Anmeldelse: ’We Have a Ghost’ føles som en skabelon af en film

We Have a Ghost anmeldelse
(V til H) David Harbour som Ernest, Anthony Mackie som Frank, Jahi Winston som Kevin i ‘We Have A Ghost’ / Foto: Courtesy of Netflix © 2022.

’We Have a Ghost’ har alle elementerne, som sådan en type film plejer at have, bare uden noget hjerte.

Instruktøren bag We Have a Ghost, Christopher Landon, der tidligere har instrueret filmene Freaky og Happy Death Day, har altid formået lave film med en vis selvbevidsthed om, hvilken slags film han har med at gøre. Han har haft det sjovt med præmissen, og det har løftet nogle ellers middelmådige film.

Det samme kan desværre ikke siges for We Have a Ghost, der føles mere som en skabelon af en film end en film.

Spøgelser er virkelige, og alle tror på dem

Familien Presley flytter ind i det pragtfulde, gamle hus, som naboen beskriver som ’The House of Death’. Det er ikke ligefrem de samme ord, ejendomsmægleren brugte. Familien er i financielle problemer efter, at faren Frank (Anthony Mackie) har haft flere forfejlede forretningseventyr. Alt deres flytning rundt i landet har i særdeleshed sat sig på den yngste i familien, Kevin (Jahi Di’Allo Winston).

Kort efter indflytningen finder Kevin spøgelset Ernest (David Harbour), der bor på husets loft. I stedet for at blive skræmt som alle tidligere ejere, finder Kevin ham utrolig morsom og filmer deres første møde. Videoen går hurtigt viralt på YouTube, og faren får straks dollartegn i øjnene.

Af uforklarlige årsager tror folk på, at videoen er ægte, og det bringer også en paranormal forsker (Tig Notaro) og CIA på sporet af Ernest, der har store planer for ham. Kevin og Ernest må finde ud af, hvordan Ernest døde, for at Ernest kan komme videre i tilværelsen, og de skal gøre det, inden CIA får fingrene i ham.

Som skrevet af en algoritme

At så mange skulle begynde at tro på spøgelser på baggrund af en video er plat, men der bliver man nødt til at gå med på filmens præmisser. Det leder hen til nogle af de sjoveste jokes, hvor en spøgelsesrettighedsbevægelse begynder at danne sig på nettet i filmens sjoveste sekvens og giver anledning til den måske bedste replik i filmen ”Just because you’re not made of matter, it doesn’t mean you don’t matter”.

På det tidspunkt begyndte jeg at have store forhåbninger til filmen, hvor den skruer op for absurditeten og bare stikker fuldkommen af, men sådan skulle det ikke blive.

Hvis der er ét ord, der kan beskrive We Have a Ghost, er det dovenskab. Det føles, som om nogen har haft en tjekliste med ting, der skal med i en adventure-komediefilm som denne. Roadtrip, tjek. Romanceplot, tjek. Det handler om familietema, tjek. Humor, tjek når Jennifer Coolidge er på skærmen.

Filmen har alle disse elementer, men den føles utrolig tom. Hvis vi var på det stadie, hvor algoritmer kunne skrive film, så ville We Have a Ghost være et godt eksempel på det. Noget af det bedste i filmen er forholdet mellem far og søn, hvor der desperat er brug for forsoning. Problemet er bare, at lige så snart Ernest kommer ind i billedet, er der ingen udvikling i far/søn-plotlinjen, før den pludselig er forløst til sidst.

Underholdende fra en vis synsvinkel

Det begyndte på sin vis at blive underholdende, hvor meget filmen føltes som en liste med ting, der skulle tjekkes af. Det bliver presset igennem med det mindste af opbygning, og jeg grinte enkelte gange højlydt af filmen, når disse klassiske vendepunkter forekom.

Hvis du har set nok film til at kende spillereglerne, og de klassiske konventioner for denne type film, kan den faktisk godt anbefales, hvis du kan finde det morsomme i, hvor standard den er. Hvis du vil have noget kørende i baggrunden, kan den også gå an. Men hvis du rent faktisk vil se en film, så find noget andet.

Fakta om ‘We Have a Ghost’:
Streamingtjeneste: Netflix
Premieredato: 24. februar
Genre: Adventure, komedie
Instruktører: Christopher Landon
Manuskriptforfatter: Christopher Landon, Geoff Manaugh
Medvirkende: Jahi Di’Allo Winston, David Harbour, Anthony Mackie, Tig Notaro, Niles Fitch, Erica Ash, Jennifer Coolidge m.fl.
Land: USA

LÆS OGSÅ: Traileren til den længe ventede filmatisering af ‘Den, der lever stille’ er endelig kommet

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Cate Blanchett er fremragende i filmen ’Tár’

LÆS OGSÅ: 5 af de sjoveste film nogensinde 

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like