Med den nye, koreanske lejemorder-thriller, ‘Kill Boksoon’, tilføjer Netflix endnu en film til deres store koreanske katalog. Ann Lind Andersen har fundet 5 film på Netflix, du snildt kan kaste dig over.
Kill Boksoon
Gil Bok-soon ligner en ganske almindelig, velholdt koreansk mor. Hun spiser frokost med jævnaldrende kvinder og passer sin teenagedatter. Men der er den ene, store, forskel, at når hun går på arbejde, slår hun folk ihjel. Hun er nemlig en af landets bedste lejemordere, også i det professionelle lejemorder-laug hun er medlem af.
I dagene op til, at hendes kontrakt med M.K. Ent. udløber, overvejer hun, om hun skal forlænge. Da hun kommer til at bryde en af reglerne i håndværkerforbundet, bliver hun lige pludselig den, der skal likvideres, og så går jagten ind.
Selve historien i Kill Boksoon er måske ikke ny, men med vanlig koreansk elegance og sans for fede detaljer i actionsekvenser og kampkunst er filmen en stilistisk fornøjelse. I hovedrollen ses den uforlignelige Jeon Do-yeon, der har gjort smalle film og anderledes roller til sit speciale. Og hun er en sand fornøjelse at følge her.
Love and Leashes
Hvis du syntes, at Fifty Shades of Grey var lidt pirrende (mere bøgerne end filmene), så er denne lille koreanske kinky kusine måske noget. Men med oceaner af mere charme og sødme, også selv om emnet er endnu mere tabuiseret. Den koreanske sanger Sehyun spiller Ji-woo, der på sin arbejdsplads får en ny chef. En sød fyr, der hedder næsten det samme som hende, Ji-hoo (på koreansk udtales de to navne ens, en navne-spejling, man godt kan tolke på). Ji-woo er en bestemt dame med styr på tingene, og det er ret tydeligt, at hendes nye chef har et godt øje til hende.
En dag kommer hun ved en fejl til at åbne en af hans pakker og finder et hundehalsbånd, i menneskestørrelse. Ji-hoo går til bekendelse om sine submissive tendenser og spørger, om Ji-woo vil være hans ‘Master’. På den måde indledes et kompliceret s/m-forhold, der i begyndelsen ikke er baseret på forelskede følelser, men måske udvikler sig i den retning alligevel.
Filmen gør meget ud af at forklare dynamikkerne på en sober måde og bliver et fordomsfrit indspark om mænd, der har lyst til at underkaste sig. Fortalt med et glimt i øjet. Filmen slipper afsted med en historie, ikke mange ville kunne balancere og viser i øvrigt også hvor meget, der er sket i den koreanske kultur, når det gælder åbenhed omkring sex.
Forgotten
Forgotten er en underholdende psykologisk thriller, perfekt til en lørdag aften. Og med nok twists til at man ikke lige kan regne den ud. Jin-seok (spillet af Kang Ha-neul) fortæller i åbningen om sin elskede storebror, som han beundrer og respekterer, fordi han er dygtig til alt. Vi ser de to brødre sidde med deres forældre på en familiebiltur, hvor alt ånder fred og idyl. Så fortsætter Jin-seok sin beretning om, hvordan alt forandrede sig den dag, hans bror blev kidnappet, men på mirakuløs vis dukkede op igen efter 19 dage.
Men Jin-seok synes, der er noget forandret ved broren, og da han begynder at grave i sagen, får det store og farlige konsekvenser. Mere skal ikke røbes, men historien tager hele tiden uventede drejninger og bevarer et konstant spændingsniveau, der holder en ude på sofakanten.
The Drug King
Song Kang-ho er en af Sydkores største skuespilnavne, og i Vesten har vi kunnet se ham i flere af Bong Joon-hos film, bl.a. Parasite og Memories of Murder. I The Drug King spiller han hovedrollen som Lee Doo-sam, en real life-gangster, der stod bag bølgen af meth-handel i 1970’erne. En true crime-historie, dog i en fiktionaliseret udgave her, men på den måde minder filmen fx om Narcos eller American Hustler.
Lee Doo-sam begynder som en småsvindlende diamantsmugler, men får hurtigt ambitioner om flere penge ved at producere og smugle meth. Under varemærket ‘Made in Korea’. Først til Japan, men snart breder salget sig tilbage til Sydkorea, til Busan-området også. Undervejs må han lære at navigere i mafiabosser, korrupt politi og lige så korrupte politikere og med en ung, ambitiøs anklager i hælene på sig.
Det er fortalt med den sædvanlige koreanske blanding af alvor, vold og humor, og her svømmer Song Kang-ho som en fisk i vandet. Hans skuespilevner er sublime, og det er i høj grad hans fortjeneste, at The Drug King er en fornøjelig gangsterfortælling.
Night in Paradise
Dette er endnu en gangsterhistorie, men med ret mange Tarantinoske toner. Brutal, men stiliseret vold og æstetiserede kampscener. Filmen følger den unge gangster Tae-gu, der er så dygtig, at han får tilbudt job af den rivaliserende gangsterbande. Da han takker nej, bliver hans søster og niece myrdet, og så må Tae-gu tage hævn.
Han dræber bossen, velvidende, at han må flygte bagefter. På sin vej til Rusland, må han over øen Cheju først. Et koreansk feriested, deraf titlen, men da gangsterne ankommer til øen, er det slut med paradis-tilstanden. Heldigvis får han uventet hjælp fra kvinden Jae-yeon. Da filmen havde premiere, beskrev filmfestivalen i Venedig den som en af de bedste gangsterfilm i nyere tid, og filmen kan da også varmt anbefales.
LÆS OGSÅ: Oscar viser vej: Nu indtager asiaterne Hollywood
LÆS OGSÅ: ’Everything Everywhere All at Once’ blev den store vinder ved Oscar-showet
LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Meter i sekundet’ er en humoristisk hyggespreder fra Hella Joof