De 10 bedste Arnold Schwarzenegger-film – rangeret

De 10 bedste Arnold Schwarzenegger film
Arnold Schwarzenegger som Dutch i ‘Predator’ / Foto: 20th Century Fox

Bodybuilder, filmstjerne, guvernør. Det er de færreste forundt at opnå tre fuldfede karrierer i løbet af deres liv. Det er ikke desto mindre tilfældet for Arnold Schwarzenegger, der lige nu er aktuel med både Netflix-serien ’Fubar’ og dokumentaren ‘Arnold’, der også kommer på Netflix. 

De fleste af Arnold Schwarzeneggers hovedværker ligger bag ham, langt bag ham faktisk. Men det kan vi sagtens tilgive, for han repræsenterer en periode i filmhistorien, der har produceret klassikere på samlebånd. Og for os, der gennemlevede actionbøf-perioden, vil han for evigt være noget ganske særligt.

Her kommer vores filmfavoritter med Arnold Schwarzenegger på rollelisten. Og inden du med fråde om munden skriver en rasende klage til redaktionen over, at nummer tre på listen helt sikkert skulle have været placeret som nummer et eller nummer syv, så vid, at vi selv den ene dag har én favorit, og den næste en anden.

Toppen af denne liste er så tæt, at vi har fået en del grå hår af at placere dem så definitivt.

1. Total Recall
2. Terminator 2 – Judgement Day
3. Terminator
4. Commando
5. Predator
6. Conan the Barbarian
7. The Running Man
8. True Lies
9. Maggie
10. Kindergarten Cop

1. Total Recall

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Arnold Schwarzenegger skulle have spillet hovedrollen i denne filmatisering af Philip K. Dick-romanen med den mundrette titel We Can Remember it For You Wholesale. Men heldigvis plagede han selv i årevis, og efter flere forliste forsøg skød han selv penge i filmen og var med til at pege på Paul Verhoeven som instruktør, og tak for det Arnie!

I filmen møder vi Douglas Quaid (Schwarzenegger), der måske, måske ikke har været agent på Mars, hvor den tyranniske Cohaagen holder befolkningen i en skruetvinge. Filmen har alt, hvad hjertet kan begære af action, drama, body horror og selvfølgelig Arnold, der skyder skurkene til schweizerost.

Total Recall kan streames på Prime Video og Filmstriben.

2. Terminator 2 – Judgement Day

Syv år efter kæmpesuccesen med Terminator vendte James Cameron tilbage i 1991 med T2. Schwarzenegger gentog sin rolle som T-800 Terminatoren, men denne gang i en omprogrammeret udgave, så den får lov at være ’én af de gode’. Til gengæld er både Arnold og Linda Hamilton, der også gentog sin rolle som Sarah Connor, oppe mod en kras bandit af en opgraderet Terminator-udgave. T-1000, der er lavet af flydende metal. Det her er en perfekt action-/sci-fi-film. Den var banebrydende i sine computereffekter i sin tid, og den holder stadig T-1000 procent.

Terminator 2: Judgement Day kan streames på Prime Video og Viaplay.

3. Terminator

Der er noget med Arnolds slet skjulte østrigske accent, der bare passer perfekt til rollen som cyborg. I James Camerons eminente klassiker fra 1984 spiller Schwarzenegger en Terminator, der fra fremtiden sendes tilbage til 1984, for at gøre det af med kvinden Sarah Connor, som senere kommer til at føde fremtidens oprørsleder.

Arnie havde et godt år i 1984 med både Conan Barbaren og Terminator. Sidstnævnte katapulterede både Schwarzenegger og James Cameron op på Hollywoods stjernehimmel, og det skulle ikke blive sidste gang, de samarbejdede.

Terminator kan streames på C More, Viaplay og Filmstriben.

4. Commando

Så så man lige Arnold komme gående med en træstamme på skulderen i en filmscene. Hvorfor ikke? Når man nu kan! Commando fik premiere i 1985, og den er symbolet på actionbøf-æraen i 80’erne. Arnold spiller en pensioneret elitesoldat, der bare vil lades være i fred, og som lever idyllisk med sin datter i bjergene.

John Matrix, som han hedder (elsker det navn), bliver kontaktet af sin tidligere chef, der informerer ham om, at medlemmer fra hans tidligere deling, er blevet henrettet. John Matrix er måske også i fare. Og ganske rigtigt, de slemme mænd ankommer, og de formaster sig til at kidnappe Matrix’ datter. Men den slags slipper man ikke afsted med i en 80’er-actionfilm. Heldigvis.

