Bille August instruerer ny Netflix-film baseret på Karen Blixen-novelle

Foto: Jacob Jørgensen JJ Film

Bille August skal med hjælp fra Dronning Margrethe adaptere Karen Blixens ‘Ehrengard‘.

I det fantastiske rige Babenhausen bliver den selvudnævnte kærlighedsekspert Cazotte hyret, af en storhertuginde til, at hjælpe med at finde en arving til tronen. Cazotte underviser samtidig den introverte kronprins.

Planen går ikke helt som ventet, da en arving bliver undfanget udenfor ægteskab. Kongefamilien flygter til Rosenbad slot. Cazotte bliver forelsket i hofdamen Ehrengard, og finder langsomt ud af, at han måske ikke har helt styr på kærligheden alligevel.

Verdenskendt instruktør

Den danske oscarvindene instruktør Bille August står ved roret for denne film. Kendt fra film som Pelle Erobreren og Lykke-Per, lader det til at filmen er i gode hænder.

Bille Agust er i hvert fald meget opstemt ved, at få muligheden for at adaptere Karen Blixen.

“At Ehrengard bliver vakt til live som en Netflix-film er en storslået mulighed og jeg glæder mig rigtig meget til at introducere denne fascinerende historie om forførelse og begær til et globalt publikum. … “Fantastisk” (i bogstaveligste forstand) er vores udgangspunkt for filmen; vi ønsker at bruge humor og elegance til at skabe et ubekymret, burlesk, fabelagtigt og autonomt visuelt univers.” Fortæller Bille August.

Hendes Majestæt Dronningen er involveret

Filmen er en meget fornem affære. Selveste H.M Dronning Margrethe II er involveret. Hun skal stå for filmens scenografi.

“Ehrengard er en af Karen Blixens fascinerende kvindelige karakterer og en af de få, hvis historie ender lykkeligt. Intrigerne væver sig ind og ud af hinanden, og Karen Blixen snurrer sit spin rundt om karaktererne, indtil vi (og de) bliver helt rådvilde. Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i filmen.” fortæller Majestæten om projektet.

Ehrengard får premiere globalt på Netflix i 2023

LÆS OGSÅ: Guide: 10 af de bedste film du kan streame i august

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Merry og Pippin gaber over for meget i ‘The Friendship Onion’

LÆS OGSÅ: Stop så! 5 reality-serier der burde være stoppet efter første afsnit

Total
10
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like