De 5 bedste film, der kom på streaming i september

Austin Butler i rollen som Elvis Presley i Baz Luhrmanns ‘Elvis’. Foto: HBO Max.

Denne september har budt på både nyt og gammelt på streamingtjenesterne. Her er nogle af de bedste film, der har fået premiere.

Det kan nogle gange være svært at holde styr på alt det, der udkommer på de forskellige streamingtjenester, og endnu sværere at finde frem til guldkornene. Vi er her for at hjælpe.

Elvis

Elvis film HBO
Austin Butler i rollen som Elvis Presley i Baz Luhrmanns ‘Elvis’. Foto: HBO Max.

Historien om Elvis bliver udfoldet over to timer og 40 minutter, til dels fortalt igennem hans manager Colonel Tom Parker. I forhold til handling er der ikke meget at sige. Den viser Elvis’ liv fra barnsben til hans død med alle op og nedturene.

Austin Butler leverer en fantastisk præstation som kongen af rock’n’roll og fuldendes med en næsten uigenkendelig Tom Hanks, der gør et herligt arbejde som slangen i Edens Have, Elvis’ manager ’Colonel’ Tom Parker.

Sammen med Butler er filmens sande stjerne dog det visuelle udtryk og lydlandskabet, der driver filmen frem i hastigt tempo, med undtagelse af få nutidige stykker musik, der stikker ud.

Elvis kan ses på HBO Max.

Spider-Man: No Way Home

Tom Holland som Spider-Man / Foto: Spider-Man: No Way Home/©2021 CTMG. All Rights Reserved.

En af de mest økonomisk succesfulde film kan nu endelig streames.

Filmen samler op lige efter begivenhederne i Spider-Man: Far From Home. Peter Parkers hemmelighed er afsløret og værre endnu, så tror alle, at han har slået ’helten’, Mysterio, ihjel. Peter søger hjælp hos Doctor Strange, der med en besværgelse kan få alle til at glemme, at Peter Parker er Spider-Man.

Det går dog ikke helt som planlagt, og nu er multiversets porte lukket op, og Spider-Man får besøg af gamle kendinge fra andre universer.

Filmen finder langt hen ad vejen ind til kernen af Spider-Man i forhold til kræfter og det ansvar, der følger med dem. Hvis du ligesom resten af verden allerede har set den i biografen, er det nu, du kan genbesøge filmen. Hvis ikke, hvad venter du så på?

Spider-Man: No Way Home kan ses på Viaplay.

Sonic the Hedgehog 2

Jim Carrey som Dr. Robotnik / Foto: Sonic the Hedgehog 2/Courtesy Paramount – © 2021 Paramount Pictures and Sega of America, Inc.

Det blå pindsvin er tilbage i topform i filmen Sonic The Hedgehog 2. En stille tilværelse for Sonic og hans venner bliver afbrudt, da den onde Dr. Robotnik vender tilbage til Jorden. Denne gang med en magtfuld allieret, der kan matche Sonics kræfter. På sin side får Sonic selskab af den tohalede ræv, Tails.

Filmen tager form af en jagt efter den sagnomspundne kaossmaragd, der efter sigende vil give dens ejer næsten omnipotente kræfter. Du får et klassisk eventyr med et simpelt, men solidt budskab og nogle gode grin med på vejen.

Jim Carrey er også tilbage som den manisk onde Dr. Robotnik, og det er Jim Carrey, når han er bedst: Overdreven ud over alle proportioner. Sammen med ham er en af filmens nye tilføjelser myrepindsvinet Knuckles, der er stemmelagt af ingen andre end Idris Elba.

Sonic the Hedgehog 2 kan ses på SkyShowtime.

Doctor Sleep

Rebecca Ferguson som Rose the hat / Foto: Doctor Sleep/Intrepid Pictures/Vertigo Entertainment/ Warner Bros. Pictures

Ikke første gang den er på streaming, men Doctor Sleep har netop fundet nyt hjem på HBO Max, og lige op til oktober kan den kun anbefales for få gange. Denne efterfølger til The Shining skaber en bro mellem Kubricks film og Stephen Kings bog, da den er efterfølger til begge på samme tid. Det kan lyde rodet, men er håndteret utroligt godt.

Efter begivenhederne på Overlook Hotel som barn er Danny Torrance vokset op til at blive et menneske med mange ar på sjælen. Ar, han må sige at bære udenpå såvel som indeni.

En gruppe ’mennesker’, der forlænger deres liv ved at skabe smerte hos folk, der kan ’skinne’, får færten af en lille pige ved navn Abra, hvis evner overgår det fleste. Hun rækker ud efter Danny telepatisk for hjælp og indgår i en kamp mod det onde for overlevelse.

Jo mindre sagt desto bedre. Doctor Sleep står både på egne ben som en overnaturlig thriller, og kan i høj grad nydes af fans af Kubricks The Shining.

Doctor Sleep kan ses på HBO Max.

Incendies

Foto: Incendies/micro_scope/Entertainment One

Incendies (Nawals hemmelighed på dansk) har ligget på HBO Max i noget tid, men af en eller anden besynderlig grund kun med polsk tale. Nu er den kommet på Prime Video i sit originalsprog. Incendies er instrueret af Denis Villenueve, der senest har haft succes med Dune.

Da Jeanne og Simons mor dør, begiver de sig ud på en rejse til deres mors hjemland for at opstøve gamle familiehemmeligheder. Vi ser moren Nawals historie i flashback, og fortællingen er en af de mest hjerteskærende af slagsen.

Incendies blander det universelle og det personlige, som Nawal begiver sig igennem et unavngivet land i hellig krig, hvor hun må tage stilling til, hvilken side hun er på, og tage de grufulde konsekvenser af det valg.

Incendies, på sit originalsprog, kan ses på Prime Video og Filmstriben.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Blonde’ er et karaktermord på en af Hollywoods største legender

LÆS OGSÅ: 5 film, der ikke burde rangere på IMDb’s top 100

LÆS OGSÅ: De 6 mest gruopvækkende fødselsscener på film og TV

Total
3
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like