De 5 bedste film og serier i 2021 indtil videre

Sound of Metal/Amazon Prime

Vi er efterhånden ved at være godt inde i 2021, og derfor er det tid til at gøre status på, hvad der egentlig har været tiden værd i 2021 – indtil videre …

Får du svedperler på panden og fugtige håndflader, når venner, familie og kolleger slynger den ene nye titel ud efter den anden, som du burde kende for at være rigtigt med på noderne?

Hold, stop, vent! For her er i samarbejde med Grimbergen din guide til fem titler på film og serier, der var tiden værd i 2021 – indtil videre.

WandaVision

Foto: WandaVision/Disney+

Streamingtjeneste: Disney +

Marvels første store satsning på seriemarkedet blev WandaVision. Trods en del skepsis om, hvorvidt det spektakulære superhelteunivers gjorde sig godt i serieformatet, så blev det alligevel en af årets bedste serier. I serieformatet er der blevet plads til, at Avengers-filmenes lidt mindre karakterer får lov til at udfolde sig. I denne omgang er det Wanda (Elisabeth Olsen), som i en tilstand af sorg skaber sin egen virkelighed, eller vision om man vil.

Serien er fyldt med Marvel-nørderi i form af easter eggs, tråde til forrige og fremtidige film samt tegneserierne, og gør den til et genialt puslespil, som seeren må lægge for at forstå den genistreg, WandaVision er.

Hvis du er til superhelte, mysterier og action, så er WandaVision på Disney+ et absolut must. Se den gerne i selskab med en fellow Marvel-nørd, så er der garanti for masser af god diskussion om betydningen af de mange gåder.

LÆS OGSÅ: Film og serier du vil elske, hvis du er til romantik

Lupin

Foto: Lupin/Emmanuel Guimier /Netflix

Streamingtjeneste: Netflix

Én af årets bedste serier kom fuldstændig overraskende ud af det blå. Lupin på Netflix er vaskeægte heist/action/drama med gentlemantyven Assane Diop, charmerende spillet af Omar Sy (kendt fra filmene De Urørlige, Jurrasic World og Transformers). De første fem afsnit af den første sæson af Lupin bliver ædt råt i en fart, fordi den er så fængende. Hovedpersonen Assane er drevet af hævn, da faren sad fængslet for et tyveri, han ikke har begået. Da halskæden, han angiveligt skulle have stjålet, dukker op på aktion, skal mysteriet løses.

På kækkeste vis snor Assane adskillige forbrydere samt aktionshuse og ikke mindst politiet. Det er dog ikke uden konsekvenser, da livet som svindler ikke går i spænd med et klassisk familieliv med hustru og søn.

Med den parisiske setting ved museet Louvre, en rasende rød Ferrari og funklende diamanter oser det første afsnit af Lupin af europæisk storkups drama, som bestemt er tiden værd. En serie, der er oplagt til at diskutere plotløsninger henover en god øl som Grimbergen i sofaen.

LÆS OGSÅ: Fra Zack Snyder til Leonardo DiCaprio: 5 film vi glæder os til på Netflix i 2021

It’s a sin

Streamingtjeneste: HBO Nordic

En rørende og hjertegribende, men også festlig serie er HBO Nordics It’s a Sin. Serien foregår i begyndelsen af 80’erne, hvor en håndfuld venner fra provinsen mødes og lærer hinanden at kende i et uudforsket London. I et lejlighedskollektiv skaber de enormt nære venskaber, hvor der er plads til alle, uanset politisk overbevisning, seksualitet eller hudfarve. I et forsøg på at gøre op med deres gammeldags, forstokkede og konservative forældre bliver deres lejlighed til et frirum, hvor de drikker, fester og eksperimenterer. De unge mennesker har dog også masser fornuft, de drømme om karrierer indenfor kunst. De jagter karriererdrømme mens de lever livet fuldt ud. Seksualitet er omdrejningspunktet for vennerne, da sygdommene HIV og AIDS stormer frem – først i USA, men senere også i England.

AIDS er en utaknemmelig sygdom, der udskammer homoseksuelle og på sin vis straffer en naturlig ting som sex og kærlighed. Dette oplever vennerne på forfærdelig vis også, da deres vilde liv med masser af ubeskyttet sex desværre ikke går ustraffet hen.

It’s a Sin er tiden værd fordi der på trods af meget død på blot fem afsnit, er masser af kærlighed, latter, venskab, accept og forståelse. Et rørende og varmt indblik i 80’ernes ungdom i London.

LÆS OGSÅ: Hvad skal du se? De 5 bedste film på HBO Nordic lige nu

Sound of Metal

Sound of Metal/Amazon Prime

Streamingtjeneste: Amazone Prime Video

Oscar-vinder, dansk afsæt og verdensklasse lyd. Hvad mere skal du egentlig vide for at gå i gang med filmen Sound of Metal? Filmen har skabt masser af omtale i Danmark, dels grundet danske Mikkel E. G. Nielsens Oscar for Bedste Klipning, men også fordi den har en afsindig velkonstrueret lydside. En effekt, der er altafgørende for netop denne film, da den handler om musiker og trommeslager Ruben (Riz Ahmed, kendt for Nightcrawler og Rouge One: A Star Wars Story), der pludseligt mister hørelsen og dermed hele sin eksistens.

I et virkelig vellykket forsøg bruger filmen lyd, og mangel på samme, meget aktivt for at forstå Rubens oplevelse af at miste lyd, men også genvinde den i et knasende format, som virkelig understreger, hvorfor titlen er valgt. Lyden af metal.

Et fint og klædeligt indblik i døvesamfundet er rammerne for Riz Ahmeds fantastiske portræt af en frustreret mand, der forstiller sig at livet er tabt uden hørelse. Skuespil, klipning og lyd er af højeste kvalitet, og derfor er filmen noget af det bedste, som 2021 har budt på, indtil videre.

LÆS OGSÅ: Oscar 2021: 5 overraskende Oscar-nomineringer

Nomadland

Foto: Frances McDormand i Nomadland/Disney+

Streamingtjeneste: Disney+

En anden Oscar-vinder, som har høstet enormt meget omtale, er selvfølgelig Chloé Zhaos Nomandland. Filmen vandt en Oscar for Bedste Film og en for Bedste Instruktør. Filmen kræver en vis sindsstemning for, at man påskønner de mange kvaliteter, som filmen har. Er man på jagt efter ren underholdning, der bliver serveret, uden du skal bruge for mange hjerneceller, så skal du styre uden om Nomadland.

Er du derimod til fantastisk filmet landskaber, der viser brutaliteten i det moderne nomadeliv, som mange amerikaner lever, så bør du klart se Nomadland, som uden tvivl er af højeste kvalitet, hvad visuelt, spirituelt og livsinspirerede angår.

En Oscar-vindende præstation fra Frances McDormand fortæller historien om en kvinde, der efter at have mistet sin mand og sit job i et økonomisk kollaps drager ud på konventionel rejse i det rå amerikanske landskab. Nomadland er et meget anderledes perspektiv på den berømte amerikanske drøm, som bestemt er de knap to timers spilletid værd.

Gratis adgang til C More

Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

På C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Se med hos C More allerede fra i dag!

LÆS OGSÅ: 10 film og serier du skal glæde dig til i 2021

LÆS OGSÅ: Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke 

Total
15
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like