil hende seksuelt. En deltager som Chloe kan seeren heppe på og føle sympati for, når det går dårligt for hende, hvilket kan være svært med en type som Harry.

LÆS OGSÅ: ”Det er en lorte-pool at svømme i, seriøst”: De 5 bedste øjeblikke fra ‘Paradise Hotel’

Derudover fungerer programmets koncept kun med de udvalgte deltagere, da normale mennesker ikke vil finde det problematisk at undgå seksuel kontakt i et par uger for en stor pengepræmie.

Too Hot to Handle ville være møg kedeligt uden disse typer, da programmet ville miste en stor underholdningsværdi, nemlig unge, der ikke kan afholde sig fra at have sex, da deres lyster er for drivende.

Primitivt, men også vildt underholdende 

Selvom programmets koncept er vildt primitivt, er det svært ikke at indrømme, hvor underholdende det samtidig er. Det lyder ikke svært for seeren at afholde sig fra seksuel kontakt i et par uger, men for programmets deltagere er det en kæmpe udfordring, hvilket skaber en underholdningsværdi.

Foto: Too Hot to Handle/Tom Dymond/Netflix

Selve deltagerne går imod hinanden og lyver om, hvad der har foregået den pågældende nat. Dog kan de ikke lyve for evigt, da de bliver konfronteret dagen efter med kæmpe bøder, som bliver fratrukket pengepræmien. Dette skaber splittelse mellem deltagerne, da nogle er der for at vinde pengepræmien, mens andre er ligeglade og bare gerne vil blive drevet af sine lyster.

LÆS OGSÅ: 5 uforglemmelige øl-scener

Denne fælles mission, om at holde pengepræmien ved sit maksimum, bliver en kæmpe udfordring, hvilket skaber store konflikter og skænderier. Der er endda en deltager, som bliver smidt ud af showet på grund af hendes dårlige attitude og konflikter med de andre deltagere. 

Derudover er der nogle deltagere, som prøver at finde kærlighed på baggrund af personlighed og ægte relationer. Det er sjovt for seeren at se deltagernes forhold udvikle sig, mens de samtidig prøver at respektere de andre deltagere, som gerne vil have penge med hjem.

LÆS OGSÅ: Stop så! 5 reality-serier der burde være stoppet efter første afsnit

Disse deltagere bliver overrasket over, hvordan det er at skabe grundlag for et forhold med personlige relationer, hvilket også kan lyde primitivt for seeren, men hvis du allerede ser Too hot to handle, så kan det ikke komme som en overraskelse. 

Underholdning, som kan redde en kedelig fredag aften

Selvom Too Hot to Handle er et åndsvagt program med et primitivt koncept, så er det ikke spild af seerens tid, da det til enhver tid kan redde en kedelig fredag aften. Man kan argumentere for, det ikke er brugbart tidsforbrug, men det er realityshows sjældent.

LÆS OGSÅ: De bedste podcasts: hvad du skal høre lige nu

Dog adskiller Too Hot to Handle sig ikke fra andre klassiske programmer. Men hvis du elsker programmer som Ex on the Beach, så vil du også finde Too hot to handle på Netflix underholdende.

Afslutningsvist giver jeg programmet 3 ud af 6 stjerner for dets underholdningsværdi og primitive koncept, der er svær at komme udenom.  

Info om Too Hot to Handle

  • Instruktør: Laura Gibson og Charlie Bennett
  • Antal afsnit: 19 episoder (2 sæsoner)
  • Land: USA og England
  • Premieredato: 7. april 2020
  • Dansk streamingtjeneste: Netflix 

LÆS OGSÅ: Sådan får du YouTv: Din guide til masser af underholdning

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Epstein’s Shadow: Ghislaine Maxwell’ er en fest for konspirationsteoretikerne

Total
2
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like