De bedste film, vi så i januar 2023

If These Walls Could Sing Paul McCartney
Paul McCartney i dokumenatarfilmen ‘If These Walls Could Sing’ om de berømte Abbey Road studier. /Foto: Disney+

Denne januar må siges at stå i dokumentarens tegn, og vi kommer både forbi kendisser, musik og politik. Her er de bedste film, vi så i januar 2023.

Januar har været en lidt sløv måned i streamingens land på filmfronten, men nogle små guldkorn har alligevel sneget sig igennem.

The Territory

Dokumentaren The Territory følger aktivisten Neidinha Bandeira og det lille folkefærd fra indfødte Uru-eu-wau-wau-stammen i Brasilien og dækker, hvordan de prøver at beskytte det lille territorium, der ved lov stadig er deres.

The Territory dækker både emner som propaganda gennem medierne, skovrydning og chikane af en befolkningsgruppe gennem en sand underdog-fortælling. Dokumentaren er ikke fordømmende, men viser blot den tilstand, som dette folk er i, og hvor lidt der gøres for at bevare det.

Med en lille befolkning på omkring 200 mennesker og en regering og folk omkring sig, der er alt fra fjendtlige til indifferente, er der ikke mange til at fortælle Uru-eu-wau-wau-stammens historie. Det er netop det, en dokumentar som The Territory kan, og den gør det godt.

The Territory kan streames på Disney+.

Pamela, A Love Story

Pamela Anderson er en af de kendisser, der har brugt det meste af sin tid i mediernes søgelys, og selvom det måske lyder som en drøm for nogen, er det ikke lutter guld og grønne skove.

I Pamela, A Love Story vil Pamela med egne ord tage styringen i narrativet om sit eget liv. Med timevis af hjemmevideomateriale og unikke interviews kommer seeren ind på Pamela Anderson i en hidtil uhørt grad. En følelsesladet fortælling fra et ikon, der på det øverste af sin karriere blot blev set som et sexsymbol.

Da serien Pam & Tommy udkom sidste år vakte det en af Pamelas hårdeste perioder til live igen, og denne dokumentar får således et ekstra skud relevans. Serien samt Pamelas reaktion på serien bliver også behandlet i dokumentaren.

Pamela, A Love Story kan streames på Netflix.

The Menu

I The Menu tager en gruppe gæster hen til en eksklusiv restaurant på en privat ø, hvor chefkokken Slowik (Ralph Fiennes) har sammensat en menu uden sidestykke. En velskreven satire over samfundets øvre lag med et skud morbid humor gør The Menu til en af de sjovere, nye film.

De fremragende præstationer fra filmens skuespillere skal også nævnes. Ralph Fiennes kommer hele følelsesspektrummet igennem – fra glæde og sorg til foragt og vrede. Nicholas Houlst er lige så morsom, som han er frustrerende at se på. Alt sammen med Anya Taylor Joy som ankeret i denne absurde verden, der er kendiskokkekulturen, og den nærmest kultiske tilgang til dette, som filmen portrætterer.

Med en blanding af sort komik, satire og thrillerelementer er The Menu en herlig fortælling om farerne, der opstår, når en passion bliver til en besættelse.

The Menu kan streames på Disney+.

If These Walls Could Sing

Kom med bag scenerne i et af de mest prestigefyldte optagelsesstudier i verden, nemlig Abbey Road Studios. Instrueret af Paul McCartneys datter, Mary McCartneys, der til tider havde oplevelsen af, at hun voksede op i de lydisolerede lokaler.

I If These Walls Could Sing giver et væld af artister indsigt i, hvad studiet har betydet for dem, og den arv, der følger med, når man optager musik i dets lokaler. Musikere som The Beatles, Elton John, Liam og Noel Gallagher. Den legendariske komponist John Williams, der har stået bag musikken til Star Wars og Indiana Jones filmene. De giver alle et indblik i deres historie med studiet, og hvad der gør det helt unikt.

En indsigtsfuld fortælling, der bedst kan ses igennem folk, der elsker og lever igennem musikkens verden.

If These Walls Could Sing kan streames på Disney+.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Selv en god Jennifer Lopez kan ikke redde actionfilmen ‘Shotgun Wedding’

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘You People’ er mere interesseret i politiske kommentarer end at frembringe latter

LÆS OGSÅ: Brad Pitts 6 bedste film og 2, der ramte helt ved siden af

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like