Commando kan streames på Disney+.

5. Predator

Først tager man lidt sydamerikansk natur. Derefter tilsætter man nogle sovjetiske agenter, lidt oprørere og rører lidt rundt. Så skal der amerikanske elitesoldater til, og her gerne Arnold Schwarzenegger i front som Major Dutch, der sættes til at forpurre oprørernes planer.

Som den hemmelige ingrediens dropper vi et fjendsk rumvæsen med en usynlighedsknap og appetit på plasma-geværer og menneskehud ned i blandingen. Et Voila! Så har vi en helt vidunderlig action-sci-fi med horrorelementer.

Predator kan streames på Disney+.

6. Conan the Barbarian

Den her film satte Arnold Schwarzenegger på verdenskortet. Måske ikke for sin skuespilpræstation, for det er ikke meget dialog, han har i filmens første halvdel. Men er du gal, hvor havde man sjældent set en fysik, som den Schwarzenegger bragte til fadet i Conan the Barbarian (dansk: Conan, Babaren).

Filmen blev instrueret af John Milius, manden bag manuskriptet til Dommedag nu. Og den er fyldt med legendariske scener, som måske virker uddaterede i dag, men ikke desto mindre er vidunderligt underholdende. Fortællingen stammer fra en tegneserie af samme navn, og Arnold spiller titelkarakteren, der kæmper sig op som slave og gladiator for at hævne sin familie.

Conan the Barbarian kan streames på Disney+.

7. The Running Man

Det er ingen hemmelighed, at vi har en forkærlighed for Arnold i genrefilm. Én af de skønne af den slags er en science fiction-film fra 1987, der foregår 30 år ude i en dystopisk fremtid, nemlig det herrens år 2017. Befolkningen pacificeres med et reality-show, hvor deltagerne jagtes af bevæbnede soldater for udsigten til en tropeferie. Arnold er en god politimand i et korrupt system, så han bliver selvfølgelig sendt til spillet.

Filmen har et hæsblæsende tempo, er ikke for sarte sjæle og med en virkelig dum humor. Den er ikke perfekt, men vi har et blødt punkt – også for denne.

The Running Man kan lejes på Blockbuster og Viaplay.

8. True Lies

Det skønne ved at sidde med en lang liste over Arnold Schwarzeneggers film-oeuvre er, at man uvægerligt kommer til at sidde med et kæmpe smil på læben. True Lies eller Livsfarlig løgn som den hed på dansk, er en vidunderligt gakket spionkomedie med både Arnold og Jamie Lee Curtis i topform.

Vores favoritbøf spiller Harry Tasker, familiefar og sælger på overfladen, men i hemmelighed en agent for staten. Lee Curtis er den intetanende kone, der synes, hendes mand er dødsenskedelig. Det er ikke raketvidenskab, men det er så absurd det hele, at man hulker af grin. Halvt med filmen, halvt af den.

True Lies kan streames på Disney+.

9. Maggie

Efter at Schwarzenegger forlod sin post som guvernør for Californien, var Maggie den første film, han lavede. Samtidig er det nok den film, hvor vi oplever den østrigske træstamme som mest skrøbelig.

Filmen er noget så særligt som et horror-drama. Verden er bukket under for en zombie-pandemi, og Arnold spiller en far, der kæmper for sin datter, der har fået virusset og langsomt forandrer sig.

Maggie kan lejes på Blockbuster og SF Anytime.

10. Kindergarten Cop

Arnold brugte selvklart mest bøfmusklen, når det kom til filmvalg, men han har også en lang række top-tossede komedier bag sig, som man ikke må ignorere. Kindergarten Cop (dansk: Strømer i børnehaveklassen. Bare navnet altså) kom i kølvandet på succeskomedien Twins (dansk: Tvillinger), hvor han spillede over for Danny DeVito.

I denne film har han en lige så formidabel modspiller, nemlig en hel børnehaveklasse. Arnie spiller en politimand, der sættes til at holde øje med en dreng, hvis mor er under vidnebeskyttelse. Han tænker med al sin erfaring fra det kriminelle liv på gaden, at han er godt rustet til en flok 7-årige. Han tager fejl.

Kindergarten Cop kan streames på SkyShowtime.

LÆS OGSÅ: 10 gode actionfilm at starte weekenden på

LÆS OGSÅ: 5 James Cameron-film, der er bedre end ‘Avatar’

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Actionfilmen ’Ghosted’ er en tam omgang spionpladder

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like