Bille August lader op til filmatisering af Karen Bixen bog med hjælp fra Dronningen – Se de første billeder

Ehrengard Netflix
Sidse Babett Knudsen som storhertuginden i ‘Ehrengard’ og Mikkel Følsgaard som Cazotte in ‘Ehrengard’ / Foto: Christian Geisnæs/Netflix

Bille August gør sig klar med filmatiseringen af Karen Blixen bogen ‘Ehrengard’, med Mikkel Boe Følsgaard og Sidse Babett Knudsen i bærende roller.

I eventyrriget Babenhausen hyres den unge ekspert i kærlighed, hr. Cazotte (Mikkel Boe Følsgaard) hyret af en lumsk storhertuginde (Sidse Babett Knudsen), der har brug for hjælp til at få en arving til tronen.

Cazotte tager dermed den generte kronprins Lothar (Emil Aron Dorph) under sin vinge, og underviser ham i at forhøre det modsatte køn samtidig med, at han prøver samtidig at finde en passende prinsesse til ham.

Planen går dog ikke helt som ventet. Der kommer en arving, jovist, men udenfor ægteskab. Kongefamilien må derfor søge tilflugt på Rosenbad-slottet. Interne rivaler i kongefamilien prøver at komme til bunds i hvad der foregår med den arving. Alt imens forelsker Cazotte sig i hofdamen Ehrengard (Alice Esther Bier Zandén), og indser at han måske ikke er den helt store Casanova alligevel.

Scenografi og kostumer af Majestæten

Det er den prominente instruktør Bille August, der står bag film og serier som Lykke-Per, Pagten og Pelle Erobreren, der er at finde i instruktørstolen på Ehrengard: Forførelsens Kunst. Har har dog fået royal hjælp fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, der har stået for filmens scenografi og kostumer.

“Karen Blixens historier har altid fascineret mig med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener – og jeg er meget glad for at være en del af dette projekt. Man kan virkelig mærke, at forfatteren var en visuel kunstner ligesom H.C. Andersen. Men hvem er Ehrengard? En af Karen Blixens fascinerende kvindeskikkelser og en af de få, hvis historie ender lykkeligt. Intrigerne fletter sig ind og ud af hinanden, og Blixen spinder sit spin omkring personerne, indtil vi, og de, er helt befippede. Hvordan vil gåden blive løst? Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i skabelsen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i denne film.” fortæller Majestæten.

Ehrengard: Forførelsens Kunst har premiere på Netflix i 2023.

Se billederne

Mikkel Følsgaard som Cazotte in ‘Ehrengard’ / Foto: Christian Geisnæs/Netflix
Sidse Babett Knudsen som storhertuginden i ‘Ehrengard’ og Mikkel Følsgaard som Cazotte in ‘Ehrengard’ / Foto: Christian Geisnæs/Netflix
Mikkel Følsgaard som Cazotte og Sidse Babett Knudsen som storhertuginden i ‘Ehrengard’ / Foto: Christian Geisnæs/Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Dokumentarfilmen ’Lige før døden’ giver et sobert blik på døden

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Det er et spørgsmål om kærlighed og ære i Bille Augusts ’Kysset’

LÆS OGSÅ: De 10 bedste biografiske film om kunstnere

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like