De bedste julefilm med den helt rigtige julestemning

De bedste julefilm
Fra filmen ‘Klaus’ / Foto: Netflix

Mens temperaturen er dalende, skruer vi op for hygge, komik og kærlighed med en masse julefilm til at komme i den helt rette julestemning.

Er du til en af de ældre klassikere eller måske en lidt nyere feel-good julefortælling, så læs med her. Sidder du en kold decemberaften og ikke aner, hvad du skal tage dig til, kan du hive en af disse julefilm frem. Selvom mange julefilm har en opbygning, der minder om hinanden, er der bare noget specielt ved denne genre, du kun ser i juletiden.

A Boy Called Christmas

Foto: A Boy Called Christmas / Netflix

Denne nye julefilm fra 2021 skaber rammerne for vaskeægte julemagi. Filmens stjerner er blandt andre Toby Jones (Infamous), Maggie Smith (The Lady in the Van), Kristen Wiig (Brudepiger) og Michiel Huisman (The Haunting of Hill House), som alle understøtter den gode filmoplevelse.

I dette eventyr drager den godmodige dreng Nikolas (Henry Lawfull, Les Misérables) ud for at finde sin far, der er rejst ud for at finde Elfhelm og bringe håbet tilbage til deres by. På det her tidspunkt er der ingen mennesker, der kender til julen på nær Nikolas’ afdøde mor. Det var hende, der gav ham kælenavnet Christmas.

Nikolas har altid fået fortalt historier om Elfhelm, men da han selv finder denne nisseby, er den ikke helt, som han forestillede sig. Elfhelm herskes af moder Vodol (Sally Hawkins, The Shape of Water), der har forbudt julen og glædens tid. Det skal der selvfølgelig laves om på. Med musen Miika og rensdyret Lynild bringer Nikolas magien til sin landsby. A Boy Called Christmas er en sød julefortælling om, at glæde bringer håb til alle.

A Boy Called Christmas kan ses på Netflix

How the Grinch Stole Christmas

Du husker måske første gang, du så denne snart 22 år gamle film. Det er nemlig klassikeren How the Grinch Stole Christmas. En meget fjollet men også hjertevarm julefilm med Jim Carrey (The Truman Show) i hovedrollen som den stygge Grinch.

Det lyder ikke helt så julet, men det ender altså alligevel godt, da Cindy Lou (Taylor Momsen, Gossip Girl) smelter hans iskolde hjerte. Det er her, the Grinch opdager, at julen handler om glæde og generøsitet. Selvom mange kan nikke genkendende til fortællingen, er How the Grinch Stole Christmas god underholdning, der kan ses igen og igen.

How the Grinch Stole Christmas kan ses på Netflix, SkyShowtime, Prime Video og Viaplay.

The Claus Family

Foto: The Claus Family / Netflix

Her er en julefilm fra 2020, der måske ikke er, som så mange andre vi kender. Den er nemlig hollandsk. Ikke desto mindre sætter den rammerne for god julehygge og tidens eventyrligheder på mere moderne vis.

Filmen handler om Jules Claus (Mo Bakker, Binti) der sammen med sin mor og søster er flyttet fra Holland til Belgien. Mens børnenes mor arbejder, bliver de passet af deres bedstefar Noël (Jan Decleir, The Alzheimer Case) i hans legetøjsbutik. Helt tilfældigt opdager Jules en magisk snekugle, der kan transportere ham rundt i hele verden på et splitsekund. Snekuglen tilhører bedstefaren Noël, som også viser sig at være julemanden.

Julemanden Noël kommer til skade, og det er nu op til Jules at hjælpe ham med at få julegaverne ud til verdens børn i tide. The Claus Family er en forventelig, hyggelig og sjov julefilm, der kan nydes af hele familien.

The Claus Family kan ses på Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘The Claus Family’: Sukkersød og traditionsrig uden de store overraskelser

Love Actually

Hvis du er mere til en romantisk julekomedie, er Love Actually også et godt bud til en decemberaften. Selvom man måske har set den et par gange før, er det for mange en tradition at se den i juledagene.

Denne populære julefilm følger flere forskellige par i ugerne op til juleaften. Vi opdager, at kærligheden fungerer på mange forskellige måder, og at det ikke altid er lige nemt. Der er både tale om en ung dreng, der får et godt øje til klassens sødeste pige, en ny premiereminister, der forelsker sig i sin assistent og mange flere.

Rollelisten er spækket med genkendelige ansigter, hvor Hugh Grant (Notting Hill), Keira Knightley (Pride & Prejudice) og Colin Firth (The King’s Speech) er blandt nogle af navnene. Alle de små historier viser, hvordan kærlighed virker i forskellige søde og finurlige sammenhænge.

Love Actually kan ses på Filmstriben, Prime Video og Viaplay

Klaus

Foto: Klaus / Netflix

I 2019 udkom denne prisvindende juletegnefilm, Klaus, der er en af bedste julefilm, Netflix har været med til at producere. Det er en hjertevarm fortælling, hvor man oplever, hvordan én god handling kan føre til andre gode handlinger.

Fortællingen handler om den dovne postbuds-aspirant Jesper, der under sin uddannelse skal sendes nordpå til en lille by kaldet Smeerensburg. Han kan først vende tilbage, når han har sendt et bestemt antal breve rundt. Jesper er nu fanget i en by, hvor indbyggerne hovedsageligt består af to rivaliserende familieslægtninge. Her går det ikke stille for sig, men alligevel formår Jesper at lægge en plan, der skal få indbyggerne til at sende breve.

Jesper møder eneboeren og legetøjsmageren Klaus, der bor i udkanten af Smeerensburg. Sammen giver de legetøj til byens børn, og de opdager, hvilken glæde det bringer. På den måde begynder historien om julemanden, som vi kender den. 

Klaus kan ses på Netflix.

LÆS OGSÅ: Moderne klassikere: 5 kærlighedsklassikere der rammer lige i hjertekulen

LÆS OGSÅ: Gys, gak og gensyn: Film og serier du skal se i julen

LÆS OGSÅ: Film- og seriequiz til julen

Total
0
Shares

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